alexandramk

Tips; Gjennomført bursdag - DEL 1

 • Publisert: 22.03.2014, 21:58
 • Kategori: Dåp og bursdag
 • Hallo fininger! ♥

  Siden jeg har fått så mange spørsmål ang. 1 årsdagen til Liam, tenkte jeg å lage en liten "oppskrift" på hele bursdagen. Jeg tar med alt jeg brukte for å få til bursdagen som den ble. Legger med hvor  ting er kjøpt og hvordan jeg har laget dem, men jeg har måttet dele "oppskriften" opp i deler, fordi det ble alt for langt å ha alt i ett innlegg. Derfor kommer det jeg har laget selv i dette innlegget, så kommer linker i neste innlegg og eventuelt malene på bokstavene jeg har brukt i banneren og krona i et tredje innlegg om noen er interessert i det?



   Papir duk/voks duk. Papirduk får du kjøpt på de fleste dagligvare butikker. Jeg er helt sikker på at de har det på Coop Obs har det, og butikker som Nille kan også ha det. Voksduk fant jeg på Princess. En papirduk-rull koster vel mellom 50-100,-? Ikke så altfor mye altså, og så får du jo en hel rull. Jeg betalte 39,- for en meter med gjennomsiktig voksduk, så det også er ganske rimelig. Ellers kan du kjøpe på nett også. 

   Papp tallerker. Dette får du også kjøpt på dagligvare butikker, Nille og slike butikker, men jeg kjøpte mine på eBay. Der er det meste mye billigere enn å kjøpe i butikk. 

   Plastikk skjeer. Dette kjøpte jeg på Coop Obs. Fant noen gjennomsiktige skjeer som ikke var så altfor stygge. Så jeg gikk for de, men det fåes jo kjøpt skjeer overalt. Går nok an å kjøpe dette på eBay også, men det er så billig i Norge uansett at det er nesten ikke vits å lete og stresse når man kan finne det samme her for nesten like mye. Derfor orker jeg ikke å lete meg ihjel på eBay for å finne link, hehe.

   Engangs glass. Dette også får du kjøpt overalt. Det er heller ikke noe jeg gadd å kjøpe på eBay, så har ingen link til dette heller. Men det er nokså billig å kjøpe i Norge også. Tenker også på at frakten kan knuse glassene, så jeg ville nok ikke tatt sjangsen på det. 

   Ballonger. Det har jeg kjøpt på eBay. Der er det mye billigere med ballonger enn det det er her i Norge. Og i tillegg får man de fargene man vil på eBay, slik at man slipper å kjøpe store pakker med alle slags farger kun for å bruke den ene fargen. 

   Sugerør. Dette er såå mye billigere på eBay enn det er i Norge. Tror jeg betalte 11-12 kr for en pakke med 25 stk i. 

  ♡ Servietter. Jeg fant de perfekte serviettene på Kremmerhuset! Fant faktisk ikke noen "fine nok" på eBay. Så det ble litt dyrere enn nødvendig, men alt skulle jo være perfekt så... 

  ♡ Pom poms. Jeg lagde pompoms selv til dåpen til Liam, men de stod som pynt på bordet, og denne gangen skulle de henge, så det var bedre å kjøpe nye som var til å henge opp. Dette var ikke så dyrt på eBay, og mye billigere enn i Norge. Ellers har de veldig fine lanterner/pompoms på nettbutikkene jeg har skrevet ned nederst i innlegget. 

   Cupcake stand. Dette kjøpte jeg på Living, men de har det på f.eks Jernia, andre kjøkkenbutikker som Kitch´n osv. 

   Muffinsformer. Dette kjøpte jeg faktisk på Partydesign.no, men det går an å kjøpe på eBay også. Det er billigere enn i butikkene. 

   Silikon former. Brukte dette til å smelte sjokolade slik at de fikk andre former, så brukte jeg det til å forme marshamallows fondanten til kakene og muffinsene. 

   Pinner til cake pops. Kjøpt på partydesign.no, men fåes sikkert kjøpt på eBay også. 

   Dymo label. Dette kjøpte jeg på Clas Ohlson. Brukte dette til å skrive ut navnelapper som vi hadde på glassene. 

  ♡ Strøssel. Kjøpte dette på lykkefryd.no. Det lønte seg faktisk ikke så mye å kjøpe på eBay, så da kjøpte jeg heller bare på lykkefryd, der visste jeg hva jeg fikk, og er fornøyd med det. 

  ♡ Spiselig spray. Dette får man kjøpt på Jernia, Traktøren og Kitch´n som jeg vet om. Får sikkert tak i det flere plasser også. Det er bare til å høre rundt der du bor. 

  ♡ Blått/rosa godteri. Rosa godteri finner man jo overalt, men blått er litt vanskeligere å finne. Jeg fant noe på eBay som jeg kjøpte, og de var faktisk utrolig gode. Resten av det vi hadde kjøpte jeg på Dropsen, men rosa godteri finner man som sagt overalt, så det er bare til å gå på en vanlig daglivarebutikk, så finner du nok der. 

  ♡ Bånd.  Dette er mye billigere på eBay enn det er i butikker tror jeg. 

   

   

  BURSDAGSKRONE

  Du trenger: En mal (du kan lage en selv, ellers er det mange flotte på http://bursdagskroner.blogspot.no), saks, papir, dobbeltsidig teip og pynt. 

  Slik gjør du: Print ut og klipp til malen din. Legg malen på papiret du vil ha og tegn rundt. Tegn og klipp ut litt lengre slik at du kan måle hvor stor den skal være etterpå og få rett størrelse på krona. Mål rundt hodet på bursdagsbarnet og merk med en blyant hvor du må klippe. Fest krona enten med stift, dobbelsidig teip eller slike "knapper" som man fester sammen hefter med (husker ikke hva det heter). Så pynter du bare krona slik du vil ha den. Super enkelt. 

  Jeg kan legge ut et innlegg med malene til bokstavene og tallene jeg har på krona til Liam om noen ønsker det?

   

  BURSDAGS BANNER

  Du trenger: Papir, saks, dobbeltsidig teip og bånd. 

  Slik gjør du: Lag en mal eller finn en på nettet av en trekant (eller en annen form om du ønsker det) og klipp til. Tegn opp på arket du vil ha dem på og klipp ut. Print ut bokstavene du vil ha og bruk dobbeltsidig teip for å feste dem på vimplene. Når dette er gjort på alle fester du dobbeltsidig teip i toppen av vimplene på hele den øverste kanten slik at den ikke detter av når du henger den opp. Legg opp alle vimplene på gulvet og fest på båndet. Jeg brukte bånd både foran og bak slik at det hang enda bedre. Jeg tok litt ekstra bånd på hver side av banneren slik at banneren kunne henges opp og det kunne brukes som et feste. Husk å kun ta en av sidene om gangen (foran eller bak) slik at du får limt det nøyaktig på uten at det setter seg fast i gulvet/bordet. 

  Jeg kan legge ut bokstavene jeg har brukt på banneren i et eget innlegg slik at de kan lastes ned om noen ønsker?

   

  NAVNELAPPER

  Du trenger: Dymo label, saks, ark og dobbeltsidig teip.

  Slik gjør du: Finn en form du vil ha, og klipp til en mal. Tegn opp så mange navnelapper du vil ha på ark og klipp ut. Skriv navnet med dymo labelen og fest den på arkene. Fest med dobbeltsidig teip på glassene.



   

  HJEMMELAGET GELE I MIDDAGSGLASS

  Du trenger: Middagsglass, bånd og saks.

  Silk gjør du: Legg de brukte middagsglassene i vannbad med zalo i, og la dem ligge en stund slik at etiketten blir bløt og lettere å fjerne. Bruk en stålskrubb og skrubb vekk alle restene av lim. Vask glassene og knyt bånd rundt toppen. 

  Oppskriften på geleen finner du HER




  BURSDAGSKAKE

  Du trenger: en pakke (ca. 250 g) marshmallows, 2 ss matfett, 500 g melis, noe til å røre sammen alt med, en kjevle, noe til å kjevle ut på,

  Slik gjør du: Ha marshmallowsene oppi en bolle sammen med matfettet, ha i mikroen og smelt det. Ta det ut når det har "hovnet opp". Rør sammen slik at matfettet smelter, og bland så melisen i. Kna til det blir en jevn og ikke klissete "deig". Bruk melis på en overflate og kjevle ut mmf'en. Legg mmf'en over en smurt kake for å få den jevn. Stryk den ned langs kantene slik at den blir jevnest mulig og så skjærer du rundt bunnen. Veldig dårlig forklart, men det finnes uttallige youtube videoer som viser hvordan det gjøres. Etter det pynter du kaka slik du vil. 

  Jeg har egentlig ikke noe oppskrift på den kaka jeg brukte. Har brukt litt forskjellige, men bruk en sjokoladekake oppskrift som du liker (eller en annen kake oppskrift).



   

  CAKE POPS

  Oppskrift finner du HER

   

  SJOKOLADE

  Dette er superenkelt å få til, og ser kjempe søtt ut å servere. Man smelter sjokoladen i vannbad og har det oppi silikonformer med de motivene man ønsker. Silikonformer kan du kjøpe enten på kjøkkenbutikker eller på eBay. Da søker du bare på "silicone mould".

  Men ett tips til dere hvis dere skal ha blå/rosa sjokolade. Ikke smelt hvit sjokolade og bland konditorfarge i. Fargen skiller seg nemlig. 

   

  SOLSKINNSBOLLER

  Oppskrift finner du HER


   

  Resten kommer i neste innlegg! ♥

  Var det noe jeg forklarte dårlig som dere ikke skjønte eller noe mer dere lurer på? 

   #bursdagsplanlegging #bursdag #planlegging #interiør #hobby #mammatilværelsen #mammablogg 

 • Publisert: 22.03.2014, 21:58
 • Kategori: Dåp og bursdag
 • 10 kommentarer
 • 10 kommentarer

  Nina Maria

  22.03.2014 kl.22:06

  Så utrolig flink du har vært! Ble kjempe flott!

  alexandramk

  22.03.2014 kl.22:15

  Nina: Tusen takk! Så kjekt å høre at du synes det :-)

  Myiie - en mammablogg

  22.03.2014 kl.22:49

  Så gjennomført! Utrolig flink du!:)

  Terese Hagen

  23.03.2014 kl.12:22

  Takk for tips! Skal prøve å få brukt noe av det til navnefesten neste helg :D

  Elsker bloggen din og bildene dine <3
  WOW! Perfekt utført, jo! Åh, som jeg gleder meg til å stelle i stand og feire bursdager i massevis for min lille prinsesse :) Nå er det (heldigvis, tiden flyr altfor fort fra før av!) ikke før i september hun fyller ett da :)

  ♥ Lizbethosnes.com

  Ida Aleksandra

  27.03.2014 kl.20:39

  Har du ikke linker til det du har kjøpt på ebay?

  alexandramk

  27.03.2014 kl.20:43

  Ida Aleksandra: Jo, det kommer i neste innlegg :-) Ble for mye å ha alt i samme innlegg ser du :-p

  Ida Aleksandra

  27.03.2014 kl.21:14

  Herlig, gleder meg til å lese :-) Veldig inspirerende å se hvor fint du har fått det til.

  Anette

  31.03.2014 kl.00:02

  Du e så flinke, legg gjerne ut koss du lagde krona og banneren ja! :D

  Malin

  01.04.2014 kl.10:54

  Hei. Kunne du vært en engel og lagt ut bokstavene du har brukt på banneret? Vil prøve å lage banneret til bursdagen til min Liam til helgen :)

  Skriv en ny kommentar

  hits