alexandramk

Barnehagestart!

 • Publisert: 09.04.2014, 00:15
 • Kategori: Mammatilværelsen
 • God kveld folkens! 

  I dag fikk jeg telefon fra barnehagen der Liam skal begynne til høsten. Dama i telefonen sa at Liam kan begynne nå 1 mai i stedet. Så jeg fikk lettere panikk da det gikk opp for meg at om mindre enn en måned begynner Liam i barnehagen. Jeg har en million ting som må gjøres og forberedes før det blir 1 mai! Vi må kjøpe inn en ekstra vogn, sko, støvler, regntøy, ja you name it. Tenkte jeg kunne lage en liten oversikt over hva man trenger til barnehagestart om noen er interesserte i det? Er vel mest for min egen del, så gjør det nok uansett, men jeg har sett veldig mye på Malin (malinoglucas.blogg.no) sin liste, og vet virkelig ikke hva jeg skulle gjort uten den lista! Så jeg tenkte at siden jeg har fått så god bruk for hennes liste, så er det gjerne noen som kommer til å dra nytte av listen jeg legger ut? Så vi kjører på. Kommer jo til å ta utgangspunkt i hennes liste, siden jeg synes den var så bra, så det blir litt herming, men det får bare være. Dere vet jo at det er hos henne jeg har hentet den fra, så jeg har i alle fall informert dere om det og ikke latet som om det er jeg som har laget den og tar cred´en for det. Så all ære til Malin! ♥ Hater når folk tar æren for andres idéer jeg, haha! 

   

  Kjenner jeg har en klump i magen, men det tror jeg alle foreldre har når det kommer til barnehagestart. Tror alle foreldre er litt nervøse i forkant for hvordan det kommer til å gå, men samtidig tror jeg også at det er værst for oss foreldre å "forlate" barna våre i det som virker så ukjent. På en annen side vet jeg jo at Liam har godt av å være sammen med andre barn og kommer til å storkose seg der når han blir vandt til det, så det roer meg litt. Og det er jo en grunn til at de har tilvenning i barnehagen, slik at det blir en mykere overgang for de små. Og det hjelper på det også. Jeg tror nok det går bra, det er bare skummelt synes jeg. Han er tross alt det kjæreste jeg har! ♥

  Har du barn i barnehagen? Hvordan gikk tilvenningen? 

  #mammablogg #mammating #barnehage #barnehagestart 

 • Publisert: 09.04.2014, 00:15
 • Kategori: Mammatilværelsen
 • 12 kommentarer
 • 12 kommentarer

  Tinashjerterom

  09.04.2014 kl.00:29

  Kjenner meg veldig igjen i den 'panikken'. Teodor begynte i barnehagen når han var 1 år og 4 mnd. Jeg grua meg utrolig mye til den dagen og ikke minst hvordan det ville være for oss. Forhold til klær ee det utrolig vanskelig, men alt må ikke ordnes første dagen, da det er korte dager hvor dere er der med han. Men kjenner meg igjen med å ha det klart!

  Det gikk overraskende bra her med barnehage starten, selvfølgelig noen tårer er det for mor og barn, men de har så godt av det. Ikke minst det å leke med andre barn. Jeg kunne ikke vært foruten barnehage når jeg ser hvor godt de har av å være der. Avbrekk fra foreldre, leke med barn og lære nye ting.

  Masse lykke til! Regner med du klarer det, du er jo så flink ellers! :)

  Catrine

  09.04.2014 kl.07:57

  Åh, kjenner jeg gruer meg selv!! Noah begynner 1.august, men vi kommer til å ta oss god tid til tilvenning og ha korte dager i begynnelsen. Håper jeg :) Men jeg merker at Noah kjeder seg når vi bare er hjemme, så tror han har godt av å begynne i barnehage. Selvom jeg får helt vondt i magen av tanken!!

  Kan ikke du skrive litt om tilvenninga og hvordan det har gått? :))

  alexandramk

  09.04.2014 kl.09:45

  Catrine: Liam også kjeder seg fort hjemme nå om dagen, så det er derfor jeg også vet at han kommer til å kose seg. :-)
  Det kan jeg gjøre vet du ;-)

  Silje Edvardsen

  09.04.2014 kl.11:05

  Min baby er fortsatt i magen han, så det er enda en stund til han skal begynne i barnehagen. Men jeg begynner i jobb om bare noen få måneder (driver eget, så da må man til pers), men da skal pappaen være hjemme. Det betyr jo at jeg får litt avenning tidlig. Dessuten er det bare 8 barn i barnehagen han skal gå i, så jeg trooor det kommer til å gå bra!:) Selv om jeg kjenner at jeg gruver meg litt allerede;)

  alexandramk

  09.04.2014 kl.13:10

  Silje Edvardsen: Det kommer nok til å gå kjempe fint ! :-) Men skjønner veldig godt at du gruer deg. Jeg har ikke følt før nå i det siste at det skal gå greit å sende han i barnehagen. Min permisjon sluttet jo når han bare var 7 mnd gammel, og da hadde jeg ALDRI vært klar til å sende han i barnehagen.. :-O Glad jeg har kunnet vente såpass lenge med det. :-)

  SYDETSELV

  09.04.2014 kl.13:22

  Så fint antrekk :) Søtt!

  A

  09.04.2014 kl.20:56

  Ikke lenge siden du skreve at du ikke kunne tenke deg å sende han i bhg når han var 1 år, og nå blir han jo 14 mnd når han begynner.. Du kommer ikke til å angre, blir bra for både deg å Liam :)

  alexandramk

  09.04.2014 kl.21:37

  A: Ja jeg vet. Men da kunne han ikke gå og jeg følte ikke han kunne uttrykke seg skikkelig. Etter det har han lært seg å gå, han gir klar beskjed når noe er galt eller når det er noe han vil, og jeg merker han kjeder seg utrolig mye hjemme, så ting forandrer seg veldig fort når det er snakk om små barn og utviklingen dems. :-) I tillegg er jeg enten nødt til å ha dagmamma til Liam, eller barnehage, og da synes jeg det er like greit å bare begynne i barnehagen når han har muligheten til det. ;-)

  A

  09.04.2014 kl.21:42

  Ja, jeg kjenner igjen følelsen din :) Min begynte når han var 1 år, og begynte heldigvis å gå før den tid :) Og han kjedet seg også fort, veldig aktiv gutt som storkoser seg i bhg :)

  alexandramk

  09.04.2014 kl.22:09

  A: Så bra han koser seg :-) Tror nok Liam også kommer til å kose seg, er nok værst for meg tenker jeg :-p

  Ida

  10.04.2014 kl.10:12

  Så sjønne bilder! :)

  Mor uten dårlig samvittighet

  05.05.2014 kl.21:42

  Jeg har nettop lest haugevis av artikler om det her med tilvendig i barnehage! Har nettop skrevet et innlegg om det på bloggen min http://muds.blogg.no

  Hadde ikke tenkt en tanke om at det kom til å bli tøft for a mor =) Men plutselig skjønte jeg at det kommer til å bli forandringer snart, og at jeg må jobbe fulltid igjen! Det har gått så alt for fort! Vi har fortsatt frem til august på å forbrede oss. Men nå gleder jeg meg til å lese mer om hvordan det går med lille Liam! Lykke til ❤

  Skriv en ny kommentar

  hits