alexandramk

Sykdom og planlegging.

 • Publisert: 26.02.2014, 08:54
 • Kategori: Mammatilværelsen
 • Hei ♥

  Beklager lite oppdatering de siste dagene, men på mandagskveld fikk både jeg og Christoffer omgangssyken og influensa samtidig, mens Liam fortsatt var syk med feber og det hele. Det ble så gale at jeg måtte ringe mamma på natten og få henne bort fordi både jeg og Christoffer sto å spydde som to griser og ingen av oss klarte å ta vare på Liam. Han våknet jo også en del ganger fordi han ikke var god, så det var helt kaos her. Heldigvis var det kun den ene natta vi spydde som to galninger. Men formen har vært på bunn siden det uansett. Hele kroppen har verket og vi har begge levd på paracet. Men i dag er formen bittelitt bedre, og jeg er i alle fall litt oppegående. Christoffer er enda ganske dårlig sier han, men dere vet jo at når mennene er syke så er de jo myyye sykere enn damene, så jeg regnet nesten med at jeg kom på bedringens vei før han. Tenkte å se om jeg fikk tatt meg en dusj i dag ( for det har jeg faktisk ikke vært i form til tidligere) og kanskje ta ut av oppvaskmaskinen som mamma var så snill og satt på for meg på mandag. 

  I tillegg har jeg vært livredd for at vi ikke skulle bli friske til helga og til bursdagsfeiringen. Er enda ikke sikker på om  vi er helt 100% til da, og det er jo MASSE forberedelser som jeg ikke har fått gjort nå pga at vi ble syke. Så jeg henger mildt sagt godt etter. Men jeg tror og håper at vi blir friske til da. Det er jo bare onsdag enda, og Liam er ganske pigg igjen nå, det er helst bare meg og Christoffer som enda er dårlige, men jeg håper vi kommer oss til fredag. Så får feiringen bare bli litt sånn halvferdig. Det er i alle fall bedre det enn ingen feiring i det hele tatt.  

  Tenk at om 5 dager er lille skatten min ett helt år gammel! Tiden har gått så utrolig fort, men samditig kan jeg ikke huske hvordan livet var før han kom og ga det en helt ny mening. ♥

  Er så stolt av gullet mitt at jeg nesten sprekker. Sitter med tårer i øynene hver gang jeg tenker over hvor stor han er blitt. 

  På det høyre bildet sitter han i armkroken vår med feber og bare slapper av. Han var så slapp stakkar. Aldri vært så syk før som nå. Selvfølgelig måtte det jo komme rett før bursdagen hans. Nå bare håper jeg og ber om at vi alle blir gode til helga. ♥

  Når var første gang ditt barn ble syk?

  #mammablogg #planlegging #bursdag #bursdagsfeiring #syk #sykdom 

 • Publisert: 26.02.2014, 08:54
 • Kategori: Mammatilværelsen
 • 10 kommentarer
 • Sykt barn i hus

 • Publisert: 24.02.2014, 02:26
 • Kategori: Mammatilværelsen
 • God kveld (natt) ♥

  Først og fremst; Grunnen til at jeg er våken nå er for at min kjære Christoffer skulle være så flink å sette på en maskin med klær....kl. 22:30 på kvelden. Så her sitter jeg da og venter på at klærne skal bli ferdige! Haha, men det var en god tanke. ♥

  Så til det innlegget handler om; Helgen har fløyet forbi uten at jeg har rukket å følt at det har vært helg en gang. Liam har blitt skikkelig syk for første gang. Tidligere har han bare vært litt tett, men helt fin i formen og hoppende glad uansett. Denne helgen derimot har det ikke vært slik. Det begynte på fredags morgen, da var han bittelitt tett bare, men jeg tenkte ikke noe spesielt over det. Formen var fin, og det var slik tett han hadde vært før, lørdags morgen kom og han var blitt litt mer tett, og var hadde litt feber (37,6), men formen var enda helt fin, så jeg tenkte fortsatt ikke noe over det, men i dag har han ikke hatt det bra stakkar. Mammahjertet mitt har det heller ikke bra når lille skatten min er syk. Han er så grinete og vil ikke ha noe mat, kun pupp, så det er godt jeg enda ammer slik at han kan få litt ekstra melk fra meg til han får opp matlysten igjen. Heldigvis trenger jeg IKKE å bekymre meg for vekta hans, haha. Skal til legen med han i morgen tidlig, så jeg får se hva legen sier. Aner ikke om han bare er forkjøla eller hva han er, men jeg har mistanke om halsbetennelse. Jeg føler nemlig at jeg kan LUKTE at han har det! Det høres helt sykt ut, og jeg vet ikke om det går an, men jeg kjenner som regel aldri noe lukt fra munnen hans, men i dag var det en helt annen lukt, og jeg følte det var en "sykdomslukt" eller hva jeg nå skal kalle det. Noen andre som har opplevd det?? Så jeg skal ringe legen med en gang de åpner i morgen tidlig for å få hastetime. I tillegg skal jeg på jobb i morgen, men er han like dårlig i formen i morgen som han har vært i dag så må jeg bare si at jeg ikke kan komme. Får dårlig samvittighet, men når det kun er mamma som er god nok, og han ikke vil ha noe annet enn melk så er det ikke mye annet jeg kan gjøre enn å være hjemme og ta vare på gullskatten min ♥

  Imens jeg la Liam i kveld, eller mellom leggeøktene har jeg prøvd å laget 1 årskrona til Liam. Vi skal feire bursdagen hans til helga, så jeg måtte få fingen ut og begynne. Tenk at om en uke er han et helt år! Det blir stas altså. Bare håper han er frisk til da. ♥

  Vet ikke helt hva jeg synes om krona da. Er den litt for jentete eller går det fint å bruke den til han? 

  Men nå må jeg gå å henge opp klærne, og så bærer det rett i seng i håp om at jeg får en time eller to med usammenhengende søvn før jeg må opp å stå igjen med en syk liten stakkar. Kjære vene, jeg kommer til å måtte bruke fyrstikker til å holde øynene mine åpne i morgen! Huff, god natt! ♥

  #mammablogg #bursdagsplanlegging #bursdag #planlegging #diy #interiør #syk 

 • Publisert: 24.02.2014, 02:26
 • Kategori: Mammatilværelsen
 • 5 kommentarer
 • Til salgs!

 • Publisert: 20.02.2014, 23:30
 • Kategori: Interiør
 • Vi har bestemt oss for å kjøpe nytt spisebord og nye spisestoler. Vi vil ha noe som er lavere nå som Liam sitter i egen spisestol og spiser middag sammen med oss. Litt dumt at vi ikke kan sitte i samme høyde å spise sammen synes jeg. Så derfor vil vi kjøpe noe lavere. Det er pent brukt. 

  Det er identisk til dette settet bare med 4 stoler, og er kjøpt nytt for ca. 14 000,-  Vi selger det for 5000,- da vi bare vil bli kvitt det. 

  Om du er interessert send meg en mail på alexandramk@live.no så kan vi eventuelt ringes derfra. Vil ikke legge ut tlf nr. offentlig, så det tas i såfall over mail. 

  Det er et utrolig kult bord, og hadde vi hatt større plass hadde vi ikke villet solgt det, men med tanke på Liam og at vi skal sitte sammen som en familie, går ikke det. 

  Se gjerne finn annonsen her: http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=46826298&editAd=true

  #interiør #interiørblogg #tilsalgs 

 • Publisert: 20.02.2014, 23:30
 • Kategori: Interiør
 • 3 kommentarer
 • Nytt interiør; Skull and bones!

 • Publisert: 20.02.2014, 11:54
 • Kategori: Interiør
 • Hei på dere ♥

  Her om dagen var jeg og Liam ute og handlet en tur. Jeg har egentlig shoppestopp, men innimellom sprekker jeg, og denne gangen sprakk jeg av denne råtøffe hodeskallen som bare MÅTTE bli med hjem. Ser dere ikke at det står "Alexandra sin" i pannen dens? Kunne jo ikke la den stå igjen i butikken når den egentlig tilhørte meg.. Haha huff nei, hvem er det jeg lurer? Men jeg har i alle fall blitt veldig mye flinkere når det kommer til shoppemanien min! Har ikke kjøpt noe nytt på evigheter føler jeg. 

  Jeg vet ikke helt hvor jeg skal ha den enda. Var liksom ikke helt fornøyd med fatet, lysestakene, lysene, hodeskallen og diamantene. Men det får jeg ta litt etterhvert. Jeg blir jo aldri fornøyd, så det forandres jo hele tiden her hjemme uansett. Men nå er den hvertfall i hus! ♥  Synes dere den var kul? Det gjør jeg! ♥

  #interiør #interiørblogg #mammablogg #mamma #hodeskalle #hjem #dekorasjon #innredning 

   

 • Publisert: 20.02.2014, 11:54
 • Kategori: Interiør
 • 7 kommentarer
 • Oppskrift; Solskinnsboller

 • Publisert: 18.02.2014, 09:21
 • Kategori: Mat og oppskrifter


 •  

  50 g gjær

  300 g smør 

  1 L melk

  1 og et halvt kg mel

  3 ts kardemomme

  300 g sukker

  1. Smuldre opp gjæren i en bolle.

  2. Smelt smøret i en kjele og ta av platen. Ha melken oppi smøret og vent til den er sånn passe avkjølt. Test smørmelken med en dråpe på håndleddet. Kjenner du ikke noe når du drypper den der så er den kald nok. 

  3. Ha det oppi bolla med gjær og rør til gjæren er smeltet.

  4. Deretter blander du sammen mel, sukker og kardemomme, og har litt og litt oppi smøret. Spe gjerne med litt ekstra mel om du ser at den blir for klissete. 

  5. Elt deigen til den er fin og jevn og sett til heving i 45 min. 

  6. Del deigen i 3, og begynn med den ene delen. Ha litt mel på bordet og kjevle deigen ut til et stort rektangel.

  7. Smør overflaten med smør og hell sukker og kanel over. 

  8. Rull deretter rektangelet på den lengste siden slik at det blir en lang pølse. 

  9. Del opp pølsa i biter og legg på et brett med bakepapir. Smør gjerne bittelitt egg på toppen slik at bollene får en fin og gyllen skorpe når den stekes. 

  10. Press ned og lag et hull i midten av bolla, men pass på at det er bolledeig i bunnen slik at vaniljekremen du legger oppi ikke flyter utover under steking. 

  11. Sett til heving i 30 minutter til.

  12. Stek bollene på 200 grader i 15 minutter. 

   

  Avkjøles på rist. Pynt gjerne med litt glasur på når de er kalde. 

   

  Så det ikke godt ut? ♥

  #oppskrift #mat #mammablogg

 • Publisert: 18.02.2014, 09:21
 • Kategori: Mat og oppskrifter
 • 7 kommentarer
 • Every girl deserves to feel beautiful.

 • Publisert: 17.02.2014, 14:09
 • Kategori: Mammatilværelsen
 • Hei  ♥

  Nå er det jo allerede 3 dager siden Valentine's Day faktisk var, men jeg fikk aldri lagt ut bilder av den flotte rosebuketten jeg fikk av Christoffer, så jeg tenkte å gjøre det nå. Må jo vise dere hvor snill han er med meg.  ♥ Jeg fikk ikke gitt han noe spesielt siden jeg satt stuck hjemme uten verken bil eller vogn, så jeg fikk ikke så mye som å kommet meg til en matvarebutikk en gang, så jeg fant frem en glasskrukke, pyntet den litt med bånd og sånt, så skrev jeg lapper som jeg puttet nedi. Ble litt klissete for hans smak, men han ble glad da, og det er jo tanken som teller, er det ikke? Jeg får gjøre opp neste år, hehe. 

  Gjorde du noe spesielt på Valentine's Day? ♥

  #mammablogg #mammatilværelsen #blomster #roser #gave #valentinesday #romantisk #kjærlighet 

 • Publisert: 17.02.2014, 14:09
 • Kategori: Mammatilværelsen
 • 1 kommentarer
 • Mangel på inspirasjon?

 • Publisert: 17.02.2014, 10:24
 • Kategori: Uncategorized
 • Hei ♥

  Merker dere at vinteren og mørketiden legger en liten demper på både humør, selvfølelse og inspirasjonen din? Det merker i alle fall jeg, og jeg synes det er utrolig dumt at det er slik, for egentlig er vinteren en nydelig og koselig årstid, men det at det blir så fort mørkt ute stjeler virkelig energien i fra meg. Det er jo ganske tidlig på året enda, og selv om det har begynt å bli litt lysere ute, er det enda ikke vår, så jeg tenkte å fortelle hva jeg gjør for å få tilbake spiriten og inspirasjonen i slike tider. Det er nemlig blader og magasiner. 

  Før synes jeg egentlig det var sløs av penger å kjøpe blader. Jeg leste dem aldri heller. Bare bladde fort gjennom hvis jeg satt på legekontoret eller hos tannlegen og ventet på å bli ropt inn. Det var bare tidsfordriv og langt ifra noe inspirasjonskilde for meg. Dette har snudd litt på seg nå. Jeg synes det er veldig inspirerende og løfter hele humøret mitt av å se på flotte fine bilder og lese tips osv. 

  Det er mange blader jeg kunne tenke meg å lese fast, men dessverre sier økonomien nei til det. Så jeg kjøper litt blader når jeg merker at inspirasjonen og humøret er på vei ned. Da setter jeg meg godt til rette i sofaen med en kopp te, under et pledd og leser blader for å få litt inspirasjon og for å drømme meg bort litt. ♥

   Noen av favorittene mine er disse under:

  Rom 123   //   Bo Bedre   //   Vakre Hjem & Interiør

  Vogue   //   Costume   //   Style

  Alle bladene får du kjøpt på bladkongen.no, og de kommer rett i postkassa! Utrolig lettvint og spennende å gå å vente på inspirasjonen i postkassa. 

  Leser du noen magasiner fast? 

  Hva hjelper for deg når du ikke har inspirasjon og merker du er litt nedenfor?

 • Publisert: 17.02.2014, 10:24
 • Kategori: Uncategorized
 • 0 kommentarer
 • Gal mamma!

 • Publisert: 16.02.2014, 15:52
 • Kategori: Mammatilværelsen
 • Hei dere skjønne, fine lesere! ♥

  I dag skinner solen, og det gjør meg i så vanvittig godt humør! Jeg bestemte meg derfor for å lage solskinnsboller - haha jeg er så dust. Men jeg måtte uansett øve meg til 1 årsdagen. Har ikke laget boller fra bunn av siden vi hadde heimkunn på skolen i 7(?) klasse, så jeg måtte teste ut og se om jeg fortsatt hadde det i meg, og det hadde jeg. De ble kjempe gode!    I det siste har jeg bakt noe hver uke. Jeg har laget boller i alle varianter, to sjokoladekaker med hjemmelaget trekk og det hele, sjokolademuffins, vanlige muffins, vannbakkels og gele (både pakke og hjemmelaget - og bare for å få den blå). Alt dette bare for å være sikker på at de blir gode til jeg skal lage alt til 1 årsdagen til Liam. Det er slitsomt å være perfeksjonist til tider altså, men jeg kan ikke noe for det. 

  Jeg må si at jeg er litt stolt over meg selv. Jeg som bare lagde posekaker fra Toro før, lager alt fra bunnen av. Nei jeg må ha fått støv på hjernen eller noe. Men nå må jeg gå å vekke Liam, han har endelig sovet en lang og god dupp etter et par våken netter. Han har vært veldig sutrete i dag fordi han har vært så trøtt, men allikevel ikke villet sove, så nå fikk han sove en lang og god dupp. Vi skal også spise hos svigermor i dag, så jeg må få fart på sakene så vi kan komme oss avgårde nå. 

  Har dere hatt en fin helg?

  Noen som vil ha oppskrift på solskinssboller forresten? 

  #husmor #mammablogg #baking #boller #oppskrift #mammatilværelsen 

 • Publisert: 16.02.2014, 15:52
 • Kategori: Mammatilværelsen
 • 7 kommentarer
 • De første skrittene!

 • Publisert: 14.02.2014, 20:53
 • Kategori: Mammatilværelsen
 • God kveld fine lesere! ♥

  De fleste sitter vel hjemme med sine kjære og koser seg eller er ute for å spise på en fin restaurant eller noe. Jeg derimot tilbringer kvelden med en god venninne som nettopp har kommet hjem fra Madrid etter å ha gått på skole der, så det var en etterlengtet jentekveld. Så jeg skal aldeles ikke klage! Christoffer er ute med jobben og koser seg. De skulle først spise på restaurant og deretter bowle og så byen. Eneste jeg er misunnelig på er vel restaurant biten. Resten kunne jeg klart meg uten. Så nå sitter vi her og ser på Valentine's Day på Valentine's Day (haha) og koser oss med brus og godteri. Det må vel være lov på en dag som denne? ♥

  Fikk forresten også en nyydelig bukett med roser av Christoffer når han kom hjem fra jobb i dag. Jeg er virkelig den heldigste jenta i verden. Snart har vi 4 års jubileum også. ♥ 

  Men tilbake til overskriften! I dag på selveste Valentine's Day valgte Liam å ta sine første skritt! I det siste har han begynt å sleppe seg og stå alene på gulvet, men han har ikke turt å bevege seg eller stå lenge, ikke før i dag. Jeg satte han på gulvet, ca. en meter i fra sofaen for å se hvor lenge han klarte å stå alene, og tror dere ikke at han plutselig bare går bort til sofaen som om det var ingenting?? Jeg er så stolt ♥ Måtte gjøre det en gang til for å se om det bare var en tilfeldighet, men han gjorde det igjen! Tredje gangen skulle jeg prøve å filme det, men dere kan vel gjette hva som skjedde? Ingenting... Da satte han seg bare ned, så vi koste oss og lekte på gulvet istedet. Når Christoffer kom hjem måtte vi jo vise hvor flink han hadde vært, og da gikk han igjen alene. Flinke gutten vår ♥ Nå blir det travelt fremover! 

  Det er så morsomt å se på forskjellen på barn når de begynner med ting. Noen begynner å gå allerede i 8 mnd alderen mens andre er gjerne 1 og et halvt år! Så jeg lurer veldig på når deres barn begynte å gå? Liam er 11 og en halv mnd nå. Det er altså ca. 2 og en halv uke til 1 årsdagen hans. Så jeg sier at han var 1 år når han tok sine første skritt ♥

  #mammablogg #valentinesday #romantisk #jentekveld #mammatilværelsen #førsteskritt
 • Publisert: 14.02.2014, 20:53
 • Kategori: Mammatilværelsen
 • 5 kommentarer
 • Tips til Valentine's Day

 • Publisert: 13.02.2014, 23:09
 • Kategori: Uncategorized
 • Heisann! ♥

  Jeg er litt sent ute med dette innlegget, men hvis det er noen av dere lesere som er sent ute og i tillegg er like håpløs på romantikken som meg, så kommer nok dette innlegget godt med. 

  Jeg skrev "tips" istedenfor "gavetips" i overskriften fordi at man ikke alltid trenger å gi noe i gave på Valentine's Day. Selv hadde jeg satt mye mer pris på en koselig opplevelse enn en gave. F.eks en helaften der du og din kjære lager middag sammen, spiller kort og koser dere istedenfor en gave. Mulighetene er mange, så derfor tenkte jeg å lage et innlegg med tips til hva dere kan gjøre eller gi til deres kjære. 

   

   

  ♥ Konfekt/sjokolade ♥

  Alle liker vel sjokolade? Det er jo en perfekt gave å få. 

   

  ♥ Roser/blomster ♥

  Denne er gjerne mest for jenter, men gutter kan også sette pris på en blomst en gang i blant. Christoffer ble nærmest fornærmet en gang da jeg kommenterte at jeg aldri fikk blomster av han. Da sa han "Jeg får jo aldri jeg heller", og det fallt meg ikke inn en gang at gjerne gutter også hadde satt pris på en blomst! Så dette kan jo prøves ut? Kan være din kjære også tenker likt som han? Haha!

   

  ♥ Øredobber, ring eller smykke ♥

  "Diamonds are a girls best friend" sies det, så dette faller garantert i smak! Samme om det er til en gutt. Du kan kjøpe et guttete armbånd gravert med "I love you" eller noe. Det hadde vært en kjempe flott gave! 

   

  ♥ Parfyme ♥

  Parfyme er jo en standard gave, men det er jo fordi dette også alltid faller i smak. Jeg hater å bruke penger på parfyme selv, men er totalt avhengig, og hva er vel bedre enn å få det i gave da?

   

  ♥ Et koselig kort ♥

  Å si noen fine ord til hverandre skjer faktisk skjeldnere enn folk tror. Jeg vet i alle fall at vi ikke er så flinke til å rose hverandre, gi komplimenter og fortelle hverandre hvor glade vi er i en annen, så dette er et must på Valentine's Day føler jeg. Man burde gitt et sånn kort til hverandre 1 gang i måneden eller noe synes jeg. Man må huske å være flinke til å rose hverandre over ting, så kjøp/lag et kort der du skriver noen fine ord eller kanskje et dikt?

   

  ♥ En godtepose med søtt hjertesnop i (f.eks. lovehearts, hjertesjokolader, rosa vingummi hjerter osv.) ♥

  For dere som er like glade i gofteri som vi er, er det jo perfekt med en liten skål med romantisk snop i til en koselig kjærestekveld, eller hva? 

   

  ♥ Jordbær dyppet i sjokolade ♥

  Du kan enten kjøpe ferdig, eller kjøpe inn jordbær og sjokolade selv og dyppe det. Kjempe koselig og utrooolig godt! Gjerne ha annen frukt til også.   


  ♥ En opplevelse ♥

  Jeg planla f.eks å ta med Christoffer på en flytur i småfly når vi hadde 2 års jubileum. Det skjedde aldri, men det var fordi været ikke var bra nok, men det er jo en super opplevelse dere begge kommer til å huske lenge. Bare fantasien setter grenser for hvilke opplevelser du kan finne på til din kjære. 

   

  ♥ Billetter til konsert/show ♥

  Det hadde jeg virkelig blitt glad for om jeg hadde fått til Valentine's Day. En konsert er noe man husker for alltid, i alle fall jeg som har vært i underkant av 5 konserter/show i hele mitt liv. 

   

  ♥ Barnefri ♥

  Hva med en kveld barnefri der dere har hele kvelden for dere selv til å finne på noe gøy sammen? 

   

  ♥ Dra på restaurant ♥

  Det er veldig koselig og stas å dra ut å spise også en gang i blant. Pynt dere litt og dra ut og spis sammen. Det er lov til å unne seg det. 

   

  ♥ Glasskrukke med komplimenter i ♥

  Dette nevnte jeg til morsdagen også, men det er en like fin gave å gi til Valentine's Day. Dette er jo på en måte en opplevelse også. Super søtt å gi/gjøre for din kjære. 

   

  ♥ Lag en koselig film/bilde serie ♥  

  Dette er vel også gjerne mer en gave, men hvis du samler alle minnene dere har sammen i en film, setter inn litt tekst til bildene og litt musikk, så er det en super gave. Og det er virkelig koselig å mimre tilbake til gode minner dere har sammen. 

   

  ♥ Gå ned på kne ♥

  Du kan jo slå på stortromma å gå ned på kne å fri om du tørr?! Dette hadde jo vært den ultimate gaven, så lenge du får et JA til svar da, hehe. 

   

  ♥ Kino/filmkveld ♥

  Ellers holder det i massevis med en koselig kveld der dere kan dra på kino, eller om dere bare vil være hjemme å se på film. Lag middag og dessert sammen, spill litt spill, spis godteri og avslutt kvelden med en god film i armene til hverandre. Det høres ut som den perfekte Valentine's Day dagen/kvelden. 

   

  Her var tipsene mine for denne gang. Kommer nok på masse senere som jeg har glemt, men det får vi i såfall ta til neste år. 

   Fikk du noen gode tips?

  Har du noen å tilføye?

  Ha en fin Valentine's Day alle sammen! ♥

  #valentinesday #tips #romantisk #mammablogg #mamma #mammatilværelsen #råd #kjærlighet 

 • Publisert: 13.02.2014, 23:09
 • Kategori: Uncategorized
 • 6 kommentarer
 • 1 års ønskeliste

 • Publisert: 13.02.2014, 11:45
 • Kategori: Babyshopping
 • Hei dere! 

  Nå som det nærmer seg den store 1 årsdagen med stormskritt, er det jo en selvfølge med en ønskeliste, haha! Egentlig er det ikke vits med en ønskeliste for Liam blir glad for alt han får, så det er egentlig bare til å velge og vrake, men for de som lurer allikevel på ting han ønsker seg (les; som mamma synes ser gøyale ut), så legger jeg ut en ønskeliste. Mest fordi jeg har noen familiemedlemmer og venner som ikke har snøring på hva de kan kjøpe, så her er noen tips til dere. Noen av tingene tror jeg han er litt liten til enda, men han får jo alltids glede av alt uansett, så det er jo like greit å bare ønske seg det jeg tror han ville likt nå eller om et halvt år. 

   

  ♥ Ullklær fra Hust&Claire i størrelse 98 ♥

  Alt av pysjamaser, bodyer og bukser ønsker han seg i dette merket. Både blått og brunt. Det under er bare et lite utdrag. Elsker ALT fra den serien der, og ønsker ALT til han i 98, haha. 

   

   

  ♥ Penger på konto ♥

  Dette er alltid fint å få, og det får han jo bruk for senere. Vi har allerede en sparekonto til han som vi setter av penger på hver måned, så han kan ta lappen når han blir større eller har penger til bil eller egenkapital. 

   

  ♥ Lekekjøkken ♥

  Dette er han jo litt liten til enda, men han er SÅ glad i kjøkkenet vårt. Skal skru på alt, og han elsker alt av kjøkkenutstyr. Skjeer, kopper, tallerker, redskaper osv. Derfor tror jeg han hadde elsket sitt eget litte kjøkken. Det under hadde vært perfekt! 

   

  ♥ Gå-vogn ♥

  Nå har han jo begynt å slippe seg litt, men han er fortsatt veldig pinglete, og tørr ikke å slippe helt enda. Han bruker alt han finner her hjemme til å gå med. Stolen hans, kasser, tørkestativ, ja det meste som er bevegelig og ikke for tungt. Så gjerne det hadde vært en lur idé og gitt han en slik til bursdagen? Han hadde i alle fall brukt den hele tiden!
  ♥ Saccosekk ♥

  Denne er han gjerne også litt liten til enda, men når han blir større og får mer kontroll på beina og balansen er det veldig deilig å sitte i en saccosekk å se på barnetv f.eks.   ♥ Lekebord ♥

  Det hadde vært en genial gave! Han elsker andre sine lekebord som han har prøvd når vi har vært på besøk hos andre. Elsker å trykke på ting og når det lager lyder av ting.   ♥ Gyngehest ♥

  Han har lekebil, men ikke gyngehest. Mammaen synes at det er et must å ha gyngehest også!
  ♥ Leke støvsuger ♥

  Han er så utrolig glad i vår støvsuger, så det hadde gjerne vært gøy for han med en støvsuger som står fremme hele tiden som han kan leke med?
  ♥ Disney filmer ♥

  Dette har jeg jo nevnt tidligere at jeg skal samle opp alle Disney filmene til Liam. Noen av de han mangler er Aristokattene, Bambi, Småkryp, Biler, Up, Den lille havfruen, Min bror bjørnen, Robin Hood, Skjønnheten og udyret, Aladdin, Ole Brumm og Oliver & Gjengen.   ♥ Hoppeku ♥

  Disse er så søte. Liam likte den utrolig godt da vi var på besøk hos noen som hadde en sånn. 

  ♥ Puslespill ♥

  Enten det er av plastikk, tre eller tykt ark. Det har han faktisk ikke, og det tror jeg er bra for utviklingen hans å lære seg.   ♥ Duplo ♥

  Nå er det på tide at han begynner å lære seg å bygge med klosser, og da er det vel greit å begynne med duplo? 
  ♥ Leker til å ha i sandkassen ♥

  Nå som våren og sommeren nærmer seg skal vi introdusere han for sandkassa. Jeg gleder meg! Men han har enda ikke leker å ha i sandkassa, så dette ønsker han seg også. 

  ♥ Verktøy lekekasse ♥

  Mamma skal lære han opp til å bli en handyman som kan alt, derfor er det vel like greit at han blir "kjent" med verktøyene allerede nå? Haha huffda..  ♥ Tegnesaker ♥

   Han er gjerne litt liten for dette enda, men det er ikke lenge før jeg skal lære han å tegne, så dette er jo kjempe gøy å få i gave. 

   

  ♥ Ratt ♥

  Jeg tror han har en fremtid innen bil, for han blir en villmann hver gang han får låne et ratt av noen! Dette har han ikke selv, og det kan jeg nesten føle på meg at han ønsker seg, haha!

  ♥ Fjernkontroll ♥

  Trenger jeg å si noe...? Kort fortalt; våre fjernkontroller fungerer så vidt lengre... KAN NOEN VÆRE SÅ SNILL Å KJØPE DETTE TIL HAN?? 

   

  Ellers blir han glad for absolutt alt han får. Alle nye ting er like kjekke synes han. Alle leker fra FisherPrice og sånne typiske leker elsker han. I alle fall om de lager lyd! Det er et stort pluss altså. 

  Håper noen av familiemedlemmene/vennene ble litt klokere nå, ellers håper jeg andre som også skal feire 1 årsdag snart fikk litt inspirasjon til hva de kan ønske seg til deres små. 

  #mammablogg #planlegging #1årsdag #mamma #mammatilværelsen #bursdag #barn 

 • Publisert: 13.02.2014, 11:45
 • Kategori: Babyshopping
 • 2 kommentarer
 • New in; Bambam

 • Publisert: 12.02.2014, 08:06
 • Kategori: Babyshopping
 • Hei dere! ♥

  For en stund siden bestilte jeg en leke på Bambam, og for et par dager siden kom den i posten. Liam elsker den! ♥ Han skal bare spise den mens den snurrer da, haha, men han synes den er veldig underholdende. Så det var bra den fallt i smak. Synes gammeldagse leker er så søte. De har liksom sin egen sjarm. Er skikkelig svak for slike leker jeg. 

  #mammablogg #mamma #hverdag #familie #barn #bambam #innkjøp #mammatilværelsen

 • Publisert: 12.02.2014, 08:06
 • Kategori: Babyshopping
 • 2 kommentarer
 • Interiør; Ny lysekrone.

 • Publisert: 10.02.2014, 20:41
 • Kategori: Interiør
 • Jeg har alltid hatt lyst på en lysekrone her, og endelig har jeg fått det! ♥ Synes egentlig stua vår er for liten for en stor lysekrone, men det ble veldig fint uansett, og jeg angrer aldeles ikke på at vi kjøpte den. Den skal jo tas med til neste plass vi flytter uansett, så den får bare være litt stor. Det gjør meg ingenting, hihi.   Er den ikke nydelig?? 

  #interiør #lysekrone #hus #hjem #mammablogg #mamma #hverdag #innkjøp #interiørblogg

 • Publisert: 10.02.2014, 20:41
 • Kategori: Interiør
 • 14 kommentarer
 • LOVE MY TATTOOS

 • Publisert: 08.02.2014, 01:12
 • Kategori: Uncategorized
 • Nå er det siste innlegget om tattoveringer for en stund, jeg lover. Men måtte jo vise dere et skikkelig bilde av de nye tattoveringene. Er skummelt hvor hekta man blir. Sitter og planlegger de mange andre tattoveringene jeg har lyst på senere i livet nå. Det er så gøy. Finnes så mye kult! Sliter å bestemme meg for hva jeg vil ha og hvor jeg vil ha det. Hele jeg kommer jo til å være dekket av blekk til slutt, haha. 

  ♥♥♥

  Har du tattovering?

  #tattoo #tattovering #mammablogg #mamma #mammatilværelsen #foto 

 • Publisert: 08.02.2014, 01:12
 • Kategori: Uncategorized
 • 7 kommentarer
 • Gavetips til morsdag!

 • Publisert: 07.02.2014, 13:48
 • Kategori: Mammatilværelsen
 • Nå på søndag er er morsdag, så jeg tenkte å komme med noen fine gavetips til dere. Mødre fortjener en liten oppmerksomhet på morsdagen, synes jeg. Så her er mine tips♥

  ♥ Brett til å servere frokost på sengen til henne ♥

  En mamma fortjener å få frokost på senga på morsdagen. Hun er gjerne like flink som pappaen ellers i hverdagen, men på morsdag fortjener hun å bli litt bortskjemt og få en deilig start på dagen med verdens beste familie som overrasker henne med frokost på sengen. 

   

  ♥ En glasskrukke med selvskrevne lapper oppi hvor det står komplimenter til henne ♥

  Dette tror jeg at jeg hadde begynt å gråte over. Denne gaven hadde jeg satt størst pris på i alle fall. Tenk å få en hel glasskrukke med masse komplimenter oppi. Det hadde vært den fineste gaven! 

   

  ♥ Noe hjemmelaget fra barna ♥

  Har du store nok barn hadde dette også vært den perfekte gaven å få. Dette hadde jeg nok satt enda mer pris på enn glasskrukka om Liam var stor nok til å lage noe selv, men han er ikke så stor enda. Hadde han vært det så hadde nok dette vært den fineste gaven jeg hadde fått. 

   

  ♥ Hjemmespa produkter så hun kan skjemme seg litt bort den morgenen med en lang og god dusj f.eks ♥

  Hvis andre mødre har det slik som meg og føler at vi aldri kan ta oss tid til å ta vare på oss selv og bruke litt ekstra tid i dusjen (for ja, vi føler faktisk at vi er på spa om vi får ta oss en lang og herlig dusj), så er dette også en ypperlig gave å få. 

   

  ♥ "I love you" skilt ♥

  Hva er vel søtere enn å få i gave enn et "I love you" skilt som du kan pynte med og huske at du fikk til morsdagen? 

   

  ♥ God og myk morgenkåpe ♥

  Det deiligste som fins er å hive på seg en god og myk morgenkåpe etter at man har tatt en herlig dusj, så det er en kjempe fin gave som de fleste blir glad for. 

   

  ♥ Gode og myke tøfler ♥

  Dette er utrolig deilig å hive på seg enten om morgenen eller om kvelden hvis det er kaldt ute. 

   

  ♥ En fin ramme med bilde av familien/barna i. ♥

  Ingenting varmer et mammahjerte mer enn å se minner dere har sammen med barna. Hva med å ramme inn et bilde av et flott minne og gi i gave? Helt perfekt gave spør du meg!

   

  ♥ Duftlys ♥

  Er det noe en mamma setter pris på, så er det en god duft å sniffe på innimellom gulpe- og bæsjelukt. Kommer alltid godt med uansett, og det er en gave alle blir glade for. 

   

  ♥ En kopp der det står "Mamma" eller "Verdens beste mamma" o.l. ♥

  Dette er vel et must for alle mammaer å ha? Det føler jeg, men jeg har enda ikke fått meg en sånnen faktisk, så hvis mammaen deres ikke har en, så er dette den ultimate gaven. Ikke er det dyrt heller. Perfektos!

   

  ♥ Hjerte Marshmallows ♥

  Perfekt til å toppe kakaoen oppi "Mamma"koppen!


   ♥ Et fin hjemmelaget kort. ♥

  Dette er også et av de mest perfekte gavene å gi til en morsdag. 

   

  Fikk du noen gode tips? 

  #mammablogg #mamma #morsdag #gavetips #mammatilværelsen #hverdag #familie

 • Publisert: 07.02.2014, 13:48
 • Kategori: Mammatilværelsen
 • 2 kommentarer
 • BURSDAGSPLANLEGGING

 • Publisert: 05.02.2014, 13:37
 • Kategori: Uncategorized
 • Hei dere! ♥

  Planleggingen for 1 årsdagen til Liam er i gang for fullt, og jeg er snart ferdig med å handle inn det jeg trenger til 1 årsdagen. Tror jeg i alle fall. Jeg må innrømme at jeg ikke har så mye oversikt, og at disse innleggene egentlig er mest for min egen skyld slik at jeg får en fin oversikt over ting, haha. Men det er jo gøy å dele med dere, så det er like så greit at jeg bare har oversikten min her, så kan andre som skal feire bursdager gjerne få litt inspirasjon? 

  Heldigvis er det ikke så mye som gjenstår nå. Må bare få laget banneren slik at den er klar. Bursdagskrona lager jeg et par dager i forveien slik at den ikke står å samler støv, men banneren kan jo pakkes bort i mens, så den begynner jeg med ganske snart tenkte jeg. Lurer litt på hvordan jeg skal gjøre med invitasjoner. Jeg vil ikke gjøre like mye ut av bursdagen som jeg gjorde i dåpen, og det har jeg heller ikke tid til, så jeg lurer på om jeg bare skal gjøre det veldig enkelt å sende rundt sms. Det er kun til mine nærmeste uansett, så jeg tror ikke de blir noe fornærmet om de ikke får en hjemmelaget innbydelse i postkassa. 

   

  Her er den fine oversikten min over det jeg har handlet inn og det som gjenstår. 

  Dette har jeg kjøpt inn til nå:

  ♦ Engangsservise

  ♦ Servietter

  ♦ Sugerør

  ♦ Ballonger

  ♦ Godteposer til barna (mangler bare innholdet)

  ♦ Muffinsformer

  ♦ Cupcake stand

  ♦ Strøssel

  ♦ Spiselig spray (den samme som jeg brukte i dåpen)

  ♦ Cakepop pinner

  ♦ Silikonform til sjokoladene (dette får jeg låne)

  ♦ Alfabet silikonform - til sukkerpasta

  ♦ Middagsglass til geleen (dette har jeg spart opp)

  ♦ Vannkaraffler (dette har jeg fra dåpen, men aner ikke hvor de er blitt av)

  ♦ Blåe marshmallows lignende godteri

  ♦ Pompoms

  ♦ 1 års ballong

   

   

  Dette mangler jeg enda:

  ♦ Sukkerpasta (mulig jeg lager dette selv)

  ♦ Ark til å lage bursdagskronen med

  ♦ Helium til ballongene

  ♦ Blått bånd

  ♦ Bukseseler til 1 års fotoshoot

   

  Noe jeg mangler??

  Jeg prøver å begrense meg litt for hva jeg kjøper inn, men det er vanskelig for ei som er perfeksjonist (mildt sagt) å kun nøye seg med at det blir sikkert helt OK...

  Noen som kjenner seg igjen i det å være perfeksjonist?

  Hvilket tema hadde du til ditt/dine barn(s) første bursdagsfeiring? 

  #bursdagsplanlegging #mammablogg #mamma #hverdag #planlegging #bursdag #familie #mammatilværelsen #1år

 • Publisert: 05.02.2014, 13:37
 • Kategori: Uncategorized
 • 16 kommentarer
 • INSPO: HEALTHY FOOD

 • Publisert: 04.02.2014, 07:10
 • Kategori: Mat og oppskrifter
 • Alle bildene er lånt fra We♥it.

  Av og til er det eneste jeg trenger litt inspirasjon til å begynne å spise skikkelig sunt igjen og holde motivasjonen oppe. Det er egentlig kjempe lett å være sunn og lage gode ting. Det handler bare om å være kreative og prøve ut nye ting, noe jeg er utrolig dårlig på. Derfor har jeg surfet litt rundt for å få inspirasjon og finne ting som kan være utrolig godt men samtidig sunt. Håper dette får opp motivasjonen og at jeg faktisk klarer å gjennomføre det en god stund denne gangen. Var jo så flink sist gang, men i jula skjeiet vi heeelt ut og har ikke kommet oss på rett kjøl igjen. Kjenner det på psyken at jeg ikke har vært flink til å spise sunt i det siste. Jeg føler meg ikke god nok lenger. Er trøtt og sliten og gidder ikke å pynte meg eller gjøre meg fin for jeg tenker at jeg ser jo fæl ut uansett. Det er en ond sirkel det der med mat, og derfor er det veldig viktig for meg å prøve å holde meg til en sunn kost og prøve å holde motivasjonen oppe. Nå er jo trening så og si uaktuelt for tiden da Liam ikke har barnehageplass, og en av oss er hjemme med han mens den andre er på jobb, men når det begynner å bli varmere i været skal jeg definitivt gå tur med han ofte. 

  Hva er ditt beste triks til å få opp motivasjonen til å være sunn?

  #sunn #kosthold #sunnkost #inspirasjon #mat #trening #livsstil #mammablogg #mamma #hverdag 

 • Publisert: 04.02.2014, 07:10
 • Kategori: Mat og oppskrifter
 • 4 kommentarer
 • Liam 11 måneder!

 • Publisert: 03.02.2014, 14:29
 • Kategori: Måned for måned
 • Nå er Liam 11 måneder, og det er kun 1 måned igjen  til han er 1 år! Jeg får snart panikk av hvor fort tiden går. Lille babyen min som ikke er så mye baby lenger. Det er nesten litt trist, men GUD så kjekt det er nå. Han utvikler seg så masse, er morsom og ler hele dagene, det er såå gøy. Utviklingen går fortere enn jeg rekker å følge med på omtrent. Skulle ha skrevet mye ned i bøkene som jeg ikke har gjort enda, og nå begynner det å haste for det skjer jo nye ting hele tiden, så etterhvert glemmer jeg jo ut alle datoene! Nei, nå må noen stoppe tiden! 

  Lille luringen er blitt en skikkelig rampegutt også. Han er så morsom. Elsker å gjøre ting han vet han ikke har lov til, som å gå i alle kjøkkenskap og skuffer, dra frem alle ledninger han finner, rote i alle klærne jeg har brettet sammen før jeg rekker å rydde dem bort, åpner dører, slår på TV'en, dekoderen, dataene og det som er, spise på alle kontrollene og telefonene/babycallen, og hver gang jeg skal gjøre noe (f.eks rydde ut tallerkenen og glass fra frokosten på kjøkkenet) og dataen står litt lett tilgjengelig, klatrer han opp i sofaen og trykker som en villmann på den, haha! Han har nemlig lært seg å klatre opp i sofaen også nå, lille klatremusa mi. Han har blitt en skikkelig liten ramp, men det går jo ikke an å bli sur på han. Han har både mammaen og pappaen sin godt tvinnet rundt lillefingeren allerede og vet hvordan han skal sjarmere om han gjør noe galt. 

  Her er han ute på tokt i kjøkkenskapet...

   

  Dette bør han kunne:

  - Kan gå hvis jeg holder han i hendene eller når han skyver på en gå-stol eller vogn. Det kan han.

  - Trenger mindre søvn og sover som oftest bare en gang om dagen. Han har av og til to, men det holder med en også om han har sovet godt og lenge natta før. 

  - Har voldsomt tro på egne evnet og blir furstrert når han ikke når sine mål. Han blir ikke så veldig frustrert, men han har god tro på seg selv ja.

  - Kan klare å få enkle brikker til å passe i et brettpusslespill. Vi har ikke brettpusslespill, så det vet jeg ikke. 

  - Kan bygge med små treklosser. Er ikke interessert i treklosser en gang, så nei. 

  - Kan klare å lage kruseduller med blyant på et papir. Prøvde når han var 10 mnd, men han ville bare spise blyanten, så nei. 

  - Interessen for språk vokser. Ja, virkelig. Han elsker å prate og prater masse med seg selv og oss. Prøver i alle fall.

  - Kan være i stand til å benytte tre eller fire ord  for å sette navn på kjente ting. Han sier mamma, og jeg tror han prøver å si pappa også, men ikke noe mer enn det. 

  - Kjenner navnet på andre familiemedlemmer. Det vet jeg ikke, men regner med at han vet det, for vi har vært veldig bevisst på å bruke navn når vi snakker til han og gjentar ofte. 

  - Forstår enkle beskjeder som går på en kjent handling, f. eks. vinke når noen sier ha det. Ja. 

  - Er svært kjærlig med deg og andre familiemedlemmer. Ja, spesielt tanta mi. Han kan kose med henne kjempe lenge. ♥ Men han koser masse med meg hver dag. Beste som finnes!

   

   MÅL: 12 320 gram og 80 cm 

  KLÆR: 92

  TENNER: 6 

  #mammablogg #mamma #hverdag #familie #mammatilværelsen #månedformåned #utvikling 

 • Publisert: 03.02.2014, 14:29
 • Kategori: Måned for måned
 • 13 kommentarer
 • hits