alexandramk

Laks på grønnsakseng

  • Publisert: 13.08.2013, 21:28
  • Kategori: Mat og oppskrifter
  • I dag prøvde jeg å lage noe jeg aldri har lagd før. Nemlig laks. Jeg ante ikke hvordan jeg skulle gjøre det og hva jeg skulle ha til, så jeg søkte litt rundt på hva jeg kunne ha og endte opp med å ha laks på grønnsakseng, en "agurksalat" og hjemmelaget potetstappe. Har aldri laget noe av dette før, så alt var første gang. Ble ganske godt faktisk. 

    Tenkte jeg kunne dele oppskriften med dere. 

     Det du trenger for 2 personer er:


     ♥ 400 g laks 

    ♥ 4 gullerøtter

    ♥ Brokkoli

    ♥ Litt hvitløk

    ♥ Olje

    ♥ Sitronpepper

    ♥ 1 sitron

    ♥ 6 poteter 

    ♥ Salt og pepper 

    ♥ En dæsj melk eller fløte 

    ♥  1/2 agurk 

    ♥ Eddik

    ♥ Sukker  

     

    Dette gjør du: 

    Hjemmelaget potetstappe:


    1. Skrell poteter og del dem opp i 4. Kok til de er ferdige.

    2. Hell ut vannet og ha potetene oppi gryta igjen. Mos dem med et redskap (husk å bruke noe som ikke ødelegger gryta).

    3. Ha i ca. 3 ss smør og rør godt.

    4. Spe med litt melk/fløte til du synes konsistensen er passelig (ca. 2 dl). 

    5. Smak til med pepper og salt. 

     

    Laks på grønnsakseng:



    1. Vask og skrell gullerøtter og brokkoli.  

    2. Del opp gullerøttene på langs slik at de blir tynnest mulig. (Dette for å få dem ferdig fort nok) Skjær brokkoli og hakk litt hvitløk.

    3. Dekk bunnen på en ildfast form med gullerøttene og brokkolien og strø ønsket mengde av hvitløk over, ha deretter olje over.

    4. Sett dette i en forvarmet ovn på 180 grader i ca 10-15 minutter.

    5. Ta ut den ildfaste formen og legg laksen oppå grønnsakene. Ha på ønsket krydder på laksen (veldig godt med sitronpepper), ha en sitronskive oppå laksen, og sett inn i ovnen igjen. La dette stå i ca. 16 minutter. 

     

    "Agurksalat"



    1. Skjær opp en halv agurk på langs og del den opp slik at lengden på "stengene" blir ok. 

    2. Ha dem oppi en skål og ha i 10 ss vann, 2 ss eddik og 1 ss sukker.

    3. Bruk saften av resten fra sitronen du brukte til laksen og ha i skåla og rør godt. 


     

    Serveringstips: Ha gjerne en slant med rømme ved siden av laksen for å sette enda litt mer smak på middagen! Super godt! 

    Synes du det så godt ut?

    Hva synes du om slike oppskrifter? Vil dere ha flere oppskrifter fremover?

     #middag #oppskrift #fisk #sunt 

  • Publisert: 13.08.2013, 21:28
  • Kategori: Mat og oppskrifter
  • 2 kommentarer
  • 2 kommentarer

    emilie kristensen

    13.08.2013 kl.22:31

    nam, det så veldig godt ut! bruker å lage noe lignende selv :D

    synes du skal fortsette med slike innlegg! alltid godt å få litt andre middagstips en de typiske som står på menyen uke etter uke.. :D

    14.08.2013 kl.10:37

    Nam nam :-)

    Skriv en ny kommentar

    hits