alexandramk

Svarene på spørsmålsrunden.

 • Publisert: 24.04.2014, 21:08
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • - Favorittprogram?

  Regner med det var på TV du mente? Helt ærlig så ser jeg nesten aldri på TV, men på kveldene ser jeg ofte på serier. Da ser jeg på Sons Of Anarchy, Vikings, The Client List, The Vampire Diaries, The Originals, Under The Dome, Pretty Little Liars, Hit The Floor, Reign, Suits og 90201. 

   

  - Hvordan går det med deg om dagene?

  Takk som spør! ♥ Det går ganske greit faktisk. Håper jo ting ordner seg etter hvert, men andre biter som har vært et problem før har i alle fall begynt å falle litt på plass, og det er deilig. 

   

  - Hva savner du mest med å være gravid?

  Det tror jeg må være bevegelsene før uke 35. Haha, i slutten var jeg så stor at det var ubehagelig hver gang han bevegde seg. Mistet også følsomheten på noen partier på magen. Helt merkelig følelse. 

   

  - Hva gjør du for å kose deg litt ekstra en lørdagskveld? 

  Spiser godteri og gjerne shopper litt på nettet, eller spiser god middag med Christoffer mens vi spiller kort. 

   

  - Hvilke småting gjør deg glad i hverdagen?

  Glade og fornøyde kunder på jobb, et smil fra en totalt ukjent, fint vær, shopping, små overraskelser som å komme hjem til et ryddig kjøkken eller en ferdig klesvask, eller gjerne blomster

   

  - Hvordan sminker du deg til hverdag? Hvilke produkter bruker du?

  Det kan jeg lage et eget innlegg om, for det blir litt mye å skrive om her tror jeg.  

   

  - Hva står høyest på din ønskeliste til deg selv akkurat nå? (Klesplagg, møbel, veske, bil eller lignende). 

  Hagemøbler (sittegruppe), veske fra MK, armbånd og øredobber fra MBMJ. ♥     - Hva tenker du om barnehagestart? Føler du at både du og Liam er klar for det?

  Nå er jeg ganske rolig når jeg tenker på barnehagestart. Det er ikke lenge til, men nå har vi handlet inn alt vi trengte, og jeg føler at både jeg og Liam er klar. Han kommer til å storkose seg i barnehagen, og vi har vært og møtt alle som jobber der og de virker som kjempe flotte mennesker - hele gjengen. Så dette skal gå bra. 

   

  - Hva er det mest sjarmerende Liam gjør?

  Det må være når han gliser så bredt han bare klarer mens han ser på oss og begynner å le etterpå fordi han synes selv at han er så morsom, eller når han er super ivrig og skal fortelle noe på babyspråk og er skikkelig seriøs. ♥

   

  - Har han begynt med morsomme rampestreker enda?

  Han har begynt med litt små rampestreker ja, men de er veldig uskyldige da. Det er å rive ut alt av kjøkkenutstyr i skuffen på kjøkkenet, åpne døra til fryseboksen, plaske i vannet oppi doen, trykke på oppvaskmaskinen, trykke på dataen (det er det MORSOMSTE han vet!) osv. Bare sånne småting. Han har heldigvis ikke begynt å gjemme ting for oss enda f.eks. 

   

  - Hva har vært vanskelig til nå med det å være mamma? Er det noe spesielt som har vært vanskeligere enn andre ting?

  Helt ærlig må jeg innrømme og si at jeg trodde det skulle være mye tyngre enn det det faktisk er å være mamma, men jeg tror jeg kan takke de rundt meg for det. Jeg hadde både leilighet, bil, jobb, kjæreste og alt det grunnleggende for å kunne nyte mammalivet til det fulle, og det er jeg veldig takknemlig for. Såklart er det litt tungt til tider, men det er bare sånne småting som irriterer meg. F.eks at det tar såå mye lengre tid å bare dra i butikken for å handle mat nå enn før og at jeg må planlegge hver gang jeg skal dusje osv. Men det er jo ikke de tingene jeg trodde skulle være vanskelig. Men utenom det tror jeg det må bli søvn som har vært det vanskeligste til nå. Det å ikke få nok søvn utgjør alt. Hvordan dagen blir, tålmodigheten din, humøret ditt, selvfølelsen osv. Så om man har fått for lite søvn er det jo klart at det påvirker det meste den dagen, men heldigvis har vi jo vært to om Liam og vi har hatt annenhver dag i helgene der den ene får sove mens den andre står opp med Liam. Det har fungert kjempe greit, så jeg vil nødig klage på noe som helst i mammarollen egentlig. 

   

  - Er det noe du ville gjort anderledes som mamma når neste mann kommer? 

  Nei, det er det egentlig ikke. 

   

  - Hvilke butikk eller nettbutikk liker du best å handle klær til Liam i? 

  Ååh, det er så mange! Burde nesten skrevet et eget innlegg om det. Favorittene er vel Zara, Next, KappAhl (Newbie) og H&M som jeg kommer på nå. 

   

  - Hva mener du om merkeklær til de minste? 

  Jeg mener faktisk ingenting. Er det noe jeg mener så er det at det er TULL å henge seg opp i hva andre velger å kle sine barn i. Det er fullstendig opp til hver enkelt person hva de velger å kle opp barna sine i, og det respekterer jeg uten å nøle eller å dømme, og det synes jeg alle andre også bør gjøre. :-) 

   

  - Hva skal du gjøre når Liam blir større og ser bilder av seg selv? 

  Litt usikker på hva du mener med dette spørsmålet. Tenker du på på internett? Jeg tror ikke jeg skal gjøre noenting, men etterhvert som han blir større og får sine egne meninger er det jo klart at jeg kommer til å spørre han om det er greit at jeg legger ut bilder av han, men jeg tror at han kommer til å være så vandt til det at han ikke kommer til å bry seg. Men om han skulle bry seg og ikke ønske at det blir lagt ut bilder av han kommer jeg såklart til å respektere det. 

   

  - Hvordan takler du rollen som alenemamma? 

  Faktisk så har jeg ikke erfart hvordan det er å være alene enda. Bor fortsatt hos Christoffer, og kommer til å fortsette med det en god stund fremover fordi han skal pendle til jobben, så han blir borte i ukedagene og hjemme i helgene, og da vil vi begge bruke tiden vår på Liam, så det er like så greit at jeg bare bor her i mens, så sparer jeg penger på det også. Så jeg har ikke fått kjent på den alenemamma-følelsen enda, men når Christoffer begynner å pendle kommer det nok til å bli utfordrende og da får jeg nok kjent på hvordan det er å være alene. 

   

  - Hvordan løser dere dette med at dere enda skal bo sammen, men det er slutt? 

  Vi er såpass gode venner, og det har vi egentlig vært det siste året, så det er på en måte slik vi har levd i ett år fra før. Så det blir egentlig ingen forandring. Forskjellen er bare at nå har vi gjort det offisielt, men vi håper jo at på den tiden han er borte at vi enten løser det eller at jeg flytter ut til han kommer hjem igjen. Men det beste hadde jo vært at vi fant utav det sammen for Liam sin skyld. 

   

   - Er det noe spesielt du anbefaler å "oppleve" før man blir mamma?

  Hmm... Jeg har reist litt før jeg ble gravid og fikk opplevd å være russ, så det er jo ting man ikke kan oppleve på samme måte etter at man blir mamma, men jeg ville ikke sagt at det er nødvendig å oppleve før man blir mamma, men det er ting jeg er glad for at jeg fikk oppleve før jeg ble mamma, for hvis jeg skulle reist nå eller vært russ så hadde det jo vært en helt annen opplevelse enn den jeg ville hatt før jeg ble mamma.

   

  - Er det noe du så gjerne skulle ønske at du selv opplevde før du ble gravid?

  Jeg skulle jo ønske at jeg hadde giftet meg før jeg fikk barn. Det var alltid planen min fra jeg var lita jente, men nå skjedde ikke det da. Og det er jo mye vanskeligere å spare til et eventuelt bryllup nå når man har barn enn det hadde vært før, så det skulle jeg ønske at jeg opplevde, men det er ikke verdens undergang fordet om.  

   

  - Hvilke ting/drømmer måtte du "gi opp" da du ble gravid? Dette må ikke tolkes som et negativt spørsmål, for jeg vet at det kommer så uendelig mye gøy og positivt ut av å bli mamma, men det endrer jo også ens prioriteringer med tanke på hva man bruker tiden sin og pengene sine på. 

  Det er jo en del ting jeg hadde drømmer jeg ville gjennomføre før jeg ble gravid, som å reise bort og gå på skole og utdanne meg til interiørarkitekt. Det har jeg absolutt ikke muligheten til lengre, så det er jo én ting jeg måtte gi opp da jeg ikke kan forlate Liam i 2 år for å gå på skole i en annen by og deretter 2 nye år i utlandet en plass, så det er helt uaktuelt for meg nå. Jeg hadde også lyst til å reise verden rundt, men det var jo bare en drøm jeg hadde, og jeg hadde jo absolutt verken råd eller tid til å gjennomføre den før jeg ble gravid. Det hadde også tatt mange herrens år å fått til det før jeg eventuelt fikk barn, så det er en drøm jeg ikke regnet med kom til å skje uansett. Men jeg kan jo for så vidt gjennomføre den en gang også, når Liam blir voksen og ikke bor hjemme og har sin egen familie, så det får være en fjern drøm foreløpig. Ellers er det ikke så mye jeg føler jeg har måttet gi opp. 

   

  - Hvor mange barn ser du for deg å få?

  Tror nok bare jeg skal ha 2, men man skal ikke se bort i fra at det kanskje hadde blitt 3 om jeg ikke føler meg "ferdig" etter at jeg har fått nr. 2. Time will show ;-)

   

  - Hva har vært det vanskeligste med å bli foreldre, med tanke på forholdet? Hva har tært mest på forholdet mellom deg og Christoffer?

  Det har nok vært det å ikke få nok alenetid med hverandre. Vi har nesten aldri hatt barnefri og funnet på koselige ting for å bare være kjærester også, og det har jo resultert i at vi har mistet følelsene for hverandre. 

   

  - Er det mer eller mindre travelt å være mamma enn det du så for deg før du fikk Liam? 

  Jeg tror det er slik jeg så for meg. Jeg regnet med at det ikke ble tid til meg selv lenger og at det ville bli travelt, så forventningene mine til det å bli mamma stemte ganske godt på den delen vil jeg si. 

   

  - Når våkner Liam i helgene? Går det greit å legge ham og våkner han om nettene? 

  Han våkner mellom klokken 6 og 8 til normalt, og slik er det i helgene også. Han har jo ganger der han våkner tidligere/senere, men det skjer sjeldent. Han er ganske vanskelig å legge, og han våkner litt om nettene enda faktisk. Jeg har alltid vært så misunnelig på de som har barn som bare sovner av seg selv og sover alene helt rundt, for her har det IKKE vært slik. Men jeg har en mistanke om at det er mye fordi han ikke tar verken tutt eller koseklut. 

   

  - Hvordan har du råd til å kjøpe så dyre klær til Liam når du kun har hatt deltidsjobb? 

  Jeg kjøper ikke så mye klær til han lenger føler jeg, så når jeg først kjøper noe så kjøper jeg gjerne litt dyrere klær til han. I tillegg har jeg jo ikke vært alene før nå. Christoffer har jo også vært med og kjøpt klær til han. 

   

  - Hvor mye penger bruker du på utstyr til Liam i måneden? 

  Jeg har faktisk ikke peiling. Har aldri tenkt over det. Det varierer vel også en del, for noen måneder trenger han ingenting utenom bleier, mesoft og mat mens andre måneder (sånn som denne), må det jo handles inn en del til barnehagestart. Så det varierer veldig. Men opp i mot 2000,- i måneden gjerne. Er ikke helt sikker jeg. Kan godt være det er mer eller mindre enn det også altså. 

   

  - Kan du skrive en liste over hva en 1 åring trenger i barnehagen?

  Det holder jeg faktisk på med, men venter til jeg har alt og har tatt bilder av det før jeg legger det ut. Mye kjekkere med innlegg som inneholder bilder enn et innlegg med bare en liste. Er dere ikke enig? :-)


   

     - Tre interiørting du er mest fornøyd med i hjemmet ditt, gjerne med bilde :) ?

  De tre interiørtingene her hjemme må vel bli rommet til Liam, spiseområdet og der den ene kommoden står. Tror også det blir veldig bra der konsollbordet vårt står, men det er ikke ferdig enda, så derfor er ikke det favoritten enda. 


  - Har du noen prosjekter på gang i hjemmet, i så fall, hvilke?

  Det er faktisk veldig mye jeg holder på med eller har planer om å oppgradere her hjemme. Nå holder vi på å sparkle og male over skruehull (totalt uinteressant, men men) og så maler jeg et speil. Mitt neste prosjekt er å lage egne hagemøbler, tapetsere veggen bak TV'en i stua, male/tapetsere den ene veggen på soverommet og henge opp ei hylle eller noen knagger der, beise verandaen vår og legge fliser og stener ved inngangspartiet vårt, både på bakken og veggen. Hvor fort dette blir gjort, eller om det i det hele tatt blir gjort er jo en annen sak, men det er i alle fall ting jeg ønsker å gjøre her hjemme. Legger så klart ut innlegg om det når og HVIS vi bestemmer oss for å gjøre det. 

   

  - Hvor henter du inspirasjon i fra når du innreder hjemmet ditt? 

  Jeg henter det fra overalt egentlig. Har mange jeg følger på Instagram som jeg får inspirasjon fra, men leser også i blader og blogger, fra jobb, internett, hos andre, ja overalt. Tenker på interiør konstant! Jeg tror jeg er riv ruskende gal til tider for jeg tenker på interiør konstant!  

      - Hva skal til for at du blir fast leser av en blogg?

  Bloggen må ha et fint, lyst og ryddig design. Store fine og klare bilder, minimalt med skrivefeil, varierte innlegg som fanger min interesse (barn, gravid, mat, klær, innkjøp, interiør osv.). Det er vel de tingene som får meg interessert i en blogg. Så må bloggen bli oppdatert ofte, og ikke skrike etter oppmerksomhet! Det blir jeg rett og slett bare irritert over og da orker jeg ikke å klikke meg inn på bloggen en gang. Et eksempel er denne overskriften som ofte går igjen: "JEG ER GRAVID!" så står det i innlegget "neida, jeg er ikke det altså...men..." DET irriterer meg, og andre som legger ut helt absurde ting bare for å få flere lesere og mer oppmerksomhet. Dette er ikke blogger jeg gidder å bruke tid og energi på å lese en gang. Haha - er jeg kravstor? 

   

  - Hva skal man gjøre for å bli en god blogger synes du?

  Oppdatere ofte, variere innleggene, ha et fint design, gjøre seg interessant av å skrive spennende ting på bloggen som ikke virker provoserende for andre bare for å få flere lesere, skrive saklig og minimalt med skrivefeil og smilyer, ta fine og lyse bilder... Ja egentlig det meste jeg nevnte over. Men jeg synes en god blogger må være flink til å svare på kommentarer til leserne sine også, eller man må ikke, men personlig synes jeg det er veldig koselig å lese blogger til folk som svarer. Da føler man at man blir satt pris på, og det får i alle fall meg til å besøke en blogg igjen. 

   

  - De tre kjekkeste bloggene du leser?

  Åå vanskelig! Men det må bli http://mariecottem.blogg.no, http://etmammaliv.blogg.no og http://julieaster.blogg.no. 

   

  - Har dere et budsjett dere forholder dere til i måneden? Vil du eventuelt dele noen erfaringer og tips? Gjerne legge ut deres? 

  Vi har faktisk ikke noe som ligner et budsjett en gang. Vi har prøvd. Opp til flere ganger, men vi får aldri til å sette oss ned og skrive et budsjett. Vi burde gjerne prøvd å gjøre det for vi hadde absolutt hatt godt av å spare litt ekstra i måneden, for vi bruker altfor mye penger på masse unødvendige ting! Kan legge ut om vi klarer å sette oss ned å skrive et budsjett. :-) 

   

  - Hvilken sang er din yndlingssang for øyeblikket? 

  ♥ Seven Lions with Myon & Shane 54 Tove Lo - Strangers (Paris Blohm Remix) ♥

   

   

   

  - Hva pleier du å gjøre i påsken? Har du noen tradisjoner?

  Jeg har faktisk ikke én eneste tradisjon i påsken, men jeg vil gjerne innføre noen tradisjoner nå som Liam begynner å vokse til. Jeg husker når jeg gikk i første klasse. Vi hadde en amerikansk gutt i klassen som hadde en heelt fantastisk mor. Hun var SÅ god mot alle, og jeg var bare 6(?) år og la merke til det. Men uansett. Hun lagde masse bittesmå påskeegg som hun gjemte rundt omkring i skolegården som hele klassen skulle jakte etter. Det var SÅ gøy, og det vil jeg gjerne ta med videre og la Liam gjøre hvert år. Enten om det er mange små med en liten ting i hver, eller et litt større. Det får vi se på, men det tror jeg han vil like. 

  Ellers blir det nok en tradisjon å reise på hyttetur. Det er så utrolig koselig å reise bort og lage til påskefrokost og finne på gøyale aktiviteter. Elsker sånne koselige høytider jeg. ♥

   

  - Hva er planen for sommeren, skal dere noe spesielt?

  Vi har ikke planlagt noe spesielt i sommer nei. Jeg har ikke så mye rett på ferie når jeg ønsker nå siden jeg har fått fast jobb regner jeg med, så jeg må nok jobbe en del. Så vi tenkte eventuelt å reise til Kristiansand og dra i dyreparken med Liam eller noe enkelt nå i sommer, men til høsten/vinteren derimot har jeg veldig lyst til å reise. Gjerne ta Liam med på hans første sydentur. Det hadde vært utrolig koselig. Men vi får se hvordan ting blir, og om det lar seg gjøre. Håper det. ♥ 

   

  - Liker du Justin Bieber?

  Det sies at enten hater man Justin eller så elsker man han. Jeg gjør ingen av delene, så her er det et bevis til dere som mener at det er enten eller. ;-) Han har noen bra sanger, og han er vanvittig fin å se på (bare litt for tynn/spinkel etter min smak), men ellers er jeg ingen blodfan.

   

  - Hva synes du om mammatilmichelle?

  Kjenner henne ikke personlig, men hun virker som en kjempe god mor for Michelle og det kommende barnet. Er veldig imponert over hvor bra hun har taklet mammarollen faktisk. Jeg hadde ALDRI klart å gjort en så god jobb som hun har gjort, som 14 åring, så all ære til henne. Hun virker som en veldig sprudlende og glad person også. Synes også hun virker som "min type jente", så jeg tror vi hadde kommet godt hvis vi hadde kjent hverandre. 

   

  - Hvor mange lesere har du pr dag/uke?

  Det varierer veldig faktisk. Noen ganger har jeg oppimot 600 lesere på en dag, mens andre dager ( i perioder jeg ikke blogger så mye) har jeg gjerne 150-200 per dag. På sidevisningene mine på en uke står det 2 784.

   

  - Hvordan promoterer du bloggen din?

  Legger bare ut link på Facebook hver gang jeg har skrevet et nytt innlegg. Jeg har ikke tid til å kommentere masse på andre blogger, og jeg gidder ikke å kjøpe blogshouts. 

   

  - Hva går en jobb som interiørkonsulent ut på?

  Det går ut på å hjelpe kunder med å innrede, enkelt og greit - hehe. Er ikke alle som har like stor interesse for interiør, og da er det jo greit å få litt hjelp av noen som er det. Da er det jo spesielt viktig å ta for seg rett målgruppe og lytte til kunden for at kunden skal bli fornøyd og føle seg hjemme og føle at det er rett stil og godt tilpasset livsstilen dems. Gjerne litt på tryne forklart, men jeg er utrolig dårlig til å forklare. 

   

  - Jobber du som interiørkonsulent? Evt hva jobber du som?

  Jeg jobber ikke som interiørkonsulent, jeg er bare utdannet det. Jeg vet egentlig ikke hva jeg skal kalle meg som nå. Er vel strengt tatt bare interiørmedarbeider, men skal jo også være medieansvarlig på en måte, så.. nei jeg vet faktisk ikke hva jeg er. 

   

  - Hvor ofte er dere sammen med foreldrene deres? Hvor ofte kommer de på besøk til dere og hvor ofte besøker dere dem? Hvem sin familie tilbringer dere mest tid sammen med? 

  Vi er mest sammen med Christoffer sine foreldre. Jeg har ikke så god kontakt med mine foreldre, men jeg har derimot ekstremt god kontakt med mormoren min og tanten min, så de tilbringer vi også mye tid sammen med. Christoffer sine foreldre kommer innom oss mange ganger til uken bare for å si hei til Liam, noe jeg synes er kjempe koselig. Da får han sett dem masse, og det synes jeg er viktig at han ofte får treffe familien sin. Vi er også på besøk hos mammaen til Christoffer ca. en gang i uken. Da spiser vi middag hos henne. Vi er blitt veldig dårlige på å holde det til en gang i uken i det siste, så det må vi bli flinkere til. Vi er å spiser hos pappaen til Christoffer ca en gang annenhver uke, og der også kunne det vært oftere, men det er ikke alltid tiden strekker til til alt man skulle ha gjort dessverre. 

   

  - Hvordan er det å jobbe på Living? Kom du raskt inn i rutinene og arbeidsoppgavene? Er det noe som er vanskelig? 

  Det er kjempe gøy synes jeg. De andre som jobber der er så kjekke, og jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag. Jeg føler jeg kom ganske raskt inn i rutinene og arbeidsoppgavene, men det er jo alltid noe nytt å lære og man er aldri helt ferdig utlært. Man lærer så lenge man lever. Det er jo ting som er vanskeligere enn andre, sånn som når det skjer komplikasjoner i kassen, da må jeg av og til be om hjelp osv. Men føler det går greit. Eneste jeg synes er vanskelig er hagemøblene. Det er så mye man må kunne der og man får ikke skikkelig opplæring i det, man må liksom spørre selv og lære av å feile rett og slett. Ganske flaut når man står med kunder og ikke kan svare på noen ting, men det er visst sånn man må lære det. Det synes jeg er litt dumt, for det er jo slik en butikk får dårlig rykte på seg når man ikke kan hjelpe kundene skikkelig, men heldigvis er de fleste der veldig flinke. Det er bare jeg som ikke har lært så masse enda. 

   

  - Får du noen personalrabatt på tingene du handler på Living?

  Ja vi pleide å få 30% på møbler og 40% på interiørvarer, nå får vi "bare" 30% på alt. Det er farlig med personalrabatter altså. Blir jo fattigere av å jobbe - haha. 

   

  - Hva spurte de deg om på jobbintervjuet?

  Åh, det husker jeg faktisk ikke. Det er jo de standard spørsmålene: Hva kan du bidra med? Positive og negative sider. Hvordan jobber du under press? Hvordan takler du forskjellige situasjoner. Osv. 

   

  - Hvor høy stillingsprosent har du?

  Nå har jeg egentlig bare ekstrahjelp stilling, men begynner i 100% stilling etter 1 mai. 

   

  - Hvordan ser du for deg at hverdagen blir når du begynner å jobbe 100%? Blir det kun dagvakter eller begge deler?

  Jeg tror det blir krevende og hektisk med tanke på at jeg er alene med Liam i hverdagene, og kun har meg selv til hjelp. Så jeg tror nok det kommer til å bli veldig tungt, men jeg må bare prøve så godt jeg kan. Det blir både dagvakter og kveldsvakter. Jeg jobber kveldsvakter på torsdager og fredager bare, og resten av uka blir det dagvakter.

   

  - Og så nevnte du at pappan også skal begynne å pendle, har han fått ny jobb da?

  Nei han har ikke fått ny jobb, men det er så lite prosjekter her, så de må reise bort for at de skal få jobbe og unngå permittering. Så i første omgang skal han pendle i et halvt år. 

  - Hva ser du for deg å jobbe med om 10 år?

  Jeg ser for meg at jeg jobber 100% med den prosjektstillingen jeg har fått nå (blogg, instagram og facebook osv). Det er det jeg håper på da, for dette er jo drømmejobben min. 

   

  - Kan du legge ut mer om bursdagen til Liam? Gjerne hvordan du lagde banneren og krona hans. 

  Det kan jeg. Jeg har faktisk laget klart litt andre innlegg om bursdagen, men har liksom aldri blitt ferdig med det, hehe. Men skal få lagt det ut så fort som mulig. Tenkte også å legge ut bokstavene og tallene jeg har brukt på banneren og krona slik at dere også kan bruke det. 

   

  Det ble et litt langt inlegg, men jeg håper dere kom dere gjennom det.

  Synes du det er gøy med spørsmålsrunder?

  Hva synes du om svarene?

  #mammablogg #spørsmålsrunde #svar #hverdag #interiør #barn #interiørblogg #jobb 

 • Publisert: 24.04.2014, 21:08
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • 5 kommentarer
 • SPØRSMÅLSRUNDE!

 • Publisert: 18.04.2014, 11:45
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • Hei på dere! ♥

  Håper dere har en fin påske så langt. Her er været nydelig, og dagene blir fullt opp av masse men samtidig ingenting. Bare kos, med andre ord. Blogglysten er derfor litt fraværende, både pga at det er påskeferie og andre ting. Så derfor tenkte jeg å kjøre i gang en spørsmålsrunde, så kan dere spørre om det er noe dere lurer på. Enten om det er om barnehagestart, interiør, utstyr, meg, Liam, rutiner, mat eller hva enn det måtte være. Spør i vei! Er det noe dere vil jeg skal blogge om også? Trenger litt inspirasjon nå, så det er bare til å komme med forslag ♥

  Noe DU lurer på eller vil jeg skal blogge om? ♥


   
  #spørsmålsrunde #mammablogg #interiørblogg #interiør #mamma #klær #hverdag #inspirasjon #mammatilværelsen #familie #mat #kosthold #tattovering #bursdag 

 • Publisert: 18.04.2014, 11:45
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • 16 kommentarer
 • Vinneren av konkurransen!

 • Publisert: 05.04.2014, 00:02
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • Hei og god kveld (natt) ♥

  Dagen i dag har vært helt fantastisk! Så det passet veldig fint at jeg skal få gjøre dagen/kvelden til en av dere lesere også litt bedre. ♥ Grunnen til at dagen min har vært så fantastisk skal dere nok få vite ganske snart, men nå er det på tide å trekke en vinner blant mine snille og gode lesere. Det var veldig bra respons på denne konkurransen, noe jeg synes er utrolig kjekt. Men så sitter jeg jo her i kveld da og skal trekke en vinner, og det er jo ikke like lett. Men det var et par stykker jeg la ekstra merke til som jeg synes gjorde en liten ekstra innsats, og det blir jo såklart ekstra pluss, pluss i boka mi! ☆ Vinneren skrev faktisk et så fint dikt at jeg må dele det med dere! 

  "Jeg er kjempestolt Mommo til 2 flotte små,

  og tulla mi er den jeg tenker på nå,

  HUn elsker å være prinsessefin,

  og her har hun nok drømmejakken sin.

  Våren er her, ja jeg kjenner det klø,

  Og Liva, hun har nok spist flaggstangfrø,

  for vips over vinter'n har hun blitt så lang,

  at fjorårets jakker sang sin siste sang,

  Men Reima de har jo så mye flott,

  jeg har kikket til øyet er stort og vått,

  Og falt helt pladask for nettop denne,

  det er så gøy å kunne glede henne,

  har akkurat lært seg å sykle,- gøy,

  og da trenger man godt og funksjonelt tøy,

  Hoppe strikk, plukke blomster, være rørlig og lett,

  samtidig som det for vinden er tett,

  JA denne jeg ønsker for jenta mi,

  Da vet jeg at hun vil bli SUPERBLID! :)"

   
  Tusen, tusen takk til alle som deltok! Skulle ønske jeg kunne dele ut en jakke til hver og en av dere ♥ Men fortvil ikke, det kommer en ny og spennende konkurranse allerede på søndag! Så følg med!

  #konkurranse #reima #barneklær #vinner #dikt #mammablogg #mamma #hverdag 

   

 • Publisert: 05.04.2014, 00:02
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • 1 kommentarer
 • Konkurranse; Vinn en Reima jakke!

 • Publisert: 26.03.2014, 00:08
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • Hallo kjære lesere! ♥

   Jeg har vært så heldig å få teste ut litt nye Reima produkter igjen, og i den sammenheng har jeg også fått lov til å dele ut en jakke til en av mine fantastiske lesere (konkurransen er nederst i innlegget). Denne gangen ble det DENNE dressen og to luer. Dressen er såå fin! Virkelig elsker den, og den virker kjempe god på en liten barnekropp. Perfekt til barnehagebruk. Liam har allerede testet den, og det ble tommel opp! Elsker de små detaljene på glidelåsene og skulderen og den var virkelig fin på. Gleder meg til å ta den i bruk fremover. Luene også er helt perfekte nå som våren kommer. Kjempe gode vårluer. Denne og denne lua fikk jeg. Nå mangler vi bare skikkelige sko siden store gutten vår har lært seg å gå. Nå går han hele tiden, flinkingen. ♥ Blir enda mer stas når han får seg sko og kan gå skikkelig ute. Da tipper jeg vi er ute hele dagene omtrent, og da kommer dressen til å bli godt brukt. Elsker også at det går mot varmere tider nå. Endelig. Løfter skikkelig på humøret merker jeg. Svever nesten rundt på skyene nå for tiden. Livet er virkelig bra. 


   

   
   

  SÅ over til konkurransen! For å delta må du;

  1. Like facebook siden dems HER

  2. Gå inn HER og finn akkurat den jakken du vil ha og lim inn linken sammen med email adressen din og hvilken størrelse du vil ha i kommentarfeltet!

  3. Del konkurransen på Facebook eller blogg, hvis du har det (Legg gjerne med link dersom du legger det ut på blogg) - dette blir et lite pluss i boka. 

   

  Jeg trekker en vinner den fredag 4 april! 

  Lykke til! ♥

  #mammablogg #konkurranse #reima #barneklær #barn  

 • Publisert: 26.03.2014, 00:08
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • 107 kommentarer
 • Videoblogg; Svar på spørsmålsrunden!

 • Publisert: 18.11.2013, 20:54
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • Hei på dere! ♥

  Nå har jeg fått spilt inn min første videoblogg og gjort et tappert forsøk på å redigere den sånn noenlunde. 

  Jeg fikk ikke filmet med kameraet mitt ettersom jeg hadde dårlig tid, så det ble ptohobooth desverre, men det får bare duge. Kvaliteten er litt crap, men det er i alle fall bedre enn ingenting, right?

  Haha jeg må le litt av meg selv. Føler meg så teit nå, men la gå! KJØR FILM! 

   Håper dere likte svarene og filmen. 

  Ha en fin kveld ♥

 • Publisert: 18.11.2013, 20:54
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • 2 kommentarer
 • Videoblogg?

 • Publisert: 10.11.2013, 00:49
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • Hei dere! ♥

  Fikk spørsmål om jeg kunne svare på spørsmålsrunden på videoblogg, noe jeg egentlig aldri har vurdert en gang. Hater å høre min egen stemme på film, og tror det hadde vært super kleint å sitte å snakke foran et kamera for meg selv, men hvis det er flere som er interesserte så skal jeg gjøre et forsøk. 

  Selv synes jeg det er gøy å se andres svar på videoblogger og "bli kjent" med bloggeren. Kanskje det er noen av dere som synes det samme?

   

  Noen som er interesserte i svarene på spørsmålsrunden på videoblogg?

  Husk å stille spørsmål HER. 

 • Publisert: 10.11.2013, 00:49
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • 4 kommentarer
 • Spørsmålsrunde?

 • Publisert: 08.11.2013, 21:15
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • Hei dere! ♥

  Det er lenge siden jeg har kjørt en spørsmålsrunde nå, så jeg lurte på om jeg kanskje skulle ha en. Alt fra graviditeten, Liam, hverdagen, jobb, mine meninger, mine favoritter...ja alt dere måtte lure på. 

   Hva synes dere? 

  Er det noe du lurer på?  Spør i vei, så svarer jeg hvis jeg får inn noen spørsmål.

  Håper dere har en flott fredagskveld! ♥

 • Publisert: 08.11.2013, 21:15
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • 12 kommentarer
 • Vinneren av konkurransen!

 • Publisert: 22.09.2013, 21:37
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • Dette var vanskelig altså! Skulle gjerne delt ut et gavekort til alle, men det kunne jeg ikke. Neste gang må jeg kjøre en annen type konkurranse, for mange av dere skrev at dere ikke fortjente det noe mer enn andre, og det er jeg jo enig i. Alle står likt i konkurransen, så jeg må finne på en lur plan for neste konkurranse tror jeg. Men til syvende og sist måtte jeg trekke en vinner og...
  Hun har også en veldig inspirerende blogg (www.julieaster.blogg.no) som jeg forelsket meg i med en gang og kommer til å følge fast! 

  Tusen takk til alle som deltok i konkurransen! ♥

 • Publisert: 22.09.2013, 21:37
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • 0 kommentarer
 • Siste sjangse: Vinn 500,- på kidsparadise!

 • Publisert: 22.09.2013, 00:07
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • Jeg trekker en vinner i morgen kveld, så nå er det siste sjangse å melde seg på! Meld dere på HER

   

   ♥ ♥ ♥

  #konkurranse #vinn #gavekort #kidsparadise #mammablogg #barn #baby #shopping 

 • Publisert: 22.09.2013, 00:07
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • 1 kommentarer
 • Konkurranse; vinn gavekort hos kidsparadise!

 • Publisert: 11.09.2013, 12:30
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • Hei kjære lesere! ♥

  Denne gangen har jeg vært så heldig å få holde en konkurranse der en av dere kan vinne et gavekort på 500,- på nettsiden til Kidsparadise.no!! 

  Jeg tenkte å lage en liten vri på denne konkurransen. Jeg vil at dere skal begrunne hvorfor dere synes dere bør vinne. Synes det blir mye mer personlig og gøy enn å la random.org få velge.

  Kidsparadise har veldig mye å velge i når det kommer til interiør og barnerom, og under ser du et lite utvalg!  
  Så det dere da må gjøre for å delta er:

  1. Lik Facebooksiden dems HER

  2. Del denne konkurransen på din blogg eller facebook. 

  3. Skriv i kommentarfeltet hvorfor du synes at du burde vinne konkurransen, og husk å legg ved mailen slik at jeg får kontakt med den som vinner!

  Jeg trekker en vinner neste helg! 

  Lykke til dere! ♥

  #konkurranse #kidsparadise #interiør #barnerom #barneinteriør #barneleker #leker #stjerner #stjernedilla #ugler #ugledilla #elefant #gutter #jenter #vinne #mamma #mammablogg #hverdag 

 • Publisert: 11.09.2013, 12:30
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • 20 kommentarer
 • Vinneren er kåret!

 • Publisert: 26.08.2013, 21:20
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • Da er vinneren i konkurransen der dere kunne vinne et gavekort hos jollyroom.no på 250,- kåret! For å se hvem som ble vinneren går dere bare til innlegget HER

  I tillegg må jeg spørre dere om dere vil hjelpe meg og stemme på rommet til Liam i en konkurranse Jollyroom har gående nå. 

  Dere kan stemme på rommet hans HER, og bilde nr. 1 er hans rom. ♥

  Blir så glad om dere stemmer på rommet hans! 

  Har du stemt?

 • Publisert: 26.08.2013, 21:20
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • 0 kommentarer
 • Siste sjanse!

 • Publisert: 25.08.2013, 20:16
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • Nå er det siste sjanse å melde seg på konkurransen jeg holder gående der dere kan vinne et gavekort på 250,- på jollyroom.no! Dere melder dere på i DETTE INNLEGGET! Jeg trekker vinneren i morgen kveld i det samme innlegget.
  Har du meldt deg på konkurransen?

  Vil dere ha flere konkurranser på bloggen? 

  #konkurranse #jollyroom #innredning #interiør #mammablogg #barnerom #babyutstyr #utstyr #gavekort #giveaway  

 • Publisert: 25.08.2013, 20:16
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • 0 kommentarer
 • Konkurranse; Vinn gavekort på jollyroom.no!

 • Publisert: 19.08.2013, 22:00
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • God kveld kjære lesere! ♥

  Jeg har vært så heldig og få holde en konkurranse i samarbeid med Jollyroom.no, der en av leserne mine kan vinne et gavekort i nettbutikken dems til 250,- ! 

  Det dere må gjøre er å like Facebooksiden dems her, og skrive i kommentarfeltet at det er gjort og at dere er med. Husk å skriv mailen din også slik at jeg kan få kontakt med deg dersom du er vinneren. 

  Er er et lite utvalg av det jollyroom selger:  Liam har et par av disse lekene, og han elsker dem alle sammen. 

  Her er det som er på min ønskeliste fra Jollyroom for tiden:

  Jollyroom selger også masse babyutstyr, klær og mammating! 

   Vinneren blir trukket i dette innlegget på mandag i neste uke. 

  Masse lykke til alle sammen! ♥

   Vinneren ble Emilie Kristensen! Gratulerer! Du er blitt kontaktet på mail.  :-)

  Husk å stemme på Liam sitt bilde på LifeStone HER 

  #konkurranse #jollyroom #giveaway #gavekort 

 • Publisert: 19.08.2013, 22:00
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • 36 kommentarer
 • Konkurranse; Vinn navnesmokk!

 • Publisert: 17.06.2013, 16:30
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • Jeg har nå blogget i 2 ½ år, og har aldri hatt en konkurranse før. Så da tenkte jeg at det kanskje var på tide med en nå. Har vært så heldig og får dele ut en pakke med smokker fra navnesmokken.no til en heldig leser. ♥ Så det er bare til å melde seg på! 

  For å melde dere på må dere:

  1. Lik Facebook siden til navnesmokken HER.

  2. Lik min Facebook side HER.

  3. Skriv i kommentarfeltet at dere er med, og husk å skriv mailen din, slik at jeg kan kontakte deg dersom du vinner! 

  Trekker vinneren i dette innlegget på søndag. Lykke til! ♥

  Hvis interessen for konkurransen er stor skal jeg prøve å få til flere i fremtiden! 

  Vinneren ble Lisabeth! GRATULERER! Du har blitt kontaktet! ♥

  // Alexandra ♥

   

 • Publisert: 17.06.2013, 16:30
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • 15 kommentarer
 • Svar på fødsels spørsmålene

 • Publisert: 11.04.2013, 23:17
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • Er mammarollen slik du trodde den skulle være?

  Både ja og nei. Jeg visste at hele livet mitt kom til å handle om Liam, men det er mye koseligere enn jeg hadde forventet. Trodde jeg skulle hate å skifte bleier og stå opp om natten, men alt med han synes jeg er herlig å gjøre, og det hadde jeg ikke sett for meg. 

   

  Hva er det kjekkeste som har hendt mens du har vært mamma?

  Åh, det har skjedd mye kjekt mens jeg har vært mamma. Men det kjekkeste er vel når Liam begynte å smile tror jeg. ♥

   

  Hvordan er forholdet med kjæresten din nå etter den lille kom?

  Det er mye sterkere enn før! Nå er vi liksom knyttet for alltid på en eller annen måte, og jeg vet at han er den jeg vil være med for resten av livet. Ting er jo selvfølgelig anderledes nå enn før på den måten at vi må ha mer tålmodighet og forståelse for hverandre med tanke på at luntene våre kan være kortere nå enn før siden vi ikke får like mye søvn og ikke alltid har tid til å spise før vi må ta oss av den lille, men vi har vært veldig flinke til akkurat det, så forholdet vårt er mye bedre nå etter at han kom. Men det er absolutt ikke en selvfølge at alle som får barn får et bedre forhold til partneren sin! Det er viktig å huske å pleie forholdet også og ikke glemme det ut selv om man har fått barn.

   

  Er det mer slitsom enn du trodde å være mamma? 

  Ikke mer enn jeg forventet.

   

  Blir du noen ganger irretert på den lille hvis han f.eks. gråter mye, å ikke vil roe seg?

  Blir aldri irritert nei, men nå griner ikke Liam mye heldigvis. Er bare hvis han er sulten eller har vondt i magen. Men jeg hadde nok ikke blitt irritert på han hvis han hadde grått mye. Hadde nok mer blitt oppgitt hvis jeg ikke visste hvordan jeg skulle fått han til å slutte. 

   

  Kan du beskrive hvordan en dag er for dere nå?

  Dagen vår begynner i 10 tiden ca. Da står vi opp og jeg steller først han, og så meg så mye jeg rekker før jeg må amme. Etter amming legger jeg han enten i vippestolen eller lekegrinda, og så prøver jeg å få gjort litt her hjemme. Vaske klær, henge opp og brette. Spiser gjerne litt også. Så kjeder Liam seg eller er sulten så ammer jeg igjen. Har ikke så mye melk så jeg ammer veeldig ofte. Hver halvtime når jeg er alene med ham. Så holder vi på slik helt til Christoffer kommer hjem. Da er det tid for å dra og handle og så lage middag. Så prøver vi å få gjort litt til hjemme, eller så drar vi på besøk. Så er egentlig dagen over og vi bader Liam og gjør han klar for senga, så ligger vi og koser med han og ser på TV, til vi legger oss. 

   

  Ammer du? Isåfall hvordan har dette gått og hvordan trives du med det? Hvis du ikke ammer, hvordan takler du det å ikke kunne amme?

  Jeg ammer, og prøver å fullamme, men har ikke nok melk, så må gi litt erstatning i tillegg. I begynnelsen var det kjempe vanskelig å amme og det gjorde kjempe vondt, men man må bare ikke gi opp. Jeg var sår en stund, men jeg ammet så ofte jeg klarte og pumpet meg når jeg satt på nippet til å gråte når jeg ammet, så pumpet jeg meg til jeg klarte å bite tennene sammen gjennom smertene igjen, og så gikk det til slutt over, og nå ammer jeg så mye som mulig. 

  Jeg trives veldig godt med å amme. Man får liksom så god kontakt med barnet, og en herlig nærhet. Ville ikke vært foruten, og er kjempe glad for at jeg til slutt fikk til å amme. 

   

  Er det ting du ikke hadde kjøpt du merket du trengte etter den lille kom? Isåfall hva?

  Hmm.. jeg er ganske sikker på at vi hadde alt. Kommer ikke på noe vi måtte kjøpe inn ekstra i hvertfall. 

   

  Hvordan var tiden på sykehuset?

  Tiden på sykehuset var veldig god å ha synes jeg. Jeg ble først veldig  depriert fordi jeg ikke fikk ligge på hotellet og måtte være på barsel. Jeg hadde sett for meg at jeg og Christoffer skulle få være sammen og knytte bånd og bli kjent med Liam de første dagene hans, men det kunne jeg ikke pga svangerskapsforgiftningen min. Jeg ble kjempe lei meg og var ikke så glad for at jeg måtte ligge på barsel, men jeg ble positiv overrasket, og er nå veldig glad for at jeg lå på der. Jeg strevde sånn med ammingen så jeg er kjempe glad for at jeg var der, for jeg fikk så mye hjelp og de som jobbet der var så snille! Er nesten sånn at jeg savner sykehuset, haha. I tillegg ble Liam lagt inn på nyfødt intensiven, og da var personalet kjempe greit å ha. De trøstet meg og sa at alt kom til å gå helt fint. Sitter igjen med kjempe fine minner fra sykehus tiden!   

  Hva var det vondeste med fødselen?

  Det vondeste med fødselen var riene i slutten og akkurat i det han kom ut. Vet ikke hva som var værst for det var to helt forskjellige smerter. Riene var mer sånn dype og runde på en måte, mens akkurat i det han kom ut var det såå vondt og var mer en akutt stikkende eller brennende smerte. Akkuratt i det han kom ut var vel kanskje værst, men det var den korteste smerten, og riene var veeldig vonde de også men de vendte man seg på en måte til. Selv om de var så jævlige at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg så tror jeg faktisk det var vondere i det hodet kom ut. 

   

  Var fødselen slik du forventet? Vondere, mildere?

  Den var egentlig slik jeg forventet, men jeg trodde at jeg skulle skrike eller gråte, men jeg gråt ikke før de siste minuttene når jeg presset og når han kom ut. Så egentlig trodde jeg vel at det skulle være litt værre. 

   

  Var det vondt å føde?

  Det kan man trygt si. 

   

  Er han snill? Gråter han mye?

  Han er veldig snill. Gråter litt, men tror mest det er fordi han vil ha nærkontakt. Jeg har vendt ham til å bli holdt hele tiden, så når han merker at han er alene begynner han å sutre. Hvis jeg ikke tar han opp fort nok begynner han å gråte, men roer seg fort når han får litt nærkontakt eller pupp. Ellers gråter han når han er sulten eller har vondt i magen.

   

  Hvordan opplevde du fødselen i forhold til hvilke forventninger du hadde ang fødselen?

  Jeg synes selv at jeg hadde en drømmefødsel, så jeg opplevde fødselen bra i forhold til hvilke forventninger jeg hadde. Forventet at den skulle være vond, noe den var, men har sett så mye på programmer og har sett ting som kan skje, så jeg var jo klar over ting som kunne skje og visste at disse tingene kunne skje meg også. Så jeg synes faktisk at fødselen ikke kunne gått bedre! Blir nok en bror eller søster på Liam, for fødselen skremte meg ikke i det hele tatt. Faktisk så gleder jeg meg allerede til neste fødsel, haha! Er så fantastisk selv om det er det vondeste jeg har vært med på, og hadde LETT gjort det igjen. 

   

  Hvordan opplevde du sykehusoppholdet etter fødselen? Ble du tatt godt vare på, fikk du hjelp når/om du trengte?

  Jeg opplevde det veeldig bra. Jeg fikk såå mye hjelp og ble kjempe godt tatt vare på. Hadde veldig vondt etter fødselen i bekkenet. Klarte ikke å gå på do selv en gang, var så vidt jeg klarte å tørke meg selv når jeg gikk på do! De hjalp meg med alt jeg trengte, og var der hele tiden. Med amming og alt. De var gull verdt de første dagene! 

   

  Fikk dere (deg og den lille) en fin opplevelse og første møte?

  Ja det gjorde vi. Jeg gråt mer enn Liam tror jeg. Var ikke mye han gråt. Ble helt stille når han fikk komme på brystet mitt, og det var helt fantastisk. Virkelig kjærlighet ved første blikk! ♥

   

  Kommer du til å skrive fødselshistorie?

  Den har jeg skrevet, og den står i menyen under LIAM. 

   

  Hvordan opplevde du tiden rett etter fødselen?

  Det var utrolig irriterende å blø så mye, og jeg hadde ekstreeemt vondt i bekkenet. Klarte ikke å ta en fot foran den andre en gang. Slet veldig med å fungere og gjøre ting, så måtte få en del hjelp og smertestillende, men utenom det opplevde jeg tiden rett etter fødselen veldig bra. 

   

  Koser du deg som mamma?

  ELSKER det! ♥ Kunne aldri tenke meg å leve et liv uten å få oppleve å være mamma! 

   

  Får du nok søvn til å fungere i hverdagen?

  Det gjør jeg, utrolig nok. Sammenhengende søvn er det jo ikke, men jeg er vant til å få lite søvn fra før og vet at jeg klarer meg på lite søvn. Men fungerer i hverdagen, og trodde nettene skulle være værre enn det de er. 

   

  Har jeg noe å glede meg til? :) hihi

  Ååh du har MASSE å glede deg til! Det er det beste som finnes å få være mamma. Går ikke an å beskrive det, det må bare oppleves. ♥

   

  Søt gutt du har fått, håper alt er bra med dere! Lurer på om det er noe negativt rundt det å være mamma, synes alle skriver som om det er fryd og gammen, men er alt virkelig en dans på roser? Vil du skrive en liten snutt, der du åpner opp rundt det som er vanskelig, slitsomt osv. ? Jeg synes bloggere i dag som er mødre bare skriver om det gode, så hadde vært spennende å lest litt om det som ikke er fult så fantastisk :-) skal selv ha en liten snart, å gleder meg veldig! Blir hvertfall klar når jeg leser om alle som får de små nurka sine <3

  Ikke misforstå spørsmålet, så klart kan jeg skjønne at det meste bare er kos, men noe slitsomt må det vell være??

  Tusen takk, alt er bra med oss! :-) 

  Du spør et vanskelig spørsmål faktisk. Man skulle tro at jeg hatet nettene og hatet å skifte bleier, men jeg gjør ikke det. Jeg synes til og med klesvasken er gøy nå som det er babyklær med i den. Men så har jeg vært utrolig heldig og fått en snill baby. Hadde han bare grått og grått, så tror jeg tankene mine hadde vært litt anderledes. Men det mest slitsomme nå er vel at jeg ikke har nok melk og må amme hver halvtime ca, og at han aldri blir mett. Gir han erstatning slik at han blir mett, men skulle jo ønske at jeg slapp det og kunne fullamme han. 

  // Alexandra ♥

   

 • Publisert: 11.04.2013, 23:17
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • 3 kommentarer
 • Spørsmål ang fødsel og den første tiden?

 • Publisert: 10.04.2013, 11:55
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • Er litt tom for idéer om hva jeg kan blogge om for tiden, så om det er noe dere lurer på så kan jeg lage et innlegg der jeg svarer på det dere lurer på ang fødselen og tiden etterpå, eller andre ting hvis det er noe annet dere lurer på.   Så spør i vei så skal jeg svare så fort som mulig hvis det blir nok spørsmål! 

  Den med det mest kreative spørsmålet blir linket, bare for å lokke dere litt, hehe! 

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 10.04.2013, 11:55
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • 8 kommentarer
 • Svarene på spørsmålsrunden!

 • Publisert: 19.02.2013, 14:33
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • Hiver bare ut svarene nå jeg. Tror ikke det kommer noen flere spørsmål, så da ble det disse for denne gang:  

  Generelt

  Hvor mange lesere har du?

  Jeg har gjennomsnittlig mellom 100-200 unike lesere hver dag. 

   

  Er Christoffer i familie med Kristian Valen?

  Ja, Kristian er storebroren til Christoffer. Det var han vi var på besøk hos i Los Angeles sommeren 2012. 

   

  Hvordan møttes du og din kjære?

  Haha, den historien der er jammen "romantisk" kan jeg fortelle dere! Jeg hadde akkurat kommet ut av et 2 år langt forhold, og skulle på fest hos en kompis. Dette var november 2009. Christoffer var også på den festen, og i begynnelsen snakket vi ikke sammen i det hele tatt. Det var ikke før på narchet vi begynte og snakke, og da satt vi og snakket kjempe lenge, og jeg fikk et helt annet inntrykk av han da enn tidligere (fikk inntrykk av at han var veldig selvgod tidligere på kvelden, og jeg takler ikke sånne gutter). Det hele endte med at han kysset meg, og jeg tuller ikke når jeg sier at knærne mine holdt på å svikte under meg! Etter den gang var jeg stup forelska i han! Noe som "romantisk" nok ikke ble gjengjeldt før februar 2010. Men fikk han til slutt ♥

  Første bildet som ble tatt av oss. Det var samme kvelden vi møttes. Haha, Christoffer er veldig full her, og ser i tillegg enda fullere ut fordi han sang mens vi tok bilde.

   

  En hendelse i livet ditt som du er preget av? F.eks en bilulykke du har vært med i og er nå skeptisk til å kjøre bil.

  Dette var et vanskelig spørsmål faktisk. Noe jeg er veldig preget av i livet mitt er jo oppveksten min, det å vokse opp med en narkoman far. Det har jo satt sine spor, men samtidig gjort meg til den jeg er.  Men dette er jo ikke bare én  hendelse, det har jo foregått så lenge jeg har levd omtrent. 

  Men én hendelse... Hmm. Jeg var veldig redd for å kjøre bil og det å ta lappen selv etter at jeg mistet en gammel venn i en bilulykke. Så det dempet lysten veldig til å ta lappen, og jeg var hele tiden på vakt når jeg satt i en bil og følgte med, og klarte ikke å slappe av. Men det er jo ikke jeg som har opplevd det. Men jeg kommer ikke på noe annet enn det. Har vært veldig heldig og ikke opplevd noe sånn traumatisk. 

   

  Hvor lenge tror du at du kommer til å blogge etter Liam er født? (Håper du fortsetter, elsker bloggen din!! Hehe) 

  Ååh tusen takk for det! Alltid kjekt å høre! Jeg håper jo at jeg får tid til å blogge en del når han har kommet til verden også. Skal prøve å oppdatere så mye jeg kan, men nå er det jo han som blir første prioriteten og alt annet må komme i andre rekke, inkludert meg selv. Så det vet jeg faktisk ikke, men håper jeg fortsetter lenge, for jeg bruker jo bloggen mer eller mindre som en dagbok for meg selv der jeg skriver ned en del ting, legger med bilder og skriver om oppveksten og utviklingen hans. Vil ikke blottlegge hele livet hans på bloggen, for han har jo rett til privatliv han også, men å slenge med bilder og skrive litt om utviklingen hans og morsomme ting han gjør ser jeg ikke noe galt i, så lenge det holdes innenfor visse grenser, så jeg håper jeg får tid til å blogge masse. 

   

  Hvilken bil har dere?

  Vi har en Audi A4 som er 2001 modell hvis jeg ikke tar helt feil.   Men nå for tiden drømmer Christoffer om ny bil, og da vil han enten ha Volvo xc60 (drømmebilen) eller Volvo v60, så han sier at neste bil antageligvis blir en Volvo stasjonsvogn. Jeg derimot drømmer om en Audi a6, men har innsett at jeg bare kan drømme videre...

   

  Hva jobber Christoffer med?

  Han jobber som forskalingssnekker i Skanska. 

   

  Har dere grei økonomi, eller bare sånn dere klarer dere?

  Jeg vil si at vi har grei økonomi. Bruker mye penger på tull, så vi hadde nok hatt enda bedre økonomi hvis vi bare kunne lært oss å prioritere og ikke kjøpe alt vi har lyst på. 

   

  Hva er dine meninger om abort? For og imot, altså det er jo både positive og negative ting med abort, hva mener du om hva som er positivt og negativt?

  Dette er alltid et tøft spørsmål synes jeg. Det er så mye forskjellig som må tas med i betraktning for å bedømme en situasjon og finne ut hva som er rett og galt i mine øyne. Jeg er jo i hovedsak ikke for abort, men synes det er tilfeller der det absolutt er lov å gjøre det uten at noen burde få stygge blikk. Men jeg personlig kunne aldri gjort det med mindre jeg var blitt voldtatt og blitt gravid av det. Så man kan vel enkelt og greit si at jeg er for abort, men mot abort som prevansjonsmiddel. Synes det skal være gode grunner til å ta abort.

  Positive og negative sider med abort ja. De negative er jo at man må sitte igjen med minnene og vite hva man har gjort og tenke på hva som kunne vært, men det positive med abort er jo at man har muligheten hvis man absolutt ikke er klar, hvis man har blitt voldtatt og blitt gravid, hvis mor har en sykdom som gjør at hvis hun bærer frem dette barnet så kan det være hennes liv må ta slutt og slike ting. Så det positive er jo at man kan velge det, men det negative er jo tankene og følelsene man sitter igjen med etterpå. 

  Forstod jeg spørsmålet rett? 

   

  Hvordan er det å jobbe i klesbutikk?

  Det kan være veldig varierende, men det er veldig spennende og gøy altså! Nå har jeg ikke jobbet på lenge, men når jeg jobbet kom det veldig an på kundene jeg hadde som avgjorde dagen på jobb. Noen ganger var det helt fantastisk, andre ganger merkelig, andre ganger bånn i bøtta, ja dere skjønner. Men jeg trives veldig godt! Ingen dager er like i en klesbutikk, for man får veldig mye spørsmål fra kundene, noen litt rarere enn andre, så det er jo veldig gøy egentlig at ikke hver dag er like. Så er det jo innmari gøy å få inn nye klær som må henges opp. 

   

  Har du noen framtidsplaner? 

  Mja, jeg har jo drømmer, men planer er litt vanskelig for meg å utføre akkurat nå slik som situasjonen er. Først skal jeg jo ha permisjon, og etter det aner jeg faktisk ikke hva jeg skal gjøre. Har lyst til å ta opp studier, men må se hvor livet tar meg hen. Så ikke noe fremtidsplaner enda. Vil ta en dag om gangen og nyte siste delen av svangerskapet og de første månedene med sønnen min, så får jeg tenke litt på det i mellomtiden, og heller finne ut hva jeg vil etter det. 

   

  Graviditeten

  Brukte dere prevansjon år du ble gravid? Var det et sjokk for dere?

  Nei jeg gikk ikke på prevansjon når jeg ble gravid. Planen var at jeg skulle bytte prevansjon fra p-sprøyte tilbake til p-piller, for p-sprøyta var det BARE tull med. Men i den perioden jeg skulle bytte gikk jeg ikke på noenting, og det var da jeg ble gravid. Egentlig burde det ikke komme som et sjokk for oss at jeg var gravid, men det gjorde det! Mest fordi jeg hadde gått i mange mnd før jeg begynte på p-sprøyta uten prevansjon og uten å bli gravid, så jeg begynte faktisk å tro at jeg ikke kunne bli gravid. 

   

  Hvor var du selv da du tok graviditetstestene? Var noen med deg?

  Da jeg tok den første testen var jeg med Anita. Forventet ikke at den skulle være positiv, så jeg tenkte egentlig at jeg bare skulle ta den alene, men siden jeg hadde planer med henne, og Christoffer hadde andre planer, så tenkte jeg at jeg kunne like så greit ta den mens jeg var med Anita. Hadde jo tatt tester før som var negative, og var skråsikker på at denne også kom til å bli negativ, det var liksom bare for sikkerhetsskyld siden mensen var sen. 

  Den andre tok jeg dagen etterpå hjemme mens jeg var med Christoffer. Det var egentlig bare for å dobbeltsjekke at det ikke var noe galt med testen. Den ble positiv den også.    

  Hvordan reagerte Christoffer da du fant ut at du var gravid?

  Hehe, han var å spillte poker hos en kompis mens jeg tok testen. Han sa jeg skulle ringe når jeg hadde tatt den for å fortelle om den var positiv eller negativ. Vi begge forventet jo at den var negativ, og vi hadde tatt veldig lett på det. Da den var positiv, ringte jeg han og spurte om han var alene. Tror det var da han skjønte at den var positiv for jeg ba han om å gå bort fra de andre. Det ble helt stille i den andre enden. Begge var veldig sjokkerte og tenkte litt sånn "Faen, hva gjør vi nå?" Men vi hadde snakket om dette flere ganger at HVIS jeg noen gang ble gravid, så var aldri abort et alternativ, så vi visste jo med en gang at vi skulle beholde, og gleden var der raskt! Han elsker unger og gleder seg jo ihjel til å bli pappa.

   

  Hva er det beste som har skjedd deg mens du var gravid?

  Bare det å være gravid i seg selv er jo egentlig det beste som har skjedd meg, men hvis det gjelder MENS jeg har gått gravid, så tror jeg nesten det må være at mormor flyttet til Stavanger! ♥ Har lengtet sånn etter at hun skulle flytte fra Oslo til Stavanger helt siden jeg var liten, og nå skjedde det endelig!   Bilde av mormor, lillebror og meg for leenge siden. 

   

  Hva tenker du om oppdragelse, og er dere enige i tingene som skal gjøres?

  Jeg og Christoffer har hatt to veeeldig forskjellige oppvekster, men til tross for det er vi veldig enige om hvordan vi skal oppdra Liam. Men jeg har på følelsen av at jeg kommer til å være den strenge, og at han blir en liten pappadalt, men det gjør meg ingen verdens ting. Jeg er bare så takknemlig for at han får en skikkelig pappa! Jeg vet at jeg kommer til å elske synet av dem to leke sammen mer enn alt! ♥

  Men vi vil prøve å lære han fra tidlig alder å oppføre seg, være flink til å rydde etter seg, være høfflig mot andre, spesielt når han er hos andre. Plikter er også noe vi vil lære han fra tidlig alder. Vil ikke han skal vokse opp og tro at alt blir servert på sølvfat i fanget. Han må jobbe litt for ting. Si feks. hvis det er en leke han har veldig lyst på, så kommer vi ikke til å gå rett ut å kjøpe den. Han må først gjøre seg fortjent til den, og kanskje rydde rommet sitt og slike småting. Skal jo ikke være nazi mot han heller, og dette er jo snakk om når han blir større, men jeg synes det er viktig at unger lærer fra tidlig alder at ikke alt kommer gratis. Så vi begge skal gjøre det vi kan for at Liam skal bli en snill og god gutt som respekterer andre og setter pris på ting, og ikke blir for bortskjemt. Men kjærligheten vår skal han ikke måtte jobbe for! Den skal han få så mye han bare vil av ♥

   

  Hvordan har graviditeten vært så langt? Vil du gjenta det flere ganger og få mer unger?

  Graviditeten min har egentlig vært ganske full av plager. Jeg er evig takknemlig for at jeg i det hele tatt kan bli gravid, så ikke misforstå meg! Men fra uke 7-17 hadde jeg ekstrem svangerskapskvalme og gikk ned 7 kg, og etter det ble jeg skikkelig forkjøla og så fikk jeg halsbetennelse, og før den var borte hadde jeg fått bekkenløsning i tillegg til masse andre plager. Trenger ikke å gå i detaljer på alle plagene, for alle er ikke like elegante for å si det sånn. Kan ikke si at jeg har vært så heldig og sluppet unna mye i graviditeten, for jeg har fått nærmest alt som går an å få av plager. Så nå kjenner jeg at det er lenge til jeg skal være gravid igjen, men jeg har jo selvfølgelig lyst på flere barn. Så om et par år har jeg nok glemt ut alle plagene som følgte med graviditeten, og vil nok ha flere da. Vil ikke at Liam skal bli enebarn, så det blir nok søsken på han en vakker dag. ♥

   

  Tror du at du og Christoffer vil komme nærmere eller skli fra hverandre/mye krangling osv når Liam kommer?

  Dette har jeg faktisk tenkt mye over! Jeg er livredd for at vi skal skli fra hverandre, men innerst inne tror jeg ikke vi gjør det. Vi har gått gjennom veldig mye sammen, og har klart oss gjennom veldig tunge ting og tider! Vi har også prøvd å være fra hverandre, altså å sett hvordan det har vært med en pause (dette var den tyngste tiden vi gikk gjennom for ca. 2 år siden), og vi fant ut at vi ikke klarte å være fra hverandre. Og jeg vet med meg selv at så lenge ikke det problemet vi hadde da klarte og knekke oss, så skal det VELDIG mye til for at noe skal knekke oss nå når vi blir enda sterkere knyttet til hverandre. Nå har vi både leilighet og (snart) barn sammen, så det må mye mer til for å rive oss fra hverandre nå. Så jeg håper jo at ting blir slik som de er, eller på en eller annen måte blir enda bedre, men man vet jo aldri. Det kan jo gå helt andre veien også, men det er jo noe som tiden vil vise. Men jeg håper og tror at vi forblir slik vi er, eller at det blir enda bedre mellom oss. ♥

  Men han er min aller beste venn, kjæresten min og faren til barnet mitt, så det sier seg jo selv at det skal mye til for at jeg skal gi oss opp hvis vi begynner å skli fra hverandre. 
   

  Hva ville du kalt babyen om det hadde blitt en jente?

  Vi slet virkelig med jentenavn! Vi snakket jo masse om dette før vi visste om vi ventet gutt eller jente, og vi hadde jo så og si navnene klare til begge deler. Men helt fra begynnelsen av forholdet vårt spøkte vi en del om dette, og sa at hvis vi noen gang fikk barn sammen og det ble jente så skulle hun hete Nora eller Sara, men når det først kom til stykket så føltes det ikke helt rett, og vi begge hadde heller lyst til å ha Iselin. Synes det navnet er såå nydelig! 

   

  Hva tror du blir det aller kjekkeste å gjøre når Liam har komt? Feks. Trilleturer, dra på besøk, få besøk, slike ting. 

  Åh, helt ærlig vet jeg ikke. Jeg tror det kjekkeste i begynnelsen ihvertfall kommer til å være det å bli kjent med han. Bare se på han mens han sover, kose med han, amme osv. Gleder meg utrolig mye til å dra på trilleturer å få besøk (og dra på besøk) også da. Jeg tror jeg har mye kjekt i vente, og jeg aner faktisk ikke hva jeg tror kommer til å bli det kjekkeste, for jeg tror alt (nesten) kommer til å bli kjekt. Utenom å skifte bleie og sånt da, haha. 

   

  Har du noen gang tenkt mens du var gravid "Har jeg gjort det rette?" Har tanken vært oppe?

  Dette var noe helt nytt for meg. Var akkurat fyllt 20 år da jeg fant ut at jeg var gravid, så først var jeg jo livredd for hvordan dette skulle gå. Men jeg visste at jeg kom til å klare dette, det var bare veldig nytt og skummelt, så ja tanken har vært der, men jeg har alltid kommet frem til at det var det rette.

   

  Hva savner du mest nå som du er gravid? F.eks. mat du ikke kan spise, ting du ikke kan gjøre osv. 

  Det jeg savner mest er vel å kunne bevege meg normalt, gå i mine egne klær, ta sol, trene og slike ting. Jeg kan jo ta sol, men vil ikke risikere å koke ungen eller få flere pigmentflekker enn det jeg allerede har. Og trening kan jeg bare glemme med denne bekkenløsningen. Her er treningen å komme seg ut av senga hver dag, haha. Men alt jeg har måttet holde meg unna av mat osv har gått ganske greit synes jeg. Savner jo det å slippe å tenke over det jeg spiser og sånt, så gruer meg litt til amminga, men hva gjør vi ikke for våre små? ♥

   

  Hva sa Christoffer da han ble fortalt at du var gravid? Sa du at du skulle ta en test eller gjorde  du det? 

  Jeg sa jo til han at jeg var sen, og om den ikke kom snart at jeg muligens burde tatt en test. Han var jo enig med meg, men ingen av oss trodde den skulle være positiv så vi tok veldig lett på det, og tenkte "jaja bare ta testen å få det bekreftet at jeg ikke er det", men slik ble det altså ikke. Så han var jo klar over at jeg var sen, men det falt oss faktisk ikke inn at den faktisk skulle være positiv! 

   

  Er Christoffer i slekt med Kristian Valen? Hvordan reagerte i såfall han om de er i nær slekt?

  Ja, de er brødre. Han reagerte vel slik som de fleste kommende onkler gjør. Ble kjempe glad og synes det var dødskult, og gleder seg masse til å bli onkel. Vi fortalte det ikke til han med en gang vi fant det ut, for vi ville si det til han face to face, så vi ventet til vi kom til dem i Los Angeles (et par uker etter vi fant det ut selv), og da var det det første vi sa da vi så dem. Eller det første var vel "HVOR ER DOEN?! JEG MÅ SPY OG DU SKAL BLI ONKEL!" Noe vi ler litt av nå i etterkant. (Flyturen var mildt sagt jævelig!)   Hva synes du om svarene?

  Noe jeg ikke forklarte skikkelig?

  Noe annet dere lurer på?

   // Alexandra ♥

   

   

 • Publisert: 19.02.2013, 14:33
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • 9 kommentarer
 • Bedre + spørsmålsrunden!

 • Publisert: 18.02.2013, 20:42
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • Nå begynner hodepinen eendelig å avta! Så nå kan jeg leve så og si normalt igjen. Tenkte å begynne å svare på spørsmålsrunden, men legger ikke ut svarene før i morgen eller dagen etter, så hvis det er noe dere lurer på så må dere spørre nå! HER! ♥  Har ikke fått inn sånn enoormt mye spørsmål, men svarer dypere på de jeg føler jeg kan utdype meg litt ekstra på heller. 

  Er det noe du lurer på?

  // Alexandra ♥

   

 • Publisert: 18.02.2013, 20:42
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • 0 kommentarer
 • Spørsmålsrunde!

 • Publisert: 17.02.2013, 15:33
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • Siden det var noen av dere som foreslo at jeg kan ha en spørsmålsrunde, så tenkte jeg å kjøre på med det! Bloggen er jo relativt ny, så kanskje det er noen nye lesere i tillegg som ikke har følgt meg så lenge. Da kan det jo være gøy å lese litt mer om meg og bli litt "kjent" med meg? 

  Da er det egentlig bare til å fyre løs om det er noe du lurer på! 

  Alt fra graviditeten, Christoffer, utstyr til lillegutt, meg, mine tanker og meninger om ting, ja alt dere måtte lure på. Kom gjerne med noen utfordrende og dype spørsmål også. 


  Noe du lurer på og vil spørre om? 

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 17.02.2013, 15:33
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • 8 kommentarer
 • Hva er dere interessert i?

 • Publisert: 15.02.2013, 16:49
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • Føler jeg kommer med mye uinteressante blogginnlegg, så nå må jeg spørre dere om tips til hva dere har lyst til å lese om?

  Hva synes dere er interessant på bloggen min? Hva bør jeg skrive mindre om og hva bør jeg skrive mer om? Hva liker dere å lese? 

  Noe dere lurer på, noe dere vil jeg skal skrive om, vise frem? 

  Vil forbedre bloggen min og gjør den mer interessant for dere, så da hadde det vært greit med litt tips om hva dere liker å lese, og ikke. 

  Liker dere å lese ukesoppdateringene under graviditeten? Eller innkjøp, barnerommet, hverdagen, musikk tips, dype innlegg, meningsfylte innlegg, innlegg om meg og Christoffer eller bare Christoffer, mote, skjønnhetstips, mat, oppskrifter, interiør, inspirasjon, slanking, trening, kosthold, blogganbefalinger, hva liker dere? 

  Er det forreten noe dere lurer på? Skal jeg kjøre en spørsmålsrunde?

   

  Så hva synes du er interessant å lese om?

  Hva kunne du tenkt deg å lese mer av her på bloggen? 

  Håper du tar deg tid til å svare. Tusen takk! :-)

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 15.02.2013, 16:49
 • Kategori: Konkurranser og spørsmål
 • 10 kommentarer
 • hits