alexandramk

Fødebagen - min erfaring!

 • Publisert: 14.03.2013, 11:58
 • Kategori: Graviditeten
 • Tenkte det kunne være nyttig for andre med et innlegg om hva jeg brukte av det jeg pakket med i fødebagen og hva jeg ikke trengte, og hva jeg kanskje burde tatt med som jeg savnet. Vet at jeg synes det var veldig greit å lese andres erfaringer når jeg skulle pakke fødebagen selv. 

   

  Til mamma

  - Bikinitopp til badekaret  Fikk ikke bruk for denne fordi jeg ble satt i gang og de måtte følge med på hjertelyden til babyen, og fikk derfor ikke lov til å bruke badekar.

  - 3 Ammetopper Disse brukte jeg hele tiden på sykehuset og bruker det hele tiden hjemme! Skulle gjerne hatt flere!

  - 2 ammebh'er Brukte ikke såå mye, men det var greit å ha med 1 til når vi hadde besøk osv. 

  - 3 bukser Brukte løse og behagelige bukser, når jeg skulle ut av rommet, spise eller få besøk.

  - 2 store gensere Brukte dette når jeg skulle ut av rommet, spise eller få besøk.

  - Ull ammeinnlegg Dette fikk jeg ikke bruk for.

  - Morgenkåpe Brukte den heeele tiden!

  - Tøfler Disse brukte jeg også hele tiden. Skulle hatt med to par, for de ble veldig fort klamme!

  - Brystpumpe Denne fikk jeg ikke bruk for fordi det var på sykehuset som man kunne låne. Mye enklere med tanke på sterilisering osv. Men bruker den mye hjemme.

  - Kort tights til å sove i (som strammer over magen) Denne brukte jeg hele tiden! Skulle hatt flere av den, fordi den måtte hjem på vask mens vi lå på sykehuset. 

  - Mage "hold in" (hjelper livmoren å trekke seg fortere tilbake) Fikk ikke bruk for. Skulle hatt en mindre størrelse eller to, fordi de var altfor store og dermed null effekt. Men hadde nok fått bruk for dem hvis de var i en mindre størrelse.

  - 3 par sokker Brukte bare ankelsokkene, fordi det var så sykt varmt på sykehuset, så hvis jeg gikk med tykkere sokker holdt beina mine på å omkomme av varme. Klamme og ekle!

  - Store behagelige truser Fikk ikke bruk for dette. Brukte bare nettingtrusene fordi man blør ganske mye. 

   

   Toalettsaker

  - Tannbørste + tannkrem Selvfølgelig fikk jeg bruk for dette. 

  - Hårbørste Fikk bruk for denne også.

  - Shampoo, balsam og hårkur Brukte shampoo og balsam, men ikke hårkur. Hadde rett og slett ikke tid, og det var vondt å stå i dusjen pga bekkenet og såre pupper!

  - Intimsåpe Dette fikk jeg beskjed om at jeg ikke skulle bruke, så det fikk jeg ikke bruk for.

  - Dorull (mykt dopapir) Bor man på barsel bør du definitivt ta med deg egen dorull! Papiret der er vondt!

  - Ammeinnlegg Dette glemte jeg å ta med, men Christoffer tok med når melka kom og det begynte å lekke. 

  - Litt sminke + sminkefjerner Fikk ikke bruk for dette. 

  -Barber høvel Fikk ikke bruk for denne.

  - Nettingtruser og bind Noe av det jeg brukte mest der inne!

  - Lypsyl Denne fikk jeg bruk for.

  - Deodorant Brukte denne også. 

  - Brystvortekrem Denne brukte jeg også. 

  - Fotkrem til fødselen (til massasje) Fikk ikke bruk for fotkremen, fordi fødselen gikk så fort.

  - Antibac Dette har de overalt på sykehuset også, men er greit å ha med hvis man skal ner i kafeen og få besøk der.

  - Hårføner Denne fikk jeg bruk for. 

  - Hårstrikker Dette også brukte jeg. 

   

  Til pappa

  - Badebukse til hvis han skal sitte oppi badekaret med meg. Fikk ikke bruk for dette fordi jeg ikke fikk bruke badekar.

  - Klær til seg selv, kommer an på om vi skal være på hotellet eller om jeg skal være på barsel. Fikk bruk for dette.

  - Toalettsaker Og dette.

   

  Til mini

  -Hentesett Dette brukte vi.

  - 3 Pysjamaser Brukte ikke.

  - Utedress til å ha i bilstolen på vei hjem fra sykehuset Brukte.

  - Baby teppe Brukte.

  - Klorehansker Brukte.

  - Strømpebukse Brukte ikke.

  - Sparkebukse Brukte ikke.

  - 3 bodyer Brukte ikke.

  - 2 par sokker Brukte ikke.

   

  Andre ting:

  - Helsekortet Dette brukte de på sykehuset.

  - Kamera + lader Kameraet brukte vi, men hadde nok strøm så trengte ikke å lade, men hadde tatt den med uansett.

  - Telefon + lader Fikk bruk for begge deler.

  - Lommebok (+kontanter) Brukte.

  - Små høytalere + iPod Brukte ikke.

  - Notatbok (ta notater når vi ankom føden, når vannet gikk, når minsten kom til verden osv) Brukte ikke.

   - Bilstol og base i bilen Brukte.

  - Pose til skittentøy Brukte.

   

   

  Ting jeg hentet i tillegg eller savnet:

  - Crocs (greit å ha i dusjen på barsel)

  - Mer ankelsokker (veeldig varmt på sykehuset, tykkere sokker var ekkelt å gå med)

  - Macen (lå på sykehuset så lenge, så jeg kjedet meg en del)

  - Håndkrem  Synes du det er nyttig med slike innlegg?

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 14.03.2013, 11:58
 • Kategori: Graviditeten
 • 12 kommentarer
 • Fødselshistorien

 • Publisert: 11.03.2013, 20:26
 • Kategori: Graviditeten
 • Det hele startet den 02.03.13. Vi skulle bort til et vennepar for å spise middag og kose oss, men jeg hadde vært dårlig og hatt symptomer på svangerskapsforgiftning igjen. Så jeg ringte føden for å høre om det var nødvendig å komme inn på sjekk siden jeg allerede hadde vært der 3 ganger med det samme uten at noe var galt. Hun på telefonen sa at jeg måtte bare komme inn på sjekk slik at jeg kunne slappe av og vite at alt var bra, så vi pakket og dro. Tok faktisk med fødebagen bare for å ha den i bilen til det virkelig skulle skje, i tilfelle vi ikke var hjemme når det begynte. Lite ante jeg om at det faktisk var denne gangen det skulle skje. 

  Vi ankom føden rundt halv 7-kvart på 7, og der tok de CTG og urinprøve. Urinen viste en del eggehvite, blodtrykket var høyt, så jeg ble innlagt med en gang, og plutselig skulle jeg settes i gang. Jeg trodde jeg skulle få panikk når fødselen begynte, men jeg var helt rolig. Vet ikke hvorfor, men jeg var skikkelig avslappet og gruet meg ikke eller noe. Klokka 8 hadde jeg fått føderom og de hadde allerede tatt vannet mitt fordi jeg var så moden og hadde 2-3 cm åpning.

  Måtte inn å oppdatere litt på facebook, haha.

  Etter at de hadde tatt vannet skulle jeg vente på at riene skulle begynne, og hvis de ikke hadde begynt innen kl. 23:00 måtte jeg få drypp, men det var aldeles ikke nødvendig. Riene mine begynte ikke 3 minutter etter at de hadde tatt vannet en gang! I begynnelsen var de ikke så veldig vonde, men det tok seg fort opp! De ble værre og værre og kom tettere og tettere RASKT. Derfor bestilte de epiduralen med en gang omtrent. Jeg måtte ha epidural fordi blodtrykket mitt var så høyt, men skal ikke lyve og si at jeg ikke hadde tatt epiduralen hvis det ikke var for svangerskapsforgiftningen. Epiduralen var redningen min altså. Det var rett og slett himmelen for meg der og da. 

  Jeg fikk epiduralen i 12 tiden. De brukte rundt 20 minutter på å sette epiduralen, og jeg måtte sitte musestille i de 20 minuttene. Det var jaggu ikke lett med så sterke og intense rier jeg hadde der og da. Tror seriøst det var rett før jeg besvimte så vondt det var. Jeg klarte ikke å svare legene på det de spurte meg om, og jeg følte jeg holdte på å forsvinne. Var en ekkel følelse, men det ble så mye bedre etter jeg fikk epiduralen. Da fikk jeg slappet av en god stund. Epiduralen funket kjempe bra i en time ca. Den tok bort alle smertene mine, og det var sååå deilig! Rundt klokka 1 begynte jeg å kjenne riene igjen, og de ble værre og værre og var nesten konstante nå. Jeg kan ikke forestille meg hvor vondt det hadde vært uten epiduralen! Jeg begynte å kjenne en trang til å presse. Eller egentlig ikke en trang, men jeg følte jeg måtte bæsje, rett og slett, haha! Beklager detaljene, men det føltes som om det skulle en svær melon ut bakfra, og det var jammen ikke langt ifra det som kom ut forfra, haha. Jeg presset og presset og det gjorde drit vondt. Jeg så at hun som skulle ta imot barnet begynte å stresse litt, og tilkalte barnelegen. Han måtte tas med sugekopp sa hun bare til meg. Men GU EI om de skulle ta han med sugekopp tenkte jeg! Aldri! Jeg fikk en helt syk kraft fra inni meg selv en plass, og ga absolutt alt jeg hadde. Fy fader jeg har aldri pushet meg selv så hardt som da. Gud så tungt det var å presse han ut, og jeg trodde aldri jeg skulle få han ut.

  Barnelegen kom inn i rommet, og da fikk jeg så panikk, og det gjorde så vondt! Da tenkte jeg bare "Nå gir jeg FAEN i om det gjør vondt! Ut skal han, og det NÅÅÅ!" og så ga jeg absolutt alt jeg hadde av alle krefter som fantes i meg! Jeg husker at akkurat i det han kom ut så hylte jeg og skreik som en stukken gris! Men rett etterpå var alle smerter borte, og jeg hadde endelig fått verdens fineste gave som jeg hadde ventet på i alle disse månedene! Tårene mine sprutet, men han gråt nesten ingenting i det han kom ut, og løftet hodet sitt med en gang jeg fikk han på brystet. Den følelsen var så herlig! Å endelig få møte den lille gutten jeg bar på i 9 mnd. ♥

  Jeg trodde jeg skulle synes det var ekkelt å få han rett opp på brystet, men det var noe helt annet når det var min egen unge. Det var ikke ekkelt i det hele tatt. Men det med at alle sa at man ikke tenkte på at noen så der nede mens man føder er bare tull! Jeg var sykt opptatt av at verken mamma eller Christoffer ikke skulle se meg der nede, men det er jo bare meg da. Sikkert ikke alle som er sånn. 

  Liam kom altså til verden 03.03.2013  kl. 02:22, veide 4140 gr, var 50 cm lang og 37cm rundt hodet.

  Jeg vil selv si at jeg hadde en drømmefødsel. Fra jeg var i aktiv fødsel brukte jeg 5 timer på å få han ut. 21 av  de minuttene brukte jeg på presse. Så det var en kort og intens fødsel. Epiduralen synes jeg ikke var vond å ta i det hele tatt, fordi jeg hadde så vondt fra før at jeg ikke merket det nesten. Kjente når de sprøytet det inn bare. Grunnen til at jordmora tilkalte barnelegen var fordi han hadde navlestrengen ned mellom beina, bak oppover ryggen og rundt halsen, så hver gang jeg fikk ei pressrie og presset sank hjerterytmen hans, og han måtte ut FORT. Jeg klarte heldigvis å få han ut selv før de tok han med sugekopp, og det er jeg kjempe glad for! 

  Jeg revnet to plasser og måtte sy. 2 grads rifter sa jordmora. Vet ikke hva det vil si. Det ene kjente jeg ikke at hun sydde mens det andre var drit vondt. Utenom det synes jeg at jeg hadde en drømmefødsel. Kunne nesten ikke gått bedre tror jeg. Har veldig fine minner både fra fødselen og oppholdet etterpå, og alle som jobbet der var utrolig kjekke og flinke. Denne opplevelsen har heldigvis ikke skremt meg slik at jeg ikke tørr å få flere barn. For jeg har veldig lyst til å få en bror eller søster til Liam, men det vil jeg vente et par år med. Nå skal jeg kose meg med Liam og nyte hvert sekund sammen med han. Denne morskjærligheten er virkelig det sterkeste jeg  har opplevd, og det er fantastisk å få være mammaen til Liam. ♥  

  Hvordan opplevde du din fødsel?

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 11.03.2013, 20:26
 • Kategori: Graviditeten
 • 16 kommentarer
 • Alle magebildene!

 • Publisert: 06.03.2013, 21:31
 • Kategori: Graviditeten
 •  Her er alle magebildene samlet: 
  Ser at jeg var veldig sløv noen uker. Litt dumt, men har jo fått tatt mange magebilder, så det får bare være. Kjekke minner å ha synes jeg! 

  Har du planer om å ta magebilder hvis du blir gravid (eller hvis du er)? 

  Tok du magebilder når du gikk gravid? 

  // Alexandra ♥


 • Publisert: 06.03.2013, 21:31
 • Kategori: Graviditeten
 • 4 kommentarer
 • Mitt alt!

 • Publisert: 05.03.2013, 08:04
 • Kategori: Graviditeten


 • Alt har gått i ett her så jeg har verken fått svart på sms, meldinger på Facebook, eller noen kommentarer her, og heller ikke oppdatert. Liam ble lagt inn på intensiven fordi han fikk en infeksjon, og alt har gått i ett siden da. Har sovet om kapp og prøvd og fått med meg så mye som mulig på så lite søvn som mulig. Men vi har det veldig bra. Nå som han er litt bedre får jeg mer tid til å fokusere på ammingen og det å få melken i gang. Noe som faktisk er utrolig vanskelig! Men jeg skal ikke gi meg! Det tar utrolig mye tid faktisk, men er kjempe koselig! <3 Den nærheten man får med barnet sitt da er ubeskrivelig herlig. Skal oppdatere mer når jeg får tid. Gleder meg til å skrive ned alt og fortelle dere hvordan alt gikk og hvordan det har vært! Elsker mammarollen og jeg kjenner allerede nå at Liam er det beste som har hendt meg! <3

 • Publisert: 05.03.2013, 08:04
 • Kategori: Graviditeten
 • 5 kommentarer
 • Jeg har blitt mamma!

 • Publisert: 03.03.2013, 12:56
 • Kategori: Graviditeten
 • I natt kl 02:22 kom den lille hjertestenen min! Tok 5 timer fra jeg var i aktiv fødsel til han var ute, så det tok jammen ikke lange tiden, og riene var intense og jævelige! Jeg måtte få epidural pga det høye blodtrykket mitt, men hadde nok valgt og ta den uansett, for det var rene himmelen etter at den begynte å fungere! Skal fortelle dere alt om fødselen senere. Har akkurat fått meg nesten 3 timers søvn, så nå er jeg ikke i koma lenger haha. Var så sykt sliten etter å ha vært våken så lenge, men har klart meg veldig fint. :-) Slenger med et bilde av det lille gullet mitt. Han er perfekt  Han var forresten 4140 gram (jeg tippet 4150g) og var 50 cm lang! Nydeligheten min <3

 • Publisert: 03.03.2013, 12:56
 • Kategori: Graviditeten
 • 30 kommentarer
 • Innlagt på føden!

 • Publisert: 02.03.2013, 20:55
 • Kategori: Graviditeten
 • Da var jeg innlagt på føden med svangerskapsforgiftning. Kom inn klokka 7 for en sjekk bare og nå har dem tatt vannet, og riene har allerede begynt. Dette blir nok siste oppdateringen før jeg blir mamma. Tenkte bare å oppdatere dere og fortelle at nå skjer det!

  Håper alle får en fin lørdagskveld! <3

 • Publisert: 02.03.2013, 20:55
 • Kategori: Graviditeten
 • 17 kommentarer
 • Slimproppen har gått!

 • Publisert: 28.02.2013, 13:48
 • Kategori: Graviditeten
 • I sted gikk slimproppen min! Skal ikke gå inn på detaljer for dere stakkars sjeler som ikke ønsker å høre hvordan det var og hvordan den så ut haha! Har fått vite at jeg mangler sosiale antenner og er alt for ærlig og ikke vet hvor grensa går når det kommer til hva man sier til folk og hva man bør holde for seg selv, så denne skal jeg holde for meg selv haha! Værsågod! Men jeg er i hvertfall sikker på at det er den som har gått! 

  I tillegg fikk jeg mensmurringer i korsryggen med en gang etterpå omtrent, og det river og brenner mellom beina, nederst i magen og stråler nedover lårene. Så nåå krysser jeg fingrene for at noe er på gang snart! I hvertfall at det nærmer seg!
  Hvor lenge gikk det etter at din slimpropp gikk før fødselen begynte?

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 28.02.2013, 13:48
 • Kategori: Graviditeten
 • 19 kommentarer
 • Har magen sunket?

 • Publisert: 28.02.2013, 12:10
 • Kategori: Graviditeten
 • Synes du det er forskjell på magen fra forige uke til nå?  Jeg synes den har sunket! Har aldri hatt så spiss mage før! 

  Hva synes du? Tror du fødselen er rett rundt hjørnet snart?

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 28.02.2013, 12:10
 • Kategori: Graviditeten
 • 7 kommentarer
 • FRUSTRERT!

 • Publisert: 27.02.2013, 14:44
 • Kategori: Graviditeten
 • Nå er jeg skikkelig frustrert. I natt trodde jeg fødselen hadde startet igjen, men nei. Enda mere modningsrier! Kjenner jeg holder på å bli GAL av dette her! 

   Hvorfor vil det aldri starte skikkelig??

   

  Noen som har tips til å få tiden til å gå? UTENOM Å SOVE OG SLAPPE AV OG NYTE DEN SISTE TIDEN!! Jeg gjør ikke annet (utenom å nyte siste tiden.. det er veldig vanskelig)!! :-( 

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 27.02.2013, 14:44
 • Kategori: Graviditeten
 • 8 kommentarer
 • Oppdatering av jordmorkontrollen!

 • Publisert: 26.02.2013, 19:45
 • Kategori: Graviditeten
 • I dag var jeg jo hos jordmor igjen. Hadde enda høyere blodtrykk i dag enn det jeg hadde sist gang. Først hadde jeg 162/105, men når hun målte på ny etter at jeg hadde ligget i ro en stund hadde jeg 150/100, så det var litt bedre. Hun sa at det var normalt at man får litt høyere blodtrykk mot slutten av svangerskapet, men at jeg måtte ringe føden med en gang hvis hodeverken ble værre. Ble jo sendt til føden sist gang når jeg hadde 153/101 i blodtrykket, men da var ingenting galt, så hun regnet ikke med det denne gangen heller, så jeg slapp heldigvis føden. 


  Hun tøyde meg i dag også, og nå har jeg 2 cm åpning. Så nå håper jeg noe skjer snart! Hun sa at når fødselen startet så kom det til å gå fort! Egentlig vil jeg ikke at det skal gå så fort, for jeg vil ha tid til å "bearbeide" og tenke og reagere på det som skjer, men det rekker jeg jo ikke hvis alt skjer fort. Så vi får nå se. 

  Fikk ny time den 5 mars, så nå blir det spennende å se om jeg må gå på den også eller om jeg har født til da. Er såå spent! Har aldri vært så nærme som nå! ♥

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 26.02.2013, 19:45
 • Kategori: Graviditeten
 • 7 kommentarer
 • Jordmorkontroll + pakke i posten!

 • Publisert: 26.02.2013, 08:47
 • Kategori: Graviditeten
 • Husk å stemme på rommet mitt på konkurransen til Jotex; http://www.jotex.no/jotex/innred-et-rom?intcmp=JOT_1307_jotextab_landing_spot_1_tavling&id=114

  Stem på rommet mitt, og design ditt eget. Du kan vinne gavekort på 5000,- Wihuu! Hadde kommet godt med hos oss nå når vi øyeblikk har en liten baby i hus.


   

  Jepp, da skal jeg jammen på jordmorkontroll igjen. Hadde håpet at jeg skulle slippe denne timen, men jeg har et lite stabeist som trives ekstremt godt i magehuset sitt! 

  Slenger med et kjapt bilde av magehuset fra mobilen før jeg drar. Mamma som blir med til jordmor i dag, siden Christoffer måtte på jobb kl. 6 i dag, og har vært med hver gang. Så i dag ble det mamma.

  Fikk forresten pakke i posten i går! Bokstavene til barnerommet har kommet! De var kjempe søte! Her får dere en liten sneak peek!

  Senere skal jeg og Christoffer dra til et vann og mate svaner og ender. Hadde 3 brød som lå her og ble dårlig og hardt, så vi fant ut at vi like så greit kunne ta dem med og mate svaner og ender! Håper vi får det til i dag. Skulle egentlig i går, men så ble det mørkt før vi rakk det. 

  Hva er dine planer for dagen?

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 26.02.2013, 08:47
 • Kategori: Graviditeten
 • 4 kommentarer
 • Ventetiden er laang!

 • Publisert: 25.02.2013, 06:42
 • Kategori: Graviditeten
 • Husk å stem på rommet mitt her; http://www.jotex.no/jotex/innred-et-rom?intcmp=JOT_1307_jotextab_landing_spot_1_tavling&id=114 Ligger på 1 plass, så har gode sjangser til å holde meg på topp 50 og kanskje bli den heldige vinneren av et gavekort på 5000,- Tar deg 2 sekunder. Tusen takk ♥


  Nå i slutten av svangerskapet går tiden såå sent. Jeg venter og venter, og hver gang jeg kjenner noe ubehag eller vondt så tror jeg fødselen er i gang, men ender opp med å bli like skuffet hver gang, haha. 

  Jeg holder seriøst på å gå på veggene nå. Dette er ikke litt gøy lenger en gang. Har så mye vondt og plager at jeg blir jo mer sliten av å være gravid enn det ville vært å få føde han nå, føler jeg. Vet jo at det ikke stemmer, men det føles sånn på psyken. Nå er jeg klar til å få han ut og til å få kroppen min tilbake og begynne livet!   Alle sier jeg må slappe av og nyte den siste tiden. Men helt ærlig så er det ikke så lett. Jeg gjør ikke annet enn å slappe av. Sover hele natten, og hele dagen frem til Christoffer kommer hjem, kanskje jeg hiver på en maskin med klær hvis jeg må, men utenom det er det ikke mye jeg gjør utenom å slappe av foran pc'en eller sove. Det å nyte tiden er også svært vanskelig, fordi jeg har såå mye plager nå. Vann i hele kroppen. Jeg tuller ikke når jeg sier at anklene mine ikke synes for tiden og at jeg har vann overalt! I tillegg har jeg denne gøyale bekkenløsningen som gjør det til en kamp å komme seg opp og ned i både seng og sofa. Til tider er det så vidt jeg orker å reise meg for å finne meg mat, og jeg drøyer toalettet så lenge jeg klarer. Blir såå lat av dette her, men gjør det jo mest fordi det gjør vondt å drive å kave seg opp og ut av senga/sofaen for så å nesten knekke sammen de første skrittene mot kjøkkenet eller doen. 

  Så nå synes jeg det er på tide at ting begynner å skje, men den lille luringen inni der hører ikke på mammaen sin. Han trives godt der han er og viser INGEN tegn til å komme ut for å møte oss. Håper bare jeg slipper å gå så mye på overtid. Da blir jeg motløs altså, haha. 

  Skal til kontroll hos jordmor igjen i morgen, så jeg skal spørre om hun kan strippe meg igjen for å se om det får fart på saker og ting. Han her har i hvertfall ikke tenkt seg noen vei, og nå er han rundt 4 kg, så jeg synes han skal komme snart slik at jeg faktisk klarer å få han ut! 

  Men nå tror jeg faktisk at jeg skal legge meg til å sove videre. Kommer sikkert flere oppdateringer utover dagen, i og med at jeg kjeder meg så innigranskauen! 

  Hva er planen din i dag?

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 25.02.2013, 06:42
 • Kategori: Graviditeten
 • 4 kommentarer
 • Menstermin!

 • Publisert: 24.02.2013, 12:30
 • Kategori: Graviditeten
 • I dag har jeg menstermin, og jeg som håpet på å få han i dag, den 24, siden jeg også har bursdag 24 mai. 

  Tror bare jeg kan glemme det ja. 

  I dag våknet jeg med kjempe hovent ansikt og øyne, anklene ser man ikke en gang og har hodepine. Fikk beskjed at om jeg fikk mere vann i kroppen eller om hodepinen ble værre så skulle jeg ringe føden, men det er jo aldri noe galt, og alle testene er like fine hver gang jeg drar opp på sjekk. Kjenner jeg blir sprø av dette her, og vil helst ha han ut NÅ.   Se hvordan beina mine ser ut. Dette var i går vel og merke. Tror dere meg når jeg sier at jeg ikke får på meg noen sko? Uggsene passer såvidt, og jeg føler jeg sprenger dem. 

  Nei nå kan lille gutten min få lov til å melde sin ankomst, helst med en gang!

  Når tror du han kommer?

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 24.02.2013, 12:30
 • Kategori: Graviditeten
 • 9 kommentarer
 • Jævelig natt!

 • Publisert: 23.02.2013, 13:16
 • Kategori: Graviditeten
 • Nå er jeg sinnsykt lei av dette her! Nå skjedde det i natt igjen. Fikk helt syyke smerter i magen. Lå å bare vridde meg i senga, tårene sprutet fordi jeg bare ikke klarte å holde dem tilbake så vondt det gjorde. Jeg ante virkelig ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Kjentes ut som jeg var lam fra ryggen om ned til beina, skikkelig menssmerter i ryggen, og det kjentes som om noen stakk kniver inn ved hoftebeinene mine og vridde dem rundt! Strålte nedover låra. Var så jævelig. Er så lei av å gå rundt å ha så vondt uten at noe skjer. 

  Nå MÅ noe skje snart! Hvorfor skal det gjøre så vondt uten at noenting skjer?? Gruer meg helt sykt til fødselen nå hvis det er værre enn det jeg hadde i natt. Jeg var SÅ sikker på at fødselen var i gang, men det varte bare i en halvtime (konstant) og så hadde jeg en pause, så kom det igjen, men gikk bort, og så kom det igjen så gikk det bort rett før jeg skulle ringe føden og høre med dem. 

  Typisk det! Ble ikke mye søvn på meg i natt for å si det slik. 

  Har fortsatt litt mensmurringer i korsryggen, men heldigvis ikke i nærheten så vondt som i natt. 

  GUUD, LA NOE SKJE SNAAART! 

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 23.02.2013, 13:16
 • Kategori: Graviditeten
 • 3 kommentarer
 • Din fødselshistorie??

 • Publisert: 22.02.2013, 13:51
 • Kategori: Graviditeten
 • Nå som det nærmer seg fødselen med stormskritt tenker jeg selvsagt mye over den. Er så spent på hvordan alt kommer til å foregå, når det skjer, hvilken dato, når på døgnet, om jeg må ringe hjem Christoffer fra jobb, eller om jeg må vekke han på natta, hvordan det begynner, om vannet går eller om riene begynner, ja alt egentlig. Derfor synes jeg det er litt spennende å lese andre sine fødselshistorier, så hvis du blogger og har laget et innlegg om det, gjerne legg linken i kommentarfeltet så jeg kan ta en titt og lese! 

   
  Snart popper jeg også! Gleder meg til å skrive om min fødselshistorie, men i mellomtiden er det utrolig gøy å lese andre sine! 

  Så bombander kommentarfeltet så ventetiden blir litt kortere for meg! 

  // Alexandra ♥

   

 • Publisert: 22.02.2013, 13:51
 • Kategori: Graviditeten
 • 14 kommentarer
 • Huskeliste til fødebagen!

 • Publisert: 22.02.2013, 11:58
 • Kategori: Graviditeten
 • Laget en liten huskeliste i dag til resten av fødebagen i tilfelle det skjer noe og jeg ikke får pakket den ferdig selv. Uansett om jeg får pakke den helt ferdig selv så er det greit å ha ei liste og gå etter slik at man ikke glemmer ut noe man trenger å ha med seg, så derfor skrev jeg ned det jeg kom på der og da av ting som skal pakkes ned i fødebagen. Men det er sånn i siste liten ting vi skal pakke, som tannkrem, hårføner, og slike ting som jeg bruker nå og kommer til å bruke før fødselen. 

  Nydelig håndskrift ikke sant? 

  Men ser du noe jeg har glemt å ta med?

  Jeg går konstant med helsekortet, lommebok og penger har jeg også alltid med meg, skrev ned sminken etter at jeg tok bilde, tannkost har jeg (ny), Hva mer?? 

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 22.02.2013, 11:58
 • Kategori: Graviditeten
 • 4 kommentarer
 • Rett på føden!

 • Publisert: 20.02.2013, 13:49
 • Kategori: Graviditeten
 • Når jeg var hos jordmor i dag hadde jeg veldig høyt blodtrykk, (153 over 101) så jeg ble sendt rett opp på føden, men alle testene var fine, så det var ingen grunn til bekymring heldigvis, og jeg ble sendt hjem igjen.

  Resten av kontrollen gikk kjempe bra! Jordmoren min var syk i dag, så jeg var hos en annen, men hun også var kjempe koselig, så det gikk helt fint. Hun tøyde meg, og jeg var helt moden og hadde omtrent ikke livmorhals igjen, så hun sa at jeg kan føde når som helst nå, og når jeg føder så kommer det til å gå ganske fort trodde hun! Så nå går jeg bare rundt og venteeer! 

  Oppdaterer mer senere, for nå MÅ jeg sove litt. Holder på å sovne sittende.   Snart blir vi foreldre, min kjære!! ♥

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 20.02.2013, 13:49
 • Kategori: Graviditeten
 • 17 kommentarer
 • Jordmorkontroll!

 • Publisert: 20.02.2013, 09:22
 • Kategori: Graviditeten
 • Nå skal jeg straks på jordmorkontroll! Har vært så spent på i dag at jeg ikke har sovet i natt. Eller der løy jeg, for jeg sov fra 5-6, men utenom det har jeg ikke sovet noe. 

  Kommer med oppdatering når jeg kommer hjem igjen!   Gammelt bilde. Oppdaterer det også når jeg kommer hjem! :-)

  *SPENT!* 

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 20.02.2013, 09:22
 • Kategori: Graviditeten
 • 3 kommentarer
 • Svangerskapsmigrene?

 • Publisert: 18.02.2013, 08:23
 • Kategori: Graviditeten
 • Ligger i senga nå og klarer så vidt å ha øynene åpne. Har så vondt i hodet at jeg holder bokstavlig talt på å kaste opp. Har hatt det sånn som dette en gang før i 2-3 dager der jeg lå omtrent isolert fra omverdenen og sov hele dagene. Skrudd ned lysstyrken på det laveste og gjør enda vondt i øynene og hodet å se på mobilen. Vil helst bare ligge med øynene lukket til denne hodeveeken går over. Lå i nesten hele går med dette også. Grusomt!

  Vet ikke om det er dette som er migrene, men det gjør jævelig vondt! Hodet holder på å eksplodere. Orker ikke å lage meg mat eller spise heller. Gå bort, dumme hodepine! Paracet hadde null effekt, så jeg føler meg ganske så hjelpesløs her jeg ligger alene. Måtte bare klage litt og si ifra om at jeg ikke kommer til å være så aktiv på bloggen i dag.

  Ikke glem spørsmålsrunden! Orker ikke å finne link nå, men trykk på navnet mitt (headeren) så finner dere det der. :-)

  Ha en fin dag alle fine lesere!

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 18.02.2013, 08:23
 • Kategori: Graviditeten
 • 1 kommentarer
 • GRATIS BABYPAKKER!

 • Publisert: 12.02.2013, 11:12
 • Kategori: Graviditeten
 • Tenkte jeg kunne lage en oversikt over hvor man får gratis babypakker fra. Kan komme godt til nytte. Jeg har hentet en del gratis babypakker selv! Genialt å få prøve ut produktene før man kjøper inn en haug selv. 

   

  1. Libero pakken! 

  Registrer deg på Libero.no så får du en pakke i posten fra 2 mnd før termin til fødsel. 

  MOTTA PAKKEN HER

   

  2. Rimi pakken!

  Klikk deg inn på linken under og registrer deg, og du mottar en "hentelapp" i posten. Når du får den går du bare i en rimi butikk og henter pakken. 

  MOTTA PAKKEN HER 
  3. Apotek 1 pakken!

  Registrer deg på linken under og fyll ut informasjonen. Du får mail etter kort tid som du kan printe ut og gå på Apotek 1 og hente pakken.

  MOTTA PAKKEN HER 
  4.  BAM pakken

  Du registrerer deg på linken under, og du mottar pakken i posten.  

  MOTTA PAKKEN HER  5. Baby Box pakken!

  Klikk deg inn på linken under og fyll ut informasjonen. Du får opp en kvittering på skjermen, som du printer ut og går til Barnas Hus og får pakken.

  MOTTA PAKKEN HER

   

  6. Babybaby pakken!

  Klikk deg inn på linken under, registrer deg og du mottar kvitteringen på epost. Den printer du ut og henter på ditt apotek eller vitus apotek. 

  MOTTA PAKKEN HER

   

  Jeg var jo selvfølgelig ikke smart nok til å ta bilder av pakkene når jeg mottok dem selv, så det får bli lånte bilder fra google for denne gang desverre!

  // Alexandra ♥ 

 • Publisert: 12.02.2013, 11:12
 • Kategori: Graviditeten
 • 3 kommentarer
 • FØDEBAGEN!

 • Publisert: 11.02.2013, 12:28
 • Kategori: Graviditeten
 • Da har jeg endelig kommet i gang med fødebagen. Tenkte å lage en liste og vise hva jeg tar med meg, og så en oppdatering etter sykehuset om hva jeg fikk bruk for og ikke. 

   

  Til mamma

  - Bikinitopp til badekaret

  - 3 Ammetopper

  - 2 ammebh'er

  - 3 bukser

  - 2 store gensere

  - Ull ammeinnlegg

  - Morgenkåpe

  - Tøfler

  - Brystpumpe

  - Kort tights til å sove i (som strammer over magen)

  - Mage "hold in" (hjelper livmoren å trekke seg fortere tilbake)

  - 3 par sokker

  - Store behagelige truser

   

   

  Toalettsaker

  - Tannbørste + tannkrem

  - Hårbørste

  - Shampoo, balsam og hårkur

  - Intimsåpe

  - Dorull (mykt dopapir)

  - Ammeinnlegg

  - Litt sminke + sminkefjerner

  -Barber høvel

  - Nettingtruser og bind

  - Lypsyl

  - Deodorant

  - Brystvortekrem

  - Fotkrem til fødselen (til massasje)

  - Antibac

  - Hårføner

  - Hårstrikker

   

   

  Til pappa

  - Badebukse til hvis han skal sitte oppi badekaret med meg.

  - Klær til seg selv, kommer an på om vi skal være på hotellet eller om jeg skal være på barsel. 

   

  Til mini

  -Hentesett

  - 3 Pysjamaser

  - Utedress til å ha i bilstolen på vei hjem fra sykehuset

  - Baby teppe

  - Klorehansker

  - Strømpebukse

  - Sparkebukse

  - 3 bodyer

  - 2 par sokker

   

   

  Andre ting:

  - Helsekortet

  - Kamera + lader

  - Telefon + lader

  - Lommebok (+kontanter)

  - Små høytalere + iPod

  - Notatbok (ta notater når vi ankom føden, når vannet gikk, når minsten kom til verden osv)

   - Bilstol og base i bilen

  - Pose til skittentøy

   

     Bilstolen og dressen. Basen plassert på plass i bilen. Fikk bilstolen og basen av tanta mi, og dressen oppi av mamma. 

  Babyteppe, hentesett/dress, body, sokker og 2 luer.

  Pysjamas, strømpebukse og klorehansker. 

  Hentesett/dress 2 (i tilfelle den andre ikke passer), body, sparkebukse og sokker.

  Ull-ammeinnlegg, 2 ammebh'er, 2 behagelige og løse bukser.   2 ammetopper, 1 kort tights til å sove i som strammer over magen og 2 "hold in" til magen.  2 andre topper som er lette og amme med, 1 tights (vet ikke om jeg får bruk for den), 2 store og gode gensrer (har bare med den ene på bildet fordi den andre var til vask).

  Hårbørste, tannkost, shampoo, balsam, hårkur, intim såpe(skum), 1 dorull, deodorant, lypsyl, brystvortekrem, antibac, body cream, barberblad (glemte å ta med høvelen)  Morgenkåpe, tøfler, brystpumpen og sminke.    Helsekortet, kamera + lader, mobil + lader, ipod + høytalere, notatbok + penn og lommebok.

   

  Ting som ikke ble tatt bilde av som jeg hadde med: 

  1 stor og god genser, bikinitopp, sokker, undertøy, tannkrem, selve barberhøvelen, pose til skittentøyet, hårføner, sminkefjerner og hårstrikker. Var en del jeg glemte å ta bilde av ser jeg, menmen.

  Oppdaterer sikkert mer hvis jeg har glemt noe. 
   

  Ser du noe jeg har glemt?

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 11.02.2013, 12:28
 • Kategori: Graviditeten
 • 9 kommentarer
 • Det beste jeg vet for tiden.

 • Publisert: 11.02.2013, 10:15
 • Kategori: Graviditeten
 • Tror dette er cravingsen min nå for tiden. Plastikkglass, med sugerør, fyllt opp med isbiter, og så vann etterpå.   Og etter at jeg har drukket vannet, spiser jeg isbitene ♥ ÅÅÅH, det er så godt! 

  Har du noe du elsker for tiden?

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 11.02.2013, 10:15
 • Kategori: Graviditeten
 • 2 kommentarer
 • Babyshower og bleiekake!

 • Publisert: 10.02.2013, 22:05
 • Kategori: Graviditeten
 • I går var jeg i babyshoweren til Lillian, så jeg tenkte å slenge ut det lille jeg tok av bilder. Glemte det helt ut. Slenger ut bilder av bleiekaka jeg og Astrid lagde til henne. Ble utrolig fornøyd med den og synes den var supersøt!   Søte Lillian! (Bildekvaliteten ble sykt dårlig på dette bildet! Skulle forte meg sånn for å ta bilde)  Det var det jeg tok av bilder. 

  Var utroolig gode kaker, og kjempe fint pyntet! Lillian fikk også utrolig mye fint! :-)

  Har du vært i babyshower før?

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 10.02.2013, 22:05
 • Kategori: Graviditeten
 • 5 kommentarer
 • 2 uker til menstermin!

 • Publisert: 10.02.2013, 19:19
 • Kategori: Graviditeten
 • I dag er det 2 uker til mensterminen! Må si jeg er veldig utålmodig nå, og vil helst ha lille gullet mitt i armene mine med en gang! Men må nok smøre meg med tålmodighet til han bestemmer seg for å komme. Håper bare ikke jeg må gå så mye overtid, i og med at han er så stor allerede nå. 

   
  ♥♥

  KAN IKKE TIDEN GÅ LITT FORTERE??

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 10.02.2013, 19:19
 • Kategori: Graviditeten
 • 9 kommentarer
 • Fødsel; Kjerringråd!

 • Publisert: 09.02.2013, 12:22
 • Kategori: Graviditeten
 • Jeg vet egentlig ikke om jeg tror på kjerringråd, men kan jo være at noen av dem funker. Egentlig så tror jeg bare kjerringråd hjelper til å få fart på ting NÅR man er moden, og ikke en dag før.

  Men jeg har samlet opp en del av dem som jeg vil prøve. Så får vi bare se om de funker da. 

   

  Stimulere brystvortene.

  Brystvortestimulering kan ha sin funksjon når mormunnen og forholdene ellers er modne. Gni eller massér brystvortene til du får en ri, gjør et opphold mens den pågår, og gni så igjen. Du må ikke gjøre dette mer enn en time morgen og kveld - dette for å unngå stormrier!

  Ha varme kluter på brystene. 

  Varme kluter som legges på brystene i 20 minutter kan fremkalle rier. Hvis kroppen og barnet er klart og modent kan dette rådet ha god virkning. De varme klutene vil i så fall sørge for at kroppen frigir hormonet oxytocin, som i sin tur kan føre til sammentrekninger av livmormuskulaturen. 

  Ha sex.

  Samleie er kanskje ingen opplagt aktivitet når du nesten ikke holder ut ventetiden, men er like fullt en god fødselsigangsetter! Sæd virker modende på livmormunnen, og orgasme gil livmorsammentrekninger, som kan gå over i veer. 

  "Punktet under foten"


  Har hørt at om man masserer eller trykker på det punktet der, skal det sette i gang ting. Men om det fungerer aner jeg ikke. Men er jo verdt å prøve. 
   

  Spise og drikke;

  Ananas

  Hvis det ikke gir deg halsbrann . er ananas kjent for å starte fødselen. Men det er kun frisk ananas som funker da det kun er frisk ananas som inneholder enzymer som fungerer. Hvis du skal spise frisk ananas må du spise ca. 7 kg. (Kommer ALDRI til å spise så mye, men skal spise litt bare fordi jeg elsker ananas.)

   Bringebærblad te og kapsler

  Bringebærblad te og kapsler sies å bidra til at riene settes i gang. Bladene skal gjøre sitt til at både hud og livmor utvider seg. Drikk 2-3 kopper om dagen 1-3 uker før termin. Du kan også prøve bringebærbladkapsler, som etter sigende skal være enda mer effektive. Det kan også være med å bidra til en lettere og mindre smertefull fødsel.

  Kanel

  Kanel skal virke stimulerende for livmoren og føre til sammentrekninger. I tidligere tider ble krydderet også brukt til å forsterke fødselsveene, når de meldte sin ankomst. Kanelteen tilberedes ved at du trekker kanelstenger i kokende vann, eller blander 1 ss kanel med litt vann til en tykk grøt som du spiser mens du drikker et glass vann. (Denne kommer jeg antageligvis ikke til å prøve, men skal prøve å spise litt ekstra kanel på ting og tang).

   

  Har hørt om mange andre også som lakserolje, vaske vinduer, gå lange turer, og alle slags fødepizza, rie kake osv. Men disse er jeg ikke interessert i å prøve. Lakerolje har jeg hørt kan være farlig, så det holder ihvertfall jeg meg borte fra. Fødselspizza og rie kaker ser jeg faktisk ikke poenget i. Gidder ikke å spise en masse rare ting bare for å prøve å få fødselen i gang, og bruke masse tid og energi på å lage det. Samme med aktivitet. Det kan helt sikkert fungere, og er ikke farlig, men jeg har så vondt i bekkenet at jeg vil heller slappe av og samle opp krefter til fødselen, og heller gjøre sånne lette kjerringråd som å spise feks. ananas, eller lage meg en kopp bringebærblad te. Mye mer avslappende. :-)

  Hva synes du om kjerringråd?

  Har du prøvd det, eller kommer til å gjøre det?

  Har du noen gode kjerringråd til meg som jeg ikke har tatt med?

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 09.02.2013, 12:22
 • Kategori: Graviditeten
 • 5 kommentarer
 • Sykehusbesøk og vekstestimering!

 • Publisert: 04.02.2013, 14:17
 • Kategori: Graviditeten
 • Det gikk veldig bra på innskrivingen på sykehuset. Fikk svar på de spørsmålene jeg hadde, og i tillegg fikk jeg omvisning på fødeloftet. Fødeplanen min er å prøve så godt jeg kan uten epidural, men sier jeg at jeg vil ha epidural, så har de bare med å gi meg sa jeg, haha. Da lo hun dama som skrev alt inn, og sa at det skulle gå helt fint. I tillegg skal jeg prøve å bruke badekar. Har lyst til å føde i det, men må se hvordan jeg takler smertene først og om jeg klarer det uten epidural. Hvis ikke blir bare badekaret smertelindring før selve fødselen. 

  Etter innskrivingen og omvisningen gikk jeg ned der de tar ultralyd for å høre med dem om de hadde fått  inn henvendelsen til vekstestimering fra jordmor. Noe de ikke hadde, men jeg fikk vekstestimeringen uten. Så da var det plutselig ultralyd i tillegg. Skjønte ikke så mye av ultralydbildene nå da, for nå er han så stor! Var noe annet når jeg så hele kroppen hans på skjermen, mens nå så vi bare en og en ting, og jeg skjønte jo ingenting haha. Men hun målte han til å være ca. 3200 gram inni magen nå, og regnet med at han kom til å bli rundt 4 kg til fødselen. Så en liten baby blir det ikke, men ikke så stor at han ikke kommer ut heller, får jeg håpe. I tillegg sa hun at han hadde hodet festet sitt nede i bekkenet mitt, så nå går jeg egentlig bare rundt og venter til han skal bli klar til å møte verden. ♥  Tenk at dette lille ansiktet skal jeg snart få møte ♥ Gleder meg til å kysse og stryke over de gode bolleskinnene han har! 

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 04.02.2013, 14:17
 • Kategori: Graviditeten
 • 4 kommentarer
 • Journalinnskriving på sykehuset!

 • Publisert: 04.02.2013, 00:22
 • Kategori: Graviditeten
 • I morgen tidlig skal jeg og Christoffer på journalinnskriving på sykehuset. Nå begynner det virkelig å nærme seg termin. Jeg er sliten og har vondt overalt hele tiden, og bekkenløsningen min har blitt MYE værre!! Så nå håper jeg for Guds skyld at tiden går fort til lillegutt er her, for nå orker jeg snart ikke mer. 

  Kan skrive litt i morgen om hvordan det gikk på innskrivingen, og hva vi gjorde, for selv har jeg ikke peeiling på hva som skjer når vi er der! 
  Men nå må jeg hoppe i seng slik at jeg klarer å stå opp i morgen. God natt ♥

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 04.02.2013, 00:22
 • Kategori: Graviditeten
 • 3 kommentarer
 • Denne måneden kan jeg bli mamma!

 • Publisert: 01.02.2013, 16:12
 • Kategori: Graviditeten
 • Det er faktisk helt sykt å tenke på at den 24 denne måneden er mensterminen min! Så nå kan det skje når som helst at lillegutt bestemmer seg for å komme. Tror egentlig ikke han kommer før i mars, men det er jo lov til å håpe. Er veldig sliten og lei nå, så hadde ikke gjort meg nooen verdens ting om han kom litt før. Men det må han nesten bestemme selv. Jeg kan ikke akkurat tvinge han ut, haha. 

  Nå gleder jeg meg som bare det til å bli mamma! ♥ Det er egentlig ganske sprøtt å tenke på. Tror ikke det har gått helt opp for meg enda at jeg skal bli mamma og hva det ansvaret innebærer. Får meg nok et lite sjokk vil jeg tro når jeg sitter der med en baby i armene som trenger meg 24 timer i døgnet som jeg ikke bare kan gi bort. Har aldri hatt en så stor oppgave eller et så stort ansvar, men jeg gleder meg. Søvnløse netter og bleieskifting blir helt normalt for meg snart. Jeg gleder meg til alt. Men kanskje mest av alt til å føle den kjærligheten alle sier de føler når de får sitt eget barn. Jeg gleder meg til å føle meg viktig for noen, og det å ta vare på han og bare kose med han. ♥

  Jeg er så utrolig takknemlig for at jeg får oppleve det å bli mamma! ♥ Det er mange fantastiske kvinner der ute som aldri får den sjangsen, og andre som blir gravide som ikke egentlig burde. Verden er ikke rettferdig, men jeg setter virkelig pris på at JEG får oppleve denne gleden! Det er noe man ikke må ta for gitt, som kanskje mange gjør. Så jeg synes det er viktig å sette pris på at jeg får oppleve det. ♥

  Vil du ha barn noen gang? Gleder du deg til det blir din tur?

  Har du barn fra før? Hva er den største gleden i å være mamma?

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 01.02.2013, 16:12
 • Kategori: Graviditeten
 • 3 kommentarer
 • Føden en tur!

 • Publisert: 24.01.2013, 23:40
 • Kategori: Graviditeten
 • Har vært så dårlig i dag og i går at alle rundt meg begynte å bli bekymret, noe som resulterte i at jeg også ble bekymret, så ringte føden og måtte opp på sjekk.

  Men alt så bare bra ut, så nå kan jeg slappe av. 

  Er ikke noe godt å være syk og dårlig, men det beste da er å være hjemme. Så jeg er utrolig glad for at det gikk så fort på føden denne gang. Har vært der før også en gang, og da var det av samme grunn, men da tok det over 5 timer, mens nå kjørte vi hjemmefra halv 10, og var hjemme 11, så det tok bare en time med ctg maskinen (20 minutter), vaktskifte, sjekke blodtrykk, urinprøve, blodprøve OG vente på legen og få en "vurdering", noe som egentlig pleier å ta eeevigheter. Men det var heldigvis en rolig kveld på føden i dag. Så det gikk fort.

  Nå er jeg hjemme igjen og skal hive meg rett i seng. Selv om jeg har sovet mesteparten av dagen, er jeg fortsatt trøtt. Helt merkelig, men er nok fordi jeg er syk.   Sykefjeset mitt, haha! Nyydelig eller hva?? Her har jeg faktisk ikke på noe sminke! Det er noe dere ikke får se så ofte! I tillegg er håret mitt sånn halvveis satt opp i en dult MIDT på hodet, men alt håret har falt utav nesten og står til alle kanter. Tipper de på fødeavdelingen beundret håret mitt i dag ja! :-)   Føler meg alltid så sinnsykt dum når jeg drar på føden og det ikke er noe galt. Men de er veldig flinke til å si at ingenting er dumt og få meg til å føle at det ikke var dumt å ta kontakt og komme inn på sjekk. Gjør det mye lettere å ringe neste gang. Føler bare jeg står og roper ulv ulv, og at de til slutt ikke kommer til å ta meg på alvor. Men de som var på vakt i dag var skikkelig snille og hyggelige, så jeg følte meg ikke så dum allikevel. 

  Tror forresten bare det er influensa jeg har. Er i hvertfall maaange rundt meg som har det nå! 

  Har du hatt influensaen i år?

  // Alexandra ♥

   

 • Publisert: 24.01.2013, 23:40
 • Kategori: Graviditeten
 • 9 kommentarer
 • Babyforberedelser!

 • Publisert: 22.01.2013, 16:47
 • Kategori: Graviditeten
 • I det siste synes jeg det har vært gøy å vaske klær! Helt sykt, men det er nok fordi det har vært vasking av babyklærne. Da har jeg vasket med gleede! Har kjøpt inn enda mer babyklær nå som må vaskes, så må nok ta en til runde de nærmeste dagene. 

  Synes du det er koselig med babyforberedelser?

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 22.01.2013, 16:47
 • Kategori: Graviditeten
 • 5 kommentarer
 • Høygravid!

 • Publisert: 21.01.2013, 09:46
 • Kategori: Graviditeten
 • Nå regnes jeg som høygravid, i og med at jeg bare har 40 dager igjen av svangerskapet! Sykt å tenke på at det er så få dager igjen til jeg blir mamma! Skal bli godt å få kroppen sin tilbake, men kommer sikkert til å savne mye med graviditeten også. Men vil heller ha gutten min her enn magen! 

   

  Lille gutten min, GUD som mamma gleder seg til å få møte deg!! ♥

  Er du gravid? Hvis ja; hvor langt på vei er du?

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 21.01.2013, 09:46
 • Kategori: Graviditeten
 • 24 kommentarer
 • Graviditetsdagboka!

 • Publisert: 21.01.2013, 00:05
 • Kategori: Graviditeten
 • Noe jeg er skikkelig glad for er at mamma har skrevet en babybok til meg. Da jeg ble født skrev hun ned alt, og alt hun husket med graviditeten. I tillegg hadde hun en annen bok der hun skrev ned morsomme hendelser. Morsomme ting jeg sa og gjorde når jeg var liten. Og jeg skal love dere jeg har kost meg mye med å lese i disse bøkene opp gjennom årene, så jeg har tenkt til å gjøre det samme med Liam. Men jeg begynner allerede nå, og skriver om graviditeten min med han. Det er kanskje ikke like kjekt å lese om når han blir stor, men det er kjekt for meg å ha. Så skal jeg lage en babybok når han blir født så han skal få når han blir stor. Graviditetsboka tror jeg at jeg skal beholde selv, kanskje. Vi får se. Og så skal jeg ha en egen bok utenom der jeg skriver ned alt det morsomme Liam gjør. 

  Det var sidene jeg har gjort til nå!

  Hva synes du om det jeg har gjort til nå?

  Har foreldrene dine laget babybok til deg?

  Hvis du har barn selv, har du laget babybok til din(e) unge(r)?

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 21.01.2013, 00:05
 • Kategori: Graviditeten
 • 6 kommentarer
 • Når tror du Liam kommer??

 • Publisert: 18.01.2013, 12:32
 • Kategori: Graviditeten
 • Hadde vært litt morsomt om dere ville vært med på å gjette når Liam kommer, hvor stor han kommer til å bli, hvor lang og når på døgnet han kommer! 

  Hva tror du? 

  Dette trodde gjestene i babyshoweren ihvertfall:

  Kan si at mensterminen min er 24 februar, ul termin er 03 mars.

  Jeg ble født 24 mai 1992, kl. 11:50, veide 3870 gram og var 51 cm. 

  Christoffer ble født 09 desember 1989, rundt kl. 05:00 ca, veide 4380 gram og var 51 cm. 

  (Vi er ikke helt sikre på Christoffer, fordi vi ikke finner noen plass det står, men dette er sånn ca. det moren og faren hans tror)

  Hva tror du?

  Hvilken dato?

  Når på døgnet?

  Hvor lang blir han?

  Hvor mye kommer han til å veie?

   

  // Alexandra ♥ 

 • Publisert: 18.01.2013, 12:32
 • Kategori: Graviditeten
 • 2 kommentarer
 • På tide å begynne på fødebagen??

 • Publisert: 17.01.2013, 16:39
 • Kategori: Graviditeten
 • Minner om at dette innlegget er fra den gamle bloggen og er publisert 15.01.2013


  Nå som det begynner å nærme seg termin er det vel kanskje på tide å begynne å tenke på sykehusbagen.

  Men jeg aaner ikke hva jeg skal ha med meg! Vil ikke ha med meg masse unødvendige ting som jeg ikke kommer til å få bruk for, men vil samtidig ikke føle at jeg mangler noe. 


  Så jeg må nesten spørre dere om råd og tips!

  Hva fikk du bruk for, og hva kunne du latt være å ha med deg?

  Var det noe du skulle ønske du hadde med deg? 

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 17.01.2013, 16:39
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • Gravidfotografering!

 • Publisert: 17.01.2013, 16:18
 • Kategori: Graviditeten
 • Minner om at dette innlegget er fra den gamle bloggen og er publisert 14.01.2013


  Da har jeg fått bildene fra gravidfotograferingen! 

  Jeg ble syykt fornøyd med bildene! Vi tok ikke bildene i studio en gang, så jeg forstår ikke hvordan han som har tatt bildene har klart å få dem såå bra! 

  Han som har tatt dem heter Joachim Steinbru, og har en egen hjemmeside www.steinbru.com  og en facebook side, https://www.facebook.com/joachimsteinbru. Gjerne lik facebook siden, eller ta en titt på hjemmesiden hans. Han er utrolig flink!   LETT at noen av disse bildene skal fremkalles og henges opp i leiligheten vår♥

  Hva synes du om bildene?

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 17.01.2013, 16:18
 • Kategori: Graviditeten
 • 11 kommentarer
 • Jordmortimen + en sneak peek på gravidbildene!

 • Publisert: 17.01.2013, 14:19
 • Kategori: Graviditeten
 • Minner om at dette innlegget er fra den gamle bloggen og er publisert 14.01.2013


   

  Det gikk veldig greit hos jordmortimen i dag. Lå litt over gjennomsnittet på symfysemålene, men hun tror ikke det blir en ekstremt stor baby, heldigvis. Men kan jo hende hun tar feil da. Men får ikke håpe det. I hvertfall ikke for stor.  

  Det eneste var at jeg hadde høyt blodtrykk. Hadde 150/92, og forige gang hadde jeg 110/60, så det hadde steget veldig, men sist gang hadde jeg veeldig lavt blodtrykk, så til normalt pleier jeg å ligge på 70-80 i undertrykket, eller hvordan man sier det. Men hun sa at jeg måtte tilbake til legen på onsdag eller torsdag for å måle blodtrykket på ny og for å teste urinen. I tillegg er jeg kjempe dårlig og har mye av symptomene til svangerskapsforgiftning, så det var derfor hun ville jeg skulle passe ekstra godt på. Så måtte jeg ringe føden hvis jeg ble værre. Noe jeg egentlig er, men jeg har jo allerede sjekket meg i dag, så det er jo ikke sv. forgiftning, så da bruker jeg heller dagen på å slappe av og sove slik at jeg kanskje blir bedre. 

  Hun trodde lillegull lå med hodet ned. Først trodde hun han lå med det opp, men jeg sa at det var oppe jeg kjente de store bevegelsene, så kjente hun nede, og der kjente hun hodet trodde hun, men hun klarte å vrikke på det, så han hadde ikke festet seg enda. Men det var sinnsykt vondt når hun kjente etter!! Haha, hadde ikke trodd det skulle gjøre vondt når hun kjente om han hadde festet seg eller ikke, menmen, jeg overlevde det også. 

  Hun sa også at de smertene jeg har hatt antageligvis er tidlig modning. Egentlig håper jeg at han kommer litt før, sånn ca. i uke 37 er han bestillt, men om han kommer da gjenstår jo å se, hehe. Men hadde ikke gjort meg noe om han kom litt før, så lenge han er frisk og rask. 

  Tenkte også å slenge med et bilde fra gravidbildene vi tok, men det er av dårlig kvalitet for jeg fikk bare screenshots fra mobilen til Emma.  Hun sendte dem til meg slik at jeg skulle få se, så håper de skikkelige kommer snart. Men her kan dere se litt hvordan bildene ble.
  Som sagt, screenshot haha! Men synes det ser bra ut til tross for at vi ikke brukte studio en gang! 

  Tror du bildene ble bra?

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 17.01.2013, 14:19
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • Time hos jordmor.

 • Publisert: 17.01.2013, 14:14
 • Kategori: Graviditeten
 • Minner om at dette innlegget er fra den gamle bloggen og er publisert 14.01.2013.


   

  I dag skal jeg egentlig på 32 ukers kontroll tror jeg. Er jo 33+4 da, men det har vel ikke så mye å si. Men i dag skal jeg spørre jordmor om masse! 

  Har gått rundt med mensensmerter og stikkninger i korsryggen i hele helga, og i går kveld når jeg la meg fikk jeg skikkelig vonde stikkninger som kom og gikk nederst i magen. De var helt jævelige, og jeg måtte nesten puste meg gjennom dem. Aner ikke hva det var for noe, men det forsvant etter en stund. Men fikk ikke sovet uansett i natt. 

  Hadde 4 netter fra og med natt til torsdag der jeg sov gjennom hele natta, og det var såå deilig! Men nå var det tilbake til normalen; søvnløse netter... Jeg pleier jo å sove fra ca 9-13 om morgenene siden jeg ikke får sove om nettene, så tar jeg meg en hvil midt på dagen. Begynner å bli lei av å ikke få sove om nettene... 

  I tillegg går jeg rundt og er småsyk og bare venter på at influensaen skal bryte ut, noe den aldri gjør! Blir gal! Går rundt med vondt i hodet, mega kvalm, svimmel, slakk og ikke i form i det hele tatt. Nå vil jeg det enten skal bryte ut eller gå bort. :-) 

  Magen min har forresten sunken ganske kraftig, noe jeg håper er et godt tegn. Skal spørre jordmor om det også i dag. 

  Se forskjellen på magen min fra da jeg var rundt 27/28 uker tror jeg til nå;

  Se hvor høy magen er over i forhold til bildet under;

  Så den har sunket veeldig. 

  Ser du at den har sunket?

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 17.01.2013, 14:14
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • Jeg fikk babyshower!

 • Publisert: 17.01.2013, 14:05
 • Kategori: Graviditeten
 • Minner om at dette innlegget er fra den gamle bloggen og er publisert 11.01.2013


   

  Forige helg fikk jeg babyshower av mine fantastiske venninner. Jeg hadde egentlig ikke trodd at jeg skulle få det, i og med at alle sammen skulle reise bort rett etter, så jeg tenkte at siden det ikke hadde skjedd noe til nå, så ble det ikke noe av. Jeg forventet jo ingenting, så det hadde ikke gjort noe om det ikke ble noe babyshower. Men gud så overrasket jeg ble når de hadde klart å stelle i stand en babyshower hjemme hos meg selv! Det var så gjennomført, og bare helt perfekt! Når jeg kom inn begynte jeg nesten å gråte! Det var så fint gjort, og jeg må virkelig bare få si at jeg har verdens beste venninner! ♥ Det var en fantastisk dag/kveld, og jeg er sååå takknemlig for alt de gjorde for meg! 

      


  Alle gavene ♥


  Så hadde vi forskjellige leker også! 

  Sette smokken på munnen til babyen;

  Så hadde vi babyquiz, haha herregud så vanskelige spørsmål! Men jeg vant denne leken, wihuu! Etter babyquizen hadde vi en gjettelek der alle skrev ned på et sjema navnet sitt, datoen de trodde lille gutten vår kommer til å komme, hvor lang han kommer til å være, hvor mye han kommer til å veie, hvilket klokkeslett han kommer, hvem sin nese, munn og øyne han har. Så nå gjenstår det bare å se.   Fikk også to aldeles nyyydelige bleiekaker ♥


  Jeg fikk såå masse fint, og det var så fint pyntet og gode kaker! Jeg var helt stum i mange dager etterpå, og helt overlykkelig! 

  Tuusen tuusen takk, verdens beste jenter ♥

  Hva synes du om bildene og babyshoweren? Har jeg ikke gode venner vel? 

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 17.01.2013, 14:05
 • Kategori: Graviditeten
 • 2 kommentarer
 • Oppdatert utstyrsliste!

 • Publisert: 17.01.2013, 12:21
 • Kategori: Graviditeten
 • Minner om at dette innlegget er fra den gamle bloggen og er publisert 15.12.2012.


   

  Her er utstyrslista over ting vi har og ting vi mangler. Har jo bare 2 mnd igjen nå, så jeg begynner å få litt panikk og vil ha inn mest mulig utstyr og ha mest mulig klar helst nå, i tilfelle han kommer før. Tror nok ikke han gjør det, men man vet jo aldri. Så her er det vi har og mangler:

  Klær: 

        6-8 bodyer (Har en del bodyer, men får vel aldri nok av det)

      4-5 trøyer/gensere

     4-5 sparkebukser

        strømpebukser til kalde årstider

       4-6 pyjamaser

        bomullsjakke eller en strikkejakke

  ü  en varmere jakke

  ü  3-6 par babysokker

        to babytepper

     lue og votter i vinterhalvåret

  ü  tynn bomullslue, sommer

  ü  utedress

   

   

  Ut på tur: 

  ü  Godkjent bilsete

  ü  Base til bilsete

  ü Adaptere til vognen som passer bilsetet

  ü  Barnevogn

  ü  Stelleveske

  ü  Vognpose

  ü  Regntrekk og myggnetting til vogn

   

   

   

  Utstyr til amming/mating: 

      3-4 amme-BH

       Engangs ammeinnlegg

  ü     Ammepute

  ü  Håndpumpe / Elektrisk pumpe

  ü      Brystvortekrem for såre brystvorter

       "brystglass" (melkeoppsamler)

  ü      tåteflasker

  ü       poser for frysning av morsmelk

   

   

   

  Seng, soving og utstyr:

  ü  Sprinkelseng

       Madrass og madrasstrekk

        Babydyne

        Tisselaken

        Laken og dynetrekk. Flere skift

      Sprinkelbeskytter

       Babycall?

   

   

   

  Diverse hjemme:

  ü  Lekegrind

  ü  Leketeppe

      Babygym

      Vippestol

  ü  Bæresele

  ü  Bleiebøtte

  ü  Kosebamse

  ü  Smekker

   ü     Smokker

   

   

  Til stell:

       Stellebord eller stellematte

       Bleier

  ü  2-3 babyhåndklær

    mild såpe og shampoo

       sinksalve og stellesalve

       babyolje

  ü  balje til bading

  ü  bade stol

  ü  Badetermometer

  ü  minst 15 myke vaskeluter

  ü  minst 15 gulpekluter

  ü  feber teremometer

   

  Noe jeg har glemt å ta med på lista?

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 17.01.2013, 12:21
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • Noen som ser likheten??

 • Publisert: 17.01.2013, 12:20
 • Kategori: Graviditeten
 • Minner om at dette innlegget er fra den gamle bloggen og er publisert 09.12.2012.


   

  Jeg fikk nesten sjokk når jeg så babybilder av Christoffer i dag! De var sååå like synes jeg! Må vise dere bilder. Haha herregud!

   Trodde seriøst det var samme ungen, haha!

  Gleder meg til å se han når han kommer ut ♥

  Synes dere Liam ligner på pappaen sin??

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 17.01.2013, 12:20
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • 3D ultralyd!

 • Publisert: 17.01.2013, 12:19
 • Kategori: Graviditeten
 • Minner om at dette innlegget er fra den gamle bloggen og er publisert 05.12.2012.


   

  Da har jeg fått vært på ultralyd, lagd middag OG sovet. Må alltid ta meg en nap etter middag, ellers fungerer jeg ikke. Men uansett, ultralyden gikk fint. Gutten vår lå å lekte og faktisk SUTTET på navlestrengen, så det var vanskelig å få noen bra bilder, men vi fikk da noen. 

  Her er et bilde av han i profil, og jeg synes han har PRIKKLIK nese som lillebroren min. 

  Er litt vanskelig å si hvem han ligner på, for jeg synes han ligner på både meg og Christoffer, så vi får vente i spenning og se når han kommer ut. 

  Han har det ihvertfall kjempe bra inni der. Har masse fostervann og var 8% større enn gjennomsnittet, noe som er helt normalt, og ikke farlig. Men jordmor sa at navlestrengen min viste at jeg kan lage STORE barn, fordi blodgjennomstrømmen var så tykk og god, eller noe sånt. Så jeg får nå bare vente og se på hvor stor han blir. Men det blir nok en stor baby! Men det viktigste er at han hadde det bra inni der, og jordmoren kunne se at han stortrivdes ♥ 

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 17.01.2013, 12:19
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • Prinsen vår skal hete...

 • Publisert: 17.01.2013, 12:04
 • Kategori: Graviditeten
 • Minner om at dette innlegget er fra den gamle bloggen og er publisert 26.10.2012.


   Jeg og Christoffer har lenge vært enige om hvilket navn den lille gutten vår skal få. Navnet var det faktisk svigermor som foreslo, og da jeg hørte det ble jeg helt forelsket i det og fikk en merkelig følelse i hele kroppen min som sa at DETTE var navnet han skal få! Kjente liksom bare på meg at det var det rette navnet. Men Christoffer var ikke heeelt enig først. Han synes det var fint og alt det der, men jeg tror bare han trengte å vende seg til det litt. For han sa seg fort enig. Og nå snakker vi til ham i magen og kaller ham navnet sitt. Hele familien og alle vennene våre kaller ham også navnet sitt når vi snakker om han.

  Nydeligste navnet vi kunne funnet! 

  ♥♥♥♥

  Så mange av dere gjettet rett i går! 

  Hva synes du om navnet vi har valgt til skatten vår? 

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 17.01.2013, 12:04
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • Tanker rundt forandringene i livet.

 • Publisert: 17.01.2013, 12:01
 • Kategori: Graviditeten
 • Minner om at dette innlegget er fra den gamle bloggen og er publisert 20.10.2012.


   

  Jeg har egentlig ikke tenkt så mye over hvordan livet mitt har forandret seg etter at jeg ble gravid. Men i går på bussen på vei hjem fra legen gikk det opp for meg. Det satt to jenter bak meg og diskuterte hva de skulle ha på seg den kvelden. Hele samtalen var egentlig helt latterlig, men for ikke så lenge siden så var det jo jeg som var den jenta. Litt rart å tenke på egentlig. Hvordan alt bare tok slutt etter at jeg tisset på en pinne som viste to streker. Hvordan alt måtte legges om. Både tanker, mat, økonomien, livsstilen, alt. 
  Jeg skal være helt ærlig og si at av og til får jeg helt panikk og tenker at nå er livet mitt ødelagt. Jeg kommer aldri til å gå ut igjen uten at jeg har en liten baby å tenke på. Den dagen jeg går ut etter han har kommet til verden, så vil jeg sikkert bare hjem til han igjen. Kommer nok ikke til å klare å slappe av og kose meg skikkelig, kommer nok så vidt til å drikke, for alt jeg vil er egentlig å bare være hjemme og passe på gutten min. Det er jo ikke sikkert at det er slik det kommer til å bli, men det er slik jeg ser for meg. 

   Det er så rart å tenke på at den siste gangen jeg gikk ut, så hadde jeg ikke peiling på at det skulle bli min siste. Den aller siste gangen der jeg ikke trengte å tenke på hvor mye jeg drakk, når på døgnet jeg kom hjem eller hvordan formen min kom til å bli dagen etterpå. Jeg hadde ikke en liten anelse en gang. Så plutselig sa det stopp. 

   

  Haha uff jeg høres ut som DEN partyjenta nå, som bare bryr seg om fest og alkohol. Men jeg er ikke det. Jeg bare kom til å tenke på det i går, at nå er ungdomstiden min over, og at nå må jeg vokse opp. 

  Men en gang tar det vel slutt for alle. Jeg valgte å avslutte min når pinnen viste to streker, og jeg er sikker på at det kommer til å være det beste som har hendt meg. Det er bare så mange nye og skremmende tanker, så mye forandringer, og da får i hvertfall jeg litt panikk når alt skjer på en gang. Men jeg angrer ikke et sekund på valget mitt. Abort var aldri et alternativ en gang. 

  Hvis du er gravid eller har barn; Hva gikk gjennom ditt hode når du fant det ut?

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 17.01.2013, 12:01
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • Min første cravings?

 • Publisert: 17.01.2013, 11:58
 • Kategori: Graviditeten
 • Minner om at dette innlegget er fra den gamle bloggen og er publisert 17.10.2012.


   

  Jeg tror kanskje jeg har fått min første cravings. Har lyst på røde steinfrie druer hele tiden! Spiser LETT en pakke til dagen, og må faktisk holde meg igjen for å unngå å få vondt i magen. 

  Det er sååå godt! 

  Hvis du enten er eller har vært graivd; Hva har/hadde du cravings på?

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 17.01.2013, 11:58
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • Utstyrsliste!

 • Publisert: 17.01.2013, 11:53
 • Kategori: Graviditeten
 • Minner om at dette innlegget er fra den gamle bloggen og er publisert 07.10.2012.


   

  Tenkte å skrive ned en utstyrsliste som jeg oppdaterer innimellom når vi får kjøpt inn litt utstyr. Greit å ha litt oversikt over hva vi har og hva vi mangler synes jeg.

  Huker av det vi har kjøpt inn. 

   

  Klær:

      6-8 bodyer

      4-5 trøyer/gensere

       4-5 sparkebukser

       strømpebukser til kalde årstider

        4-6 pyjamaser

        bomullsjakke eller en strikkejakke

  ü en varmere jakke

  ü  3-6 par babysokker

        to babytepper

       lue og votter i vinterhalvåret

        tynn bomullslue, sommer

  ü utedress 

   

   

   

  Ut på tur: 

  ü  Godkjent bilsete

  ü  Barnevogn

  ü  Stelleveske

  ü  Vognpose

  ü  Regntrekk og myggnetting til vogn

   

   

   

  Utstyr til amming/mating:

         3-4 amme-BH

        Engangs ammeinnlegg

        Ammepute

        Håndpumpe

       Brystvortekrem for såre brystvorter

        "brystglass" (melkeoppsamler)

       tåteflasker

       smokker

      poser for frysning av morsmelk

   

   

   

  Seng, soving og utstyr:

  ü  Sprinkelseng

       Madrass og madrasstrekk

        Babydyne

        Tisselaken

      ♥  Laken og dynetrekk. Flere skift

       Sprinkelbeskytter til evt. Sprinkelseng

  ü Babycall

   

   

   

  Diverse hjemme:

  ü  Lekegrind

        Leketeppe

        Babygym

        Vippestol

  ü  Bæresele

        Bleiebøtte

  ü  Kosebamse

      Smekker - har noen, men må nok kjøpe noen fler.

       Smokker - har noen her også, men må kjøpe til forskjellige måneder.

        

   

  Til stell: 

        Stellebord eller stellematte

        Bleier

        2-3 babyhåndklær

        mild såpe og shampoo

        sinksalve og stellesalve

        babyolje

  ü  balje til bading

  ü  bade stol

      Badetermometer

       minst 15 myke vaskeluter

        minst 15 gulpekluter

      feber teremometer

   

  Har kommet et lite stykke på vei nå da, eller hva? Mangler jo maasse enda, men nå har vi de største tingene vi trenger mest og som kanskje er dyrest. Det andre er bare småplukk som får komme litt etter litt.

  // Alexandra ♥ 

 • Publisert: 17.01.2013, 11:53
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • Den ordinære ultralyden!

 • Publisert: 17.01.2013, 11:51
 • Kategori: Graviditeten
 • Minner om at dette innlegget er fra den gamle bloggen og er publisert 02.10.2012.


   

  Har helt glemt å fortelle hvordan det gikk på den ordinære ultralyden. 

  Det gikk kjempe bra. Er helt forelsket i den lille prinsen i magen min ♥ Han er veldig sjenert og liker ikke å vise seg frem på ultralyder i hvertfall. Men fikk et søtt bilde av han der det ser ut som han ligger og smiler inni magen min, og et når han ligger med rumpa rett til værs. Haha søtingen vår ♥

  Her ligger han med rumpa rett til værs, slik som pappaen gjorde når han var liten. 


   

  Her ser det ut som om han smiler ♥

  Alt så foressten bra ut på ultralyden, og den nye terminen er 03.03.2013. Hadde vært kult å få ham på termindatoen. Lett dato å huske ihvertfall. 

   // Alexandra ♥

 • Publisert: 17.01.2013, 11:51
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • Vi får en...

 • Publisert: 17.01.2013, 11:41
 • Kategori: Graviditeten
 • Minner om at dette innlegget er fra den gamle bloggen og er publisert 20.09.2012.


   

  GUTT ♥

  Var så sikker på jente i slutten, men det viste seg å være en liten guttebass! :-)

  Vi er såå lykkelige nå! Kunne ikke blitt bedre, og humøret mitt er mye bedre etter vi var på ultralyd. Har vært og shoppet litt idag også! ♥ Skal vise hva vi har av klær og sånt etterpå i et eget innlegg. Eller kanskje i morgen. 
  Lille prinsen vår, gleder meg sånn til du kommer, og vi endelig får treffe deg og kose med deg! ♥ 

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 17.01.2013, 11:41
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • Merkelig mage, haha!

 • Publisert: 17.01.2013, 11:36
 • Kategori: Graviditeten
 • Minner om at dette innlegget er fra den gamle bloggen og er publisert 11.09.2012.


   

  I morges når jeg våknet, så kjente jeg at det var en liten kul på magen. Tenkte at det var merkelig, for det hadde jeg ikke kjent før. Så når jeg så ned, så den jo helt merkelig ut når jeg lå! Haha måtte le litt med meg selv. 


  Se den lille fartshumpen på magen! Herlig da. Har ikke sett  babymagen bedre før, så det var litt gøy. Nå ser man at det virkelig er noe inni der! ♥ Men synes det så litt merkelig ut når jeg lå, haha. 

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 17.01.2013, 11:36
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • Første jordmorkontroll

 • Publisert: 17.01.2013, 11:33
 • Kategori: Graviditeten
 • Minner om at dette innlegget er fra den gamle bloggen og er publisert 10.09.2012.


   

  Det gikk overraskende bra hos jordmor i dag. Fikk kjempe god kjemi med jordmor og likte henne kjempe godt! Det var jo det jeg var nervøs for. Det å ikke komme overens med jordmoren. Men hun var kjempe hyggelig og grei. Tok seg veldig god tid til oss, og svarte på alle spørsmål vi hadde, og forklarte veldig nøye hva hun kommer til å gå gjennom med oss og når. Kunne ikke vært mer fornøyd med jordmoren jeg fikk "tildelt", eller hva jeg nå skal si. Så det er jo  kjempe bra! Nå skal jeg ikke tilbake før i slutten av november, når jeg er rundt 28 uker på vei. Sykt at det er såå lenge til! Men tror nok tiden går fort. Er jo faktisk bare 2 og en halv mnd til. 

  Skal foressten prøve å få til en ukesoppdatering senere i dag. Er en stund siden jeg har hatt det nå. Etter at jeg ble stilt tilbake osv. Men tror magen min har vokst litt siden sist nå. Det er kjekkere å oppdatere når man faktisk kan se forskjell! 

  Her var jeg 13+6, før jeg ble stilt tilbake, så egentlig 12+5. Men jordmor sa at jeg bare skulle gå etter mens termin til jeg hadde vært på ordinær UL i slutten av denne mnd. 

   

  Man så jo ikke så veldig mye da, men ser det mer nå! 

  På en måte føler jeg tiden står stille med tanke på jobb og at jeg er sykemeldt og alt det sosiale rundt meg fordi jeg har vært så mye kvalm, men med tanke på graviditeten så flyyyyr tiden! Plutselig er det bare 17 dager til vi skal på ordinær ultralyd, og da er jeg nesten HALLVEIS i svangerskapet! Jeg kan ikke fatte og begripe hvor tiden har blitt av!! Kan heller ikke forestille meg hvor fort tiden kommer til å gå når lille gullet vårt har kommet til verden. Er nesten sånn at jeg gruer meg til det, hehe. 

  Kjøretimen gikk også veldig bra i dag. Holder på å øve meg til landeveiskjøring nå. Synes det er litt skummelt og vanskelig med sånne svingete veier der fartsgrensen er 80 km/t, men jeg venner meg nok til det. Var jo faktisk første gangen i dag jeg kjørte på sånne veier, så tror nok det kommer til å gå bra etter hvert. Kjørelæreren sier også at jeg må få fingen ut og ta teoriprøven snart sånn at ikke det er et hinder for oppkjøringen. Men det er nok en stund til, men hun synes det er greit å ha den i orden før vi i det hele tatt begynner å tenke på oppkjøring. Noe jeg også er enig i. 

  Etter kjøretimen skulle vi egentlig til svigerfar å få komlemiddag, men han hadde et møte på jobben som kom i veien, så da ble det fjordland sine komler på meg i dag. Jeg hadde gledet meg SÅÅÅ masse til komler og ble meeega skuffet når jeg fikk vite at det ikke ble allikevel. Så da måtte vi dra å handle komler, haha. 
  Fristet til og med kjørelæreren min så mye at hun også ble helt vill etter komler i bilen, haha. Elsker kjørelæreren min. Hun er dødskul! 

  Men nå skal jeg ta meg en liten hvil. Sovnet på kontoret til mamma i dag etter timen hos jordmor, mens jeg ventet på at tiden skulle gå så jeg kunne komme meg avgårde til kjøretimen. Så nå skal jeg ta meg en liten blund på sofaen i stedefor et hardt kontorbord! 

  Hva har du brukt dagen på?

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 17.01.2013, 11:33
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • Livet satt på pause...

 • Publisert: 17.01.2013, 11:23
 • Kategori: Graviditeten
 • Minner om at dette innlegget er fra den gamle bloggen og er publisert 31.08.2012.


   

  I går hadde jeg en veldig dårlig dag. Var kjempe dårlig hele dagen, så jeg orket ikke å blogge eller noen ting. Skulle egentlig hive ut et blogginnlegg om det siste innkjøpet vårt, men det må får jeg heller gjør i dag. For i går var jeg ikke i form til det i det hele tatt. Begynner å bli ganske sliten av å være så kvalm hele tiden. Tar veldig på humøret. Men heldigvis har jeg gode mennesker rundt meg som bryr seg og tar vare på meg når det virkelig gjelder. ♥

  I dag har jeg veldig lyst til å bake kanel i svingen hvis formen holder seg sånn noelunde greit. Men kjenner jeg meg rett, så blir formen dårlig igjen snart. Hater å måtte styre livet mitt etter hvordan formen min er. Alt må gå etter det. Kan ikke planlegge å gjøre noe som krever at jeg må ut av huset, for hvis jeg er for dårlig kan jeg bare glemme det. Da går alle planene mine i dass. Sånn som hver gang jeg må ta bussen kan jeg egentlig bare drite i å gjøre noe etterpå, for da er jeg kvalm resten av dagen. Det eneste jeg kan gjøre er å ha kjøretime faktisk. Er kjempe kvalm helt til jeg begynner å kjøre, for da konsentrerer jeg meg om noe annet, men med en gang jeg er ferdig, kommer kvalmen igjen. Så buss er bare til å glemme. ALT må gå etter hvordan den hekkans kvalmen er.. Årh jeg blir gal av dette!! For dere som ikke er gravid, så føles det ut som om du har vært en skikkelig tur på fylla og sånn kvalm du er dagen etterpå, sånn har jeg vært i 2 mnd i strekk nå. Det er faktisk ikke litt kult en gang... :-p 
  Men alt er verdt det til slutt. Jeg må bare finne motivasjon og tenke positivt sånn at det går fortere. Ah, deilig med en liten utblåsning, haha! 

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 17.01.2013, 11:23
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • Vært på ultralyd!

 • Publisert: 17.01.2013, 11:18
 • Kategori: Graviditeten
 • Minner om at dette innlegget er fra den gamle bloggen og er publisert 29.08.2012.


   

  Det var helt fantastisk å se den lille babyen vår sparke og strekke på seg inni magen min. Lekte med navlestrengen og drakk masse. Jordmor sa den hadde kjempe flott rygg, 5 fingre på den ene hånden i hvertfall, hihi. Den hadde hånden sin foran ansiktet så vi kunne telle fingrene. Helt merkelig. 

  Vi fikk ikke vite kjønnet i dag da. Skikkelig nedtur. Men jeg var ikke så langt på vei som jeg hadde trodd. Ble stilt tilbake en uke og en dag, så jeg er bare 13+5 istede for 14+6 i dag :-/ Men skal tilbake om 2-3 uker og da får vi nok vite kjønnet. Med mindre babyen er like vrang som den var i dag da vi skulle kikke etter. Gjemte seg virkelig, og var ganske sjenert. Men viste seg litt frem etterhvert.   Det var helt fantastisk å se at noe levde og bevegte seg inni meg. Helt utrolig følelse!! Gleder meg kjempe masse til neste ultralyd! ♥

  Gjorde meg faktisk ingenting at vi ikke fikk vite kjønnet i dag. Babyen vår var helt frisk, og det var det som talt. Alt som betydde noe for meg. Lille nurket vårt! ♥

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 17.01.2013, 11:18
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • Da var endelig dagen her!

 • Publisert: 17.01.2013, 11:15
 • Kategori: Graviditeten
 • Minner om at dette innlegget er fra den gamle bloggen og er publisert 29.08.2012.


   

  Har ikke sovet siden klokka 3 i natt, har bare ligget og tenkt på om det blir jente eller gutt, om barnet vårt er friskt, om hjertet dunker og alt mulig rart. Men nå er dagen endelig kommet der vi skal få se hvem som ligger i magen min!! ♥ Nå håper jeg bare den lille krabaten i magen ligger i en fin posisjon for oss slik at det blir lett å se hvilket kjønn det er. Men mest av alt håper jeg at lille skatten vår er frisk! 
  Oppdaterer dere senere med nyheten!! ;-) Men skal først ha kjøretime, så blir nok ikke før i ettermiddag. 

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 17.01.2013, 11:15
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • Kjente liv i magen!!

 • Publisert: 17.01.2013, 09:52
 • Kategori: Graviditeten
 • Minner om at dette innlegget er fra den gamle bloggen og er publisert 27.08.2012.


   

  I kveld kjente jeg liv i magen for første gang ♥ Jeg er så sykt i lykkerus nå! Herregud, det går ikke an å forklare det en gang. Det er helt fantastisk!! Gleder meg til å kjenne selve sparkene. Nå kjente jeg bare det alle forklarer at de kjenner, bobler som sprekker inni meg.
  Er sååå lykkelig akkurat nå ♥♥♥♥♥ 

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 17.01.2013, 09:52
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • Får vite kjønnet 29 august!!

 • Publisert: 17.01.2013, 09:46
 • Kategori: Graviditeten
 • Minner om at dette innlegget er fra den gamle bloggen og er publisert 18.08.2012.


   

  Så lenge klarte jeg å holde meg... Mååå bare vite hva kjønn det blir. Så nå har vi fått bestilt time hos en privat jordmor, og skal ta ultralyd der og få vite kjønnet på det lile nurket i magen ♥ Gleder meg helt ubeskrivelig! Så om 11 dager får vi vite det! ♥   Har funnet to navn også som jeg har falt helt pladask for, men velger å holde det hemmelig en stund til. I hvertfall til vi vet kjønnet og har snakket litt mer om navn.

  Er du gravid? Isåfall, vet  du hvilket kjønn du får?

  // Alexandra ♥ 

 • Publisert: 17.01.2013, 09:46
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • Hjertelyden!!

 • Publisert: 17.01.2013, 09:43
 • Kategori: Graviditeten
 • Minner om at dette innlegget er fra den gamle bloggen og ble publisert 13.08.12.


   

  I dag hos legen fikk jeg høre hjertelyden til babyen! Det var helt sykt! Trodde først det var mitt eget, men legen smilte bare og sa at babyen har det bra inni der, og det var ingen grunn til bekymring:-) Glemte ut alt jeg skulle spørre legen om etter at jeg fikk høre hjertelyden, så nå sitter jeg egentlig igjen med flere spørsmål enn jeg kom med. Men det gjør ikke noe. Så lenge alt er bra er det ingenting som er bedre.   

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 17.01.2013, 09:43
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • Legesjekk

 • Publisert: 17.01.2013, 09:41
 • Kategori: Graviditeten
 • Minner om at dette innlegget er fra den gamle bloggen og er publisert 13.08.12


   

  Bestilte tid hos legen i dag, fordi rett før og gjennom helgen har jeg hatt vonde dunkende stikkinger i underlivet og nederst i magen. Er helt sikkert normalt, men jeg er livredd for nye ukjente ting som gjør vondt, i tillegg har jeg en jobb der jeg bærer mye. Ikke veldig tungt, men nok til at ryggen er gåen i slutten av dagen. Så tenkte å spørre legen om råd til hvordan jeg kan bære rett, til tross for de vonde knærne mine. En annen ting er jo at jeg har gått ned en del i vekt, så timen hos legen er egentlig bare slik at jeg får roe nervene litt og slappe av når legen sier at alt er bra og at jeg trygt kan gå på jobb. Håper han har noen gode råd for hvordan jeg kan gjøre det med bæringen.

  I tillegg må jeg spørre om det er mulig å sjekke om halebeinet er "på rett plass" og ikke står i veien for fødselen når den tid kommer. For et par somrer siden lurer jeg på om jeg kanskje knakk halebenet. Kan være jeg bare slo det sykt hardt, men etter den gang har jeg hatt veldig vondt for å gå over lenger tid, og bøye meg. Føler halebeinet ligger og gnisser en plass baki der som gjør innihelvettes vondt til tider.   Snakk om å samle opp ting å plage legen med! Men det er bedre å være på den sikre siden synes jeg. Hater å ikke vite om noe er som det skal være eller ikke, så da er det bedre å spørre så jeg kan slappe av litt. 

  Er du også sånn som må vite at alt er bra før du klarer å slappe av? Når det kommer til alt (ikke bare graviditet)

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 17.01.2013, 09:41
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • Jeg er gravid!

 • Publisert: 17.01.2013, 09:32
 • Kategori: Graviditeten
 • Minner om at dette er fra den gamle bloggen, og er egentlig postet 09.08.2012


  Nå kan jeg endelig fortelle dere hvorfor jeg ikke har blogget i det siste! Overskriften sier seg vel selv. Jeg har ikke vært i form i deg hele tatt og har måttet gjøre andre ting de gangene jeg klarer å gjøre noe uten å kaste opp. Men formen begynner heldigvis å bli bedre nå. 

  Så 22.06.2012 var dagen jeg testet positivt på graviditetstesten. Jeg var helt i sjokk. Forstod ikke at det var noe i magen min som snart skulle leve og begynne å vokse. 

  Følte testen var feil. Så jeg tok en til, men den var også positiv. Hæ? Skulle jeg bli mamma? Det var helt uvirkelig. Det har enda ikke sunket inn. 


   

   Jeg har ikke turt å gjøre det offisielt før det har gått 3 mnd. Da har risikoen for spontan abort minsket betraktelig.   Fremover blir nok bloggen mer en mammablogg, i og med at jeg ikke tenker på så mye annet enn det lille nurket som vokser i magen min. ♥   ♥♥♥

  // Alexandra ♥  

 • Publisert: 17.01.2013, 09:32
 • Kategori: Graviditeten
 • 0 kommentarer
 • hits