alexandramk

Danmark i bilder

 • Publisert: 01.08.2013, 00:33
 • Kategori: Reise
 • Nå har jeg endelig fått fingen ut og fått redigert alle bildene og satt dem sammen litt. Det har jammen tatt tid, og med alt jeg har måttet gjøre etter at vi kom hjem var det jammen ikke lett å få tid til å gjøre alt, men over til reisen.

  Vi startet fredags morgen kl. 02:00 på natten. Vi kjørte til Statoilen på Ålgård og møtte tante, onkel, mormor og ungene der før vi satte kursen videre mot Kristiansand. Båten vår gikk kl. 08:15, men vi måtte være der en time før, i tillegg tar det en stund å kjøre til Kristiansand, så derfor måtte vi starte så tidlig. Vi ankom Kristiandsand i 7 tiden, og tok båten over til Danmark. 

  Det første vi gjorde var å dra på Nordsjø Akvariet i Hirtshals. 

  Det er så stas for Liam å få være med å kikke på ting nå. Han er såå interessert i alt og er kjempe nysgjerrig. Det MÅ han ha arvet etter meg, haha. 

  Vi så haier, månefisk, masse andre slags fisker og sjødyr der. Veldig fascinerende, og ungene storkoste seg. 

  Da vi var ferdige på akvariet kjørte vi en stund til vi kom frem til Bilka. De fleste har vel hørt om det? Hvis ikke så er det et stort kjøpesenter i Danmark som er ekstremt billig! Det kan vi like. Så vi stoppet der for å handle litt før vi satte kursen videre mot Lalandia, der vi skulle bo. 

  Det var utrolig fin beliggenhet. Kjempe nært Legoland. Det var utrolig fint inne også!


  Det jeg likte utrolig godt var at de hadde boblebad. Liam ELSKET å bade der! Skulle virkelig ønske vi hadde badekar hjemme. 


  Vi skulle jo egentlig innom Lalandia badeland også, men det rakk vi ikke. Det var så utrolig mye å gjøre, og vi hadde det så utrolig kjekt! Både store og små.


  Liam storkoste seg i vogna si også. Det var så varmt at han hadde bare på seg en Lakers body med korte armer og ben. Det var nesten sydentemperatur i Danmark!

  Det var så sykt å se på alle tingene som var bygget av lego! Ble helt målløs så fint utført det var.

  Vi kjørte også over grensa til Tyskland for å handle der også. Der var det jo enda billigere enn Bilka! Herregud, det var helt ekstremt! 3 BRETT med øl for 150,- Her i Norge koster ett brett nsten 400,- 


   Etter Tyskland var oppholdet vårt i Billund over, og vi snudde nesene våre mot Djursland, men før vi kjørte dro vi til Løveparken. 

  Det var så sinnsykt kult der, for det gikk an å kjøre i bilen vår med dyrene! 

  Det var helt fantastisk å få se dyrene på så nært hold. Må innrømme at jeg ble litt smånervøs når vi kjørte med løvene, da den ene løven kom helt bort til bilen vår. Det var sikkert ikke en halv meter mellom oss en gang! 

  Det var så mange dyr der. 

  Fascinerte hele gjengen. 

  Giraffene var såå mye nydeligere enn det jeg hadde forestilt meg! Mønsteret dems var så fint i virkeligheten. 

  De eneste dyrene vi ikke fikk kjøre inn til var vel elefantene tror jeg. Det hadde nok vært for risikabelt da de lett hadde trødd i stykker en bil om de følte for det. 

  Til slutt fikk de små gå sammen med aper og klappe geiter noe som også var veldig stas. 

  Løveparken var veldig populært altså. Kjempe gøy det også for både stor og liten. 

   Da vi var ferdige i Løveparken kjørte vi til Djursland som sagt. Der sjekket vi inn på et Golf & Spa Resort som var helt nydelig! 


  Stor og flott veranda, moderne HUS som var større enn leiligheten vår! 


  Her var det helt nydelig. 

  Vi hadde noen danske ungdommer rett ved siden av oss da, som drakk hver kveld. Men de var ikke så voldsomme på musikken heldigvis, men den ene kvelden kranglet de så fillene føyk. For meg hørtes det ut som en gjeng apekatter som hadde forfølgt oss fra Løveparken, for jeg skjønner jo ikke et ord av dansk, men det var visst bra igjen dagen etter, så det gikk visst bra selvom det hørtes ut som om det var starten på 3 verdenskrig. 


  Nei helt nydelig var det! Her bodde vi til vi skulle hjem igjen. 

   Mens vi bodde her var vi TO dager på Djurs Sommerland. Sykt flaks, for første dagen vi var der hadde jeg tatt med kamera med tomt batteri... Så jeg fikk heldigvis tatt bilder dagen etterpå.


  Det var en egen "avdeling" med badeland der også, men vi var ikke så mye der. Hadde gledet meg så sinnsykt til det, men de hadde ikke babybasseng, så det var sykt nedtur. Men badelandet så super gøy ut for litt større barn. Herregud jeg hadde lyst til å hive av meg klærne og slenge meg inn på badelandet for ungene, men bikinikroppen takket nei til det for i år altså. Kanskje neste år, haha.   Liam koste seg i vogna hele dagene. Han var såå tålmodig og hadde et helt fantastisk humør! Man kunne se på hele han at han storkoste seg nedi vogna med vannflaska og lekene. 

  De hadde "kartoffel-twister" (potet) der som jeg måtte prøve. De var supergode, men langt i fra sunne. Er man på ferie så er man på ferie, haha. 


  Oldemoren til Liam må være en av de sprekeste damene jeg kjenner. Hun var med på nesten alle berg-og-dal-banene vi prøvde, og jeg må si at jeg ble mektig imponert over hvor tøff hun er! ♥ Det er jaggu ikke mange oldemødre som blir med på slikt altså. Jeg overgikk meg selv til de grader jeg også. Har jo høydeskrekk til langt over enmilliontrillionhundredeogtusener, og jeg tok den største berg-og-dal-banen som var der! Følte meg skikkelig hardcore etterpå altså, FOR et kick jeg fikk! 


  Vi gravde etter gull også. Det var sikker jeg som koste meg mest av alle, da jeg elsker sånne ting haha. Følte jeg skulle bli styrtrik etter alt gullet jeg fant, men beklageligvis ble drømmen fort knust da jeg leverte gullet mitt til cowboyen som stod bak disken og fikk en lusen plastikk medalje etterpå. Skikkelig skuffet, og på toppen av det hele kostet den 35,- men det sa han etterpå for å ikke skuffe barna som trodde han lagde medaljer av gullet de leverte inn. Gøy for barna sin del, men nedtur for foreldrene og oss voksne som liker å leke barn enda. 


  Utenom det var Djurs Sommerland kjempe gøy, og jeg kan ikke huske sist jeg følte meg så ung og sprek og barnslig! Man koser seg uansett alder der! Til og med babyer og oldemødre, haha.

  Etter at vi var i Djurs Sommerland dro vi på Kattegatcenteret den siste dagen før vi skulle reise hjem. 

  Der var det litt av hvert å se. Ungene koste seg der. Selv synes jeg det var 3 bortkastede timer, men så er ikke jeg sånn over gjennomsnittet interessert i slike ting heller da. Synes det blir litt langtrukkent. Hadde kost meg hadde vi vært der inne i 10 minutter og så gått videre til en annen kjekk park eller noe, men så lenge unene koste seg, så koste jeg meg, og Liam har definitivt arvet nysgjerrigheten fra sin mor, så han storkoste seg han også når han fikk komme opp av vognen og kikke på alle fiskene som svømte rundt.   Dagen etter startet vi hjemturen igjen og da vi ventet på båten fikk Liam sitte på fanget til pappa som satt bak rattet. Liam blir helt vill når han får sitte bak rattet og leke med styret. Virker som om han har bensin i blodet, haha. 

  Søte gullgutten min.♥

  Har du vært i Danmark? Har du vært på noen av tingene vi var på, eller noen vi ikke var på? Del gjerne dine erfaringer og si hva dere gjorde og hva du likte best!

   

 • Publisert: 01.08.2013, 00:33
 • Kategori: Reise
 • 10 kommentarer
 • Bestilt; Marc Jacobs

 • Publisert: 30.07.2013, 22:54
 • Kategori: Mote & Skjønnhet
 • Nei nå må tiden slutte å gå så fort! Tenker på dere stakkars blogglesere hele tiden, og jeg sier til meg selv: "Må bare gjøre ferdig det jeg holder på med først og så SKAL jeg blogge etterpå!" og når jeg blir ferdig så er det plutselig noe annet jeg må forte meg å gjøre, og slik fortsetter det helt til dagen plutselig er over. Har enda ikke fått redigert ferdig alle bildene fra Danmark en gang. Hadde tatt en del mer enn jeg var klar over, haha. Så det blir litt til venting for dere. 

  MEN nå nettopp bestilte jeg hjem disse to nydelighetene som jeg har hatt lyst på lenge. Skulle egentlig kjøpe dem rett etter bursdagen min, men det gikk i glemmeboka gang på gang på gang, så nå fikk jeg ut fingeren og bestilte dem hjem. Fikk jo penger til bursdagen som jeg skulle bruke på det, men det skjedde jo aldri haha. 

  Var de ikke nydelige?? ♥ Gleder meg til de kommer i posten til meg! 

  #marcjacobs #marcbymarcjacobs #fashion #mote #ipad #sminke #shopping

 • Publisert: 30.07.2013, 22:54
 • Kategori: Mote & Skjønnhet
 • 6 kommentarer
 • Middagsmeny uke 31

 • Publisert: 28.07.2013, 23:59
 • Kategori: Mat og oppskrifter
 • Nå prøver jeg å få gang på ting igjen etter mye tull og stress. Har skjedd så mye hele tiden som har gjort at jeg ikke har kunnet gått på verken NOKA, trent eller spist det jeg har ønsket. Operasjoner, dåp, ferie osv. Det har vært så mye på en gang at det rett og slett bare ikke har gått, så nå skal jeg og Christoffer komme skikkelig i gang med både trening og sunt kosthold igjen. Nå skal vi nemlig prøve oss på lavkarbo! Så dette blir middagene den neste uken:

  Har du planlagt din middagsmeny denne uken? Hva skal du ha?

  #lavkarbo #middag #inspirasjon #kylling #kyllinggryte #salat #noka #diett #slanking #oppskrift #kosthold #trening #sunt #sunn #livsstil

 • Publisert: 28.07.2013, 23:59
 • Kategori: Mat og oppskrifter
 • 9 kommentarer
 • Baby outfit 280713

 • Publisert: 28.07.2013, 23:49
 • Kategori: Baby outfits
 • Nå var det jammen lenge siden jeg har tatt outfit bilder av Liam! 


  Smaker litt på leppa si.   Gladgutten til mamman sin! ♥

  Hva synes du om antrekket?

  #babyoutfit #baby #mammablogg #hm #lykkelig #gutt 

 • Publisert: 28.07.2013, 23:49
 • Kategori: Baby outfits
 • 18 kommentarer
 • Hjemme igjen!

 • Publisert: 26.07.2013, 21:51
 • Kategori: Reise
 • Nå har vi akkurat kommet hjem igjen og Liam er i seng. Jeg har ikke gått inn på Facebook en gang enda så dårlig samvittighet jeg har for at jeg ikke har blogget mens jeg har vært borte, men det er en god forklaring på det. Internetten nektet plutselig å samarbeide med meg, og jeg fikk ikke koblet meg til av en eller annen idiotisk grunn. Passordet var rett, men den driten bare nektet meg å koble til. Dritt greier. Aner ikke hva som var galt. Til slutt ga jeg opp og gikk i seng hver kveld like forbanna hver gang over den jævla internetten som ikke fungerte. Beklager ordspråket, men det var omtrent like hett i hodet mitt da som temperaturen har vært her hjemme mens vi har vært borte. Så nå sitter jeg her og rabler ned alt som faller meg inn sammen med den dårlige samvittigheten som har hjemsøkt meg de siste 5 (!) dagene. 

  Bilder kommer, jeg må bare få lagt dem inn på pc og redigert dem litt. I tillegg må jeg pakke ut omtrent hele Bilka her hjemme først. Med andre ord; det kan ta litt tid, så her får dere et bilde fra tidligere i dag i mellomtiden.

   

  Liam blir helt vill hver gang han får sitte på fanget til pappa og får "kjøre". Haha han er så skjønn! Lurer på om han kommer til å bli mekaniker eller rallyfører eller noe når han blir stor. Virker som om han har bensin i blodet i alle fall. Kjører mamma er det sutring, fordi det er "kånekjøring". Når pappa kjører storkoser han seg fordi pappa kjører som et svin! Haha lille raringen vår ♥ 

  Hva har dere funnet på mens jeg har vært borte?

 • Publisert: 26.07.2013, 21:51
 • Kategori: Reise
 • 3 kommentarer
 • Oppdatering fra Danmark

 • Publisert: 21.07.2013, 23:56
 • Kategori: Reise
 • Dagene går i ett og vi er ute i forskjellige parker hele dagene, så når vi kommer hjem og har gått i 7 timer i strekk er vi alle så slitne at vi ikke orker annet enn å trykke i oss to børdskiver og hoppe til køys! Utrolig hvor slitne det går an å bli, haha. Men ungene er helt eksemplariske å ha med på tur, både i bil og i parker. De er såå tålmodige, og maser ikke i det hele tatt. Ingen sutring, ingenting. Helt herlig. De er så flinke! ♥

  Jeg har ikke fått lagt over bildene fra kameraet, så det blir mobilbilder foreløpig. Har egentlig ikke tatt så mange bilder med kameraet heller, men har tatt et par. 
  Den første dagen rakk vi ikke å gjøre så mye til tross for at vi begynte hjemmefra kl. 2 på natten og kjørte til Kristiandsand for å ta båten over til Danmark. Båten gikk i 8 tiden, og vi var i Danmark kvart over 11 om morgenen. Deretter kjørte vi gjennom så og si hele Danmark og stoppet på Bilka for å handle litt. Vi var ikke fremme før i 7 tiden på kvelden, og da var det å få i seg litt mat, og deretter sengen. Dagen etterpå dro vi til Legoland der vi var hele dagen! Gjett om vi var slitne etterpå. Jeg hadde vannblemmer OPPÅ bena. I dag var vi i Tyskland og handlet, så nå har jeg vært i 10 land, jippi! Haha! 

  I morgen reiser vi fra Billund til Djursland og skal være der til vi drar hjem. Vi skal bo på et Golf & Spa Resort, og det skal visst være veldig fint der. Synes det er kjempe fint her vi bor nå også! Nå bor vi i Lalandia. Pilestien 306, for å være nøyaktig. Det er boblebad her også, og Liam elsket å bade i et stort badekar. Det var såå mye mer stas enn å bade i den lille balja si som vi har hjemme. Neste gang vi kjøper leilighet SKAL det være et stort badekar der. Kjempe koselig å se han plaske og storkose seg der. ♥

  Aner ikke hva vi skal i morgen, men skal prøve å få oppdatert hvis det er internett tilgang der også.

  Måtte bare komme med en kjapp oppdatering til dere. 

  Hva gjør dere på i ferien?

   

 • Publisert: 21.07.2013, 23:56
 • Kategori: Reise
 • 2 kommentarer
 • Love Marc Jacobs

 • Publisert: 20.07.2013, 23:26
 • Kategori: Mote & Skjønnhet
 • Marc Jacobs har så sinnsykt mye fine ting! Blir helt gal av å se på nettsiden. Ønsker meg jo alt der omtrent. 

  Her er det som står høyest på lista nå for tiden:

  Noe her du kunne tenkt deg? 

 • Publisert: 20.07.2013, 23:26
 • Kategori: Mote & Skjønnhet
 • 0 kommentarer
 • Klar for avreise til fint vær!

 • Publisert: 18.07.2013, 20:54
 • Kategori: Reise
 • I natt reiser vi, og gleder meg til å komme frem! Det er meldt kjempe fint vær hele uka, så det blir deilig!   Satser på å få litt farge mens vi er i Danmark da. Klarte jo ikke å sole meg i fjor når vi var i Los Angeles, for jeg ble så sinnsykt kvalm av å ligge i sola. Var jo 7 uker på vei når vi reiste. Var kvalm hele tiden, men ble litt mindre kvalm om jeg holdt meg godt avkjølt til alle døgnets tider. Så nå skal denne bleikfisen få litt sol på kroppen forhåpentligvis! Kan ikke si jeg gleder meg til å gå i bikini da, i og med at huden ikke har trukket seg tilbake og henger ganske greit enda, i tillegg til alle strekkmerkene, men herregud jeg fødte jo en hel baby for under 5 mnd siden, så hva kan jeg forvente?? Fikk noe helt fantastisk utav det da, så jeg må jo si det var verdt hvert ett strekkmerke, men håper jo selvfølgelig at magen trekker seg litt mer tilbake enn den har gjort til nå da. Men jeg skal kose meg uansett hvordan magen min ser ut. 

  Vil dere forresten ha et innlegg om hva jeg pakker med på tur når vi har med en baby?

  Hva er dine planer for sommeren?

 • Publisert: 18.07.2013, 20:54
 • Kategori: Reise
 • 4 kommentarer
 • I WANT A SLEEVE!

 • Publisert: 18.07.2013, 13:16
 • Kategori: Mammatilværelsen
 • Sleeve er sååå sinnsykt kult! Jeg har egentlig aldri tenkt på å ta en stor tattovering, men har alltid synes at det er drit kult. I det siste har jeg fått mer og mer lyst til å ta en selv! Skal uansett ikke ta helt enda. Må planlegge den litt og tenke godt over om jeg virkelig skal ta eller ikke, for når det er gjort er det ingen vei tilbake. Så jeg må tenke meg godt om før jeg eventuelt tar den.

  Noe annet jeg også tenker på er at jeg vil gifte meg før jeg tar sleeve. Ser ikke så bra ut med en sleeve når jeg har brudekjole på. Så enten driter jeg i å gifte meg i det hele tatt, eller så venter jeg med tattovering. Jeg skal IKKE ha sleeve når jeg har på brudekjole, haha!

  Har begynt å tegne litt, og her er mye av inspirasjonen jeg har brukt:

     Hva synes du om sleeve? 

  Har du sleeve eller tattovering selv? Eller har du planer om å ta?

 • Publisert: 18.07.2013, 13:16
 • Kategori: Mammatilværelsen
 • 4 kommentarer
 • Snart reiser vi!

 • Publisert: 16.07.2013, 21:08
 • Kategori: Mammatilværelsen
 • Siden vi reiser natt til fredag prøver jeg å forhåndsskrive litt innlegg mellom alt jeg må gjøre før vi reiser. Vi skal bare være borte i en uke, men allikevel synes jeg det er kjipt å reise uten å vite om jeg har mulighet til å blogge der vi skal, så prøver å skrive noen innlegg til dere slik at det i alle fall er litt aktivitet her på bloggen.

  Hva vil dere lese om? 

  Hater egentlig å forhåndsskrive mange innlegg på en gang. Er såå lite kreativ når det kommer til brainstorming av innlegg, men prøver så godt jeg kan. Har du noen tips til meg så taes det imot med stooor takk! ♥
 • Publisert: 16.07.2013, 21:08
 • Kategori: Mammatilværelsen
 • 0 kommentarer
 • Liam i dåpskjolen.

 • Publisert: 14.07.2013, 21:38
 • Kategori: Mammatilværelsen
 • Måtte få tatt noen bilder av Liam i dåpskjolen han brukte i dåpen mens den enda passet, så det fikk jeg gjort i dag. Tror kanskje jeg skal bruke ett av bildene til takkekortet. Hvilket synes dere jeg skal bruke?

  Nydelige skatten til mamma! ♥

  Hvilket synes du jeg bør bruke til takkekortet?
 • Publisert: 14.07.2013, 21:38
 • Kategori: Mammatilværelsen
 • 10 kommentarer
 • Hytta

 • Publisert: 13.07.2013, 13:14
 • Kategori: Mammatilværelsen
 • Jeg glemte jo helt å si i fra om at vi skulle på hytta fra torsdag til i dag. Så ble ikke noe livstegn fra meg her gitt. Nå er jeg tilbake igjen og nå er det mindre enn en uke til vi reiser til Danmark! Det blir gøy! 

  Planene frem til da er egentlig ganske mye. Vi må fikse litt ting før vi kan reise. Hadde bilen på service mens vi var på hytta, men fikk den tilbake mer ødelagt enn det den var når vi leverte den. Frustrerende og i tillegg enda mer utgifter. Blir helt sjokkert over hvor dyrt det faktisk er med bil! 

  I dag skal jeg i bursdag til Emma! Skal ikke drikke, det orker jeg ikke etter bursdagen min. Men det blir koselig uansett, og jeg gleder meg. Skal ta med kameraet å ta litt bilder hvis jeg husker det. 

  Nå krysser jeg bare fingrene mine for at det går fort å legge Liam i dag slik at jeg får kommet meg fort avgårde. 

  Holder forresten også på å planlegge min neste tattovering som er noe jeg aldri trodde jeg kom til å ta, men vet ikke om jeg skal det enda, så skal tegne litt så får jeg tenke litt på det og se, men har veldig lyst til å ta den! 

  Ble et rotete innlegg, haha men nå har dere i hvertfall fått en liten oppdatering fra meg. Sees senere! ♥

  Hva har dere gjort mens jeg har vært borte?

 • Publisert: 13.07.2013, 13:14
 • Kategori: Mammatilværelsen
 • 0 kommentarer
 • Blåbær for første gang

 • Publisert: 10.07.2013, 08:59
 • Kategori: Liam - utvikling
 • Eller Liam har smakt blåbær før, men i går fikk han en litt større porsjon. Før har han bare fått smakt ca en spiseskje til sammen mens i går fikk han ca 3. Han har vært litt løs i magen (pga tennene) og da fikk jeg tips om å gi han blåbærmos for å binde magen litt. Det fallt i smak for å si det mildt! Haha han ble helt galen etter det. Matvraket mitt! ♥

  Han fikk litt i dag også, og det ligger det film av på Instagram.  

  Likte barnet ditt blåbær når h*n fikk smake det for første gang?

   

 • Publisert: 10.07.2013, 08:59
 • Kategori: Liam - utvikling
 • 10 kommentarer
 • Funfacts!

 • Publisert: 09.07.2013, 08:38
 • Kategori: Mammatilværelsen
 •  - Jeg er venstrehendt. IKKE skjeivhendt!

  - Har sinnsykt høydeskrekk. Må holde tårene tilbake om jeg er en plass hvor det er høyt. Klistrer meg inntil veggene da ja! Dere kan tenke dere hvordan jeg var i Las Vegas når vi bodde i 65 etasje...

  - Får dilla på alle sanger jeg hører med en gang, og går resten av dagen og synger den i hodet. Utroooolig irriterende!! I hvertfall hvis det er en irriterende sang. Synger samme refrenget i hodet i mange timer.

  - Hater å gå med høyhælte sko. Ikke fordi det ikke er pent, men fordi jeg blir så høy. Ikke så pent å gå ved siden av typen å være MYE høyere enn han, haha. (Jeg er 169/170 høy) 

  - Lager lister til ALT jeg skal gjøre. Absolutt ALT. Tror kanskje det er et syndrom jeg lider av..

  - HATER å bli killet. Sånn forsiktig kose-killing. Takler det ikke. Christoffer er helt motsatt av meg og eeelsker å bli killet. Utrolig dårlig kombo. 

  - Hater tær. Blir nesten kvalm om jeg ser noen med ekle tær. 

  - Når jeg spiser tyggis stopper jeg ikke før hele pakka er i munnen.

  - Blir skikkelig sta og barnslig om jeg ikke får viljen min. 

  - Elsker å synge, men høres ut som ei kråke. 

  - Er sykelig nysgjerrig. Virkelig. Det nytter ikke å overraske meg. Jeg graver og spør helt til jeg får svar. Er en pest og en plage når det kommer til slikt har jeg hørt...

  - Er en person som må få gjort ting med en gang jeg får en idé. Til tross for dette er leiligheten enda ikke ferdig etter at vi har bodd her i over 1 år.. 

  - Ler alltid når noen får vondt, dårlig uvane, men synes det er hysterisk morsomt. Haha huff jeg er ond. 

  - Får av og til helt syke rydde kick og går gjennom hvert eneste skap og hver eneste skuff og kvitter meg med ting. 

  - Må vanne ut colaen min og helst ha isbiter i. Eeelsker Mc Donalds colaen! ♥

  - Har alltid likt jordbær bedre enn sjokolade i alt, feks. litago. Jordbærjente ♥ 

  - Før ville jeg hete Charlotte, og svarte ikke hvis mamma ikke kalte meg prinsesse Charlotte. Sa hun Alexandra var det ingen svar å få, haha!

  - Var utrooolig sjalu som liten. Prøvde ved et par anledninger å drepe lillebroren min. CRAZY! Lyktes heldigvis aldri da. 

  - Er så sinnsykt perfeksjonist. Får jeg ikke til noe som blir heeelt perfekt så kan jeg finne på å slenge alt veggimellom og kaste det i bosset. Holdt på med et prosjekt på skolen en gang, der strøyk jeg for jeg gadd ikke å levere oppgaven en gang fordi jeg ikke var fornøyd. Sier litt...

  - Får stadig vekk høre at jeg mangler litt sosiale antenner da jeg lett kan finne på å forklare hvor harde puppene mine er når jeg har melkespreng. (Den setningen var snill...kan finne på mye værre ting!) 

  - Dilldall, glitter, diamanter, overdådig og masse pynt, der har du meg. Heller for mye enn for lite. 

  - Yndlingsfilmen min er Grusomme meg 1 & 2! ♥

  - Har ALLTID lite batteri på mobilen. Dødsirriterende!

  - Er helt ekstremt ubesluttsom. Klarer aldri å bestemme meg for noe, og hvis jeg endelig gjør det så går det kanskje en time så har jeg endret mening igjen. 

  - Har alltid macen på og åpen og er alltid pålogget på Facebook. Om jeg ikke er pålogga på en dag eller to uten å gi beskjed er det seriøst på tide å ringe politiet...

  - Noe av det beste jeg vet er å kjøre med høy musikk og vinduene åpne en varm sommerdag. Da later jeg som om jeg er med i The Hills, haha. 
  Synes det er så morsomt å lese sånne funfacts! Har du noen funfacts om deg selv? Skriv dem gjerne i kommentarfeltet eller sleng inn en link om du har. 

 • Publisert: 09.07.2013, 08:38
 • Kategori: Mammatilværelsen
 • 8 kommentarer
 • Travel dag!

 • Publisert: 08.07.2013, 10:15
 • Kategori: Mammatilværelsen
 • I dag har vi masse å gjøre! Vi må få bilen inn på service, kjøpe nye dekk og bestille tid til EU godkjenning. Vi må dra å få skaffet nytt pass til meg og Liam. Og så må vi innom et par butikker for å få byttet ting og kjøpe litt til å ta med på ferie. Hadde veldig lyst til å bli med Emma til tattovøren og bestille time til ny tattovering, men det tror jeg ikke at jeg rekker. 

  Er vel kanskje ikke så vanskelig å gjette hva jeg vil tattovere denne gangen? Haha

  Men dere kan jo gjette uansett! Så hva tror dere jeg vil ta?

 • Publisert: 08.07.2013, 10:15
 • Kategori: Mammatilværelsen
 • 2 kommentarer
 • Mine tips til å få opp melkeproduksjonen

 • Publisert: 07.07.2013, 23:14
 • Kategori: Mammatilværelsen
 • I begynnelsen slet jeg veldig med ammingen. Jeg var både sår og hadde veldig lite melk. Jeg ble kjempe frustrert når jeg omtrent satt og hylte og gråt når jeg skulle legge Liam til puppen og hele ammingen var bare helt forferdelig de to første månedene. Jeg måtte gi erstatning i tillegg da jeg ikke hadde nok melk, til tross for at jeg ammet opptil hver halvtime og kunne amme i en og en halv time om gangen, så fikk jeg en halvtime uten amming før det var på'an igjen med smertehelvete. Så veien til fullamming var ikke enkel for meg. Den var hard og tung og jeg satt til tider og hylgråt og strammet hver muskel i hele kroppen så vondt det var, men jeg nektet å gi opp. 

  Ikke misforstå meg nå. Jeg sier absolutt ikke at det er feil eller at man er en dårlig mor dersom man gir opp ammingen eller ikke vil amme i det hele tatt. De som velger å ikke amme respekterer jeg og har ingenting vondt å si eller dømmer noen for det, men selv hadde jeg et sterkt ønske om å klare ammingen, så jeg ville ikke gi opp. Det går jo selvfølgelig grenser der folk må gi opp hvis det bare ikke går, men jeg vil allikevel gi dere noen tips som hjalp meg veldig til å klare å fullamme. Så dette er absolutt ikke ment frekt eller vondt mot de som ikke vil eller har klart å amme, kun ment som noen tips fra meg som slet med ammingen, til dere andre som kanskje sliter med amming og ikke vil gi dere.   Det finnes også mange tips jeg ikke har nevnt, men det var disse jeg prøvde som fungerte for meg:

   

  1. Drikk masse vann! 

  Får du ikke i deg nok væske kan du heller ikke forvente å få nok melk. Kroppen forsyner seg selv med veske først og det som er igjen går til melka. Så det er kjempe viktigt å få i seg nok væske. 

   

  2. Spis sunt og få i deg nok mat!

  Det er viktig at DU først og fremst får nok næring til kroppen din slik at kroppen produserer mer melk. Spiser man ikke nok kutter kroppen automatisk ned melkeproduksjonen fordi den ikke får nok næring. Så det er VELDIG viktig å få i seg nok mat og sunn mat.

   

  3. Spis havregryn eller havregrøt.

  Havre stimulerer produksjonen. Liker du ikke ren havre så ha gjerne litt bær oppi slik at smaken ikke blir så kjedelig.

   

  4. Ikke stress.

  Mange mister melk når de stresser mye og har mye de bekymrer seg for i hverdagen. Det har i hvertfall jeg merket når jeg har hatt mye å tenke på. Da gikk produksjonen ned og jeg merket at Liam ikke var fornøyd og ikke ble skikkelig mett. Så om man sliter med melkeproduksjon så prøv å stress minst mulig og ta ting mer med ro. Ta en ting om gangen. Spør gjerne familiemedlemmer om hjelp til å ting, slik at du får litt mindre å stresse med. 

  Husk at om du stresser med å få mer melk, er det vanskeligere å få mer melk. Ta det med ro å prøv disse tipsene, så vil melka komme. 

   

  4. Pass på og få "nok" søvn. Så mye som det går i hvertfall. Det hjalp veldig å amme om nettene for meg mtp søvnen. 

  Dette er også lett å si, men søvn er utrolig viktig for at produksjonen skal fungere skikkelig. Når man sover produseres et hormon som er med på å få kroppen til å produsere melk.

   

  5. Legg til barnet ofte.

  Jo oftere du ammer jo oftere forteller det kroppen din at barnet vil ha mat. Kroppen prodsuserer melk etter hvor ofte barnet skal ha mat, og når man prøver å få opp produksjonen er dette en kjempe bra måte å få opp produksjonen på. Jeg ammet til tider hver halvtime, og han kunne ligge til puppen i opp til en og en halv time. Jeg lot han fortsatt få ligge til puppen selv om det var tomt for melk. Det gir en beskjed til kroppen om at det ikke er nok melk og at det må produseres mer. 

   

  6. La barnet ligge til puppen om natta. 

  Om natta er melkeproduksjonen på det høyeste, så hvis man sliter med å få opp produksjonen er dette den beste tiden for amming slik at man får mer melk. Dette var det som hjalp meg mest til å få nok melk. Jeg lot Liam ligge til puppen akkurat når han ville gjennom natten. Han lå til og med å suttet i søvne. Kjempe god stimulering av produksjonen!

   

  7. Er du sår, ta pause!

  Jeg var veldig sår til tider, men fikk aldri store og åpne sår på niplene. Jeg blødde, men sårene jeg fikk var heldigvis ikke kjempe store, men med en gang jeg fikk sår sluttet jeg å amme og pumpet meg til hvert måltid heller helt til niplene ikke var såre lenger, og så fortsatte jeg å amme igjen til jeg ble sår, så var det pause til de var gode igjen. Slik holdt jeg på helt til niplene var herdet. 

  Får man store åpne sår på niplene tar det mye lenger tid for dem å gro, og det er omtrent ikke vits å begynne å amme igjen om ikke sårene er borte, for da kommer bare sårene tilbake. Så merker du at du begynner å få sår, ta pause og pump istedet! 

   

  8. Ta deg god tid!

  Denne gjenspeiler nr. 4 litt, men denne er mer ment mens man ammer og nr. 4 er mer generelt.

  Det er viktig å ta seg god tid ikke stresse mens man ammer. Sett deg godt til rette i sofaen. Ikke ha dårlig tid når du skal amme. Sett gjerne på TV'en eller litt musikk om det gjør deg mer avslappet. Høres gjerne teit ut, men prøv å ha en god atmosfære. Jo mer avslappet du er jo mer avslappet blir barnet og jo lettere går det for dere begge. 

   

  9. TENK POSITIVT, IKKE GI OPP!

  Det var mange ganger jeg hadde lyst til å gi opp hele ammingen. Jeg synes det var forferdelig og skjønte ikke hvordan jeg skulle klare å fortsette med dette om det skulle være like ille hele tiden, men det ble heldigvis bedre. Alle jeg snakket med sa at det ble bedre, og jeg måtte bare tro på det og kjøre på! Christoffer var også veldig flink til å motivere meg slik at jeg ikke ga opp. Det var tungt, men jeg prøvde hele tiden å tenke at det ble bedre og lettere etter hvert og at alt kom til å være verdt det til slutt, og det er det jammen! Kjempe glad for at jeg aldri ga opp. Jeg føler jeg får så mye igjen for ammingen. Det er en helt unik form for kos og kontakt man får med barnet sitt når man ammer, og jeg føler jeg knytter ekstra sterke bånd med ham når jeg ammer. Kjenner sommerfugler og kribling i magen når han tar pauser for å se på meg og prate og smiler og ler. Helt fantastisk! ♥   Men husk at det finnes grenser for hva man skal tvinge seg gjennom for å få det til. Det er ikke alltid "tenk positivt, ikke gi opp"-tankegangen fungerer. Ammingen og matingen skal tross alt være kos også, men kan være veldig vanskelig for noen i begynnelsen. Hvis man ikke får til å amme er det absolutt ikke noe nederlag å gi opp, og det er ingen grunn til å føle seg dårlig av den grunn. Det viktigste er at barnet får den maten den trenger og ikke går rundt og er sulten og misfornøyd, men har man sterke ønsker om å amme, så er disse tipsene kjempe gode og de funket kjempe bra på meg! 

  Til dere som er gravide nå og har planer om å amme; bruk bodyscrub i dysjen på niplene deres for å herde dem litt, for tro meg, mest sansynlig blir du sår og det gjør helt sinnsykt vondt å amme om man ikke herder niplene litt i forkant! Gni godt og lenge på niplene med bodyscruben når dere dysjer. 

  Synes du det er nyttig med slike innlegg?

  Ammet du ditt/dine barn? I såfall; hvor lenge?

 • Publisert: 07.07.2013, 23:14
 • Kategori: Mammatilværelsen
 • 14 kommentarer
 • eBay tips til prinserommet!

 • Publisert: 07.07.2013, 12:52
 • Kategori: Babyshopping
 • Her er noen tips til dere som skal innrede små prinserom! ♥ Er jo kjempe gøy å innrede, så nå som jeg er ferdig med Liam sitt rom (så og si) og ikke kan stappe mer dill dall inn på det lille rommet hans nå, må leve gjennom dere og heller gi dere tips til søte ting dere kan ha på rommene. Blir jo helt sprø her jeg sitter av å ikke kjøpe noen av de flotte tingene selv. 


  1 HER  //  2 HER  //  3 HER


  4 HER  //  5 HER  //  6 HER


  7 HER  //  8 HER  //  9 HER  //  10 HER


  11 HER  //  12 HER  //  13 HER  //  14 HER


  15 HER  //  16 HER  //  17 HER  //  18 HER


  19 HER  //  20 HER  //  21 HER

  Noe dere likte her?

   

 • Publisert: 07.07.2013, 12:52
 • Kategori: Babyshopping
 • 4 kommentarer
 • Ebay tips til prinsesserommet!

 • Publisert: 06.07.2013, 21:23
 • Kategori: Babyshopping
 • Kom over så mange fine ting på eBay i går kveld at jeg er bare nødt til å tipse dere som har små prinsesser og prinsesserom å innrede! 

  Beklager dårlige bilder og rotete innlegg. 


  1 HER  //   2 HER  //  3 HER


  4 HER  //  5 HER  //  6 HER


  7 HER  //  8 HER  //  9 HER


  10 HER  //  11 HER  //  12 HER


  13 HER  //  14 HER  //  15 HER

  16 HER  //  17 HER

  Noah's Arken er ikke fra eBay, men den står på ønskelista til Liam, så tror kanskje jeg må klikke den hjem etter hvert. Kjempe søt! 

  Noe du likte her? 

  Er dere interessert i et likt innlegg til prinsene? ♥

 • Publisert: 06.07.2013, 21:23
 • Kategori: Babyshopping
 • 8 kommentarer
 • Prinserommet; One step closer!

 • Publisert: 04.07.2013, 13:42
 • Kategori: Prinserommet
 • Her er litt flere og bedre bilder enn det jeg la ut tidligere. 

  Er jo som sagt langt i fra ferdig enda, og kommer nok til å flytte på ting og endre hele tiden, men slik ser det i hvertfall ut foreløpig.

   
  Dette er jeg absolutt ikke ferdig med. Har bare plassert det der midlertidig. Er ikke fornøyd med det så det skal nok omplasseres litt på.

  Mangler jo fortsatt senga og gulvteppe. Så tenkte jeg å kjøpe en hylle til, og så kommer det masse kjekke ting i posten nå snart. Gleder meg til å vise dere resultatet når det er 100% ferdig! ♥

 • Publisert: 04.07.2013, 13:42
 • Kategori: Prinserommet
 • 20 kommentarer
 • Prosjekt babyrom!

 • Publisert: 04.07.2013, 10:35
 • Kategori: Prinserommet
 • Barnerommet til Liam har jeg planglagt og handlet inn til helt fra jeg visste hva han var i magen min, men har aldri kommet skikkelig i gang med det. Alt har bare ligget i esker inne på rommet hans, men i går fikk jeg et lite kick og prøvde meg litt frem med pynt og plasseringer osv. Så slik ble det:

  Beklager dårlig bilde. Det ble tatt med mobilen, og i tillegg var det nesten mørkt ute så det ble ikke så bra. Skal ta nye og bedre bilder i dag tenkte jeg. Kommer nok også til å forandre litt på rommet hans før det blir helt ferdig. Gleder meg til å få inn seng og teppe! ♥ Har jo masse nytt på vei i posten også nå som skal opp. Tenkte også å kjøpe en til hylle og ha på den andre veggen, men redd det kan bli litt for mye. Men vi får se.

   Åååh gleder meg til det blir ferdig! ♥ Håper det blir bra. 

 • Publisert: 04.07.2013, 10:35
 • Kategori: Prinserommet
 • 6 kommentarer
 • Liam 4 måneder!

 • Publisert: 03.07.2013, 18:41
 • Kategori: Måned for måned
 • Tenk at i dag er Liam 4 måneder! Tiden flyr forbi meg. Jeg skjønner ikke hvor den blir av. Snart er jo mammapermisjonen min slutt! Får jo nesten anfall av å tenke på det.

  Han har blitt så stor og flink nå! Gullgutten min ♥  Dette bør han kunne:

  - Begynner å bevege seg på gulvet ved å vri kroppen. Det gjør han.

  - Kan holde øyekontakt og kan konsentrere seg over lengre tid enn før. Det har han gjort lenge.

  - Kan holde en liten leke i hånden, har et fast grep og vil helst ikke gi slipp på noe. Han holder leker i hånden sin, tar etter leker selv men slipper dem når han ikke gidder å holde dem mer.

  - Kan nå fokusere bra med øynene, men foretrekker å betrakte ting som er under 1 meter fra han. Han ser overalt føler jeg,og fester blikket og følger oss hvis vi er på andre siden av rommet også.

  - Kan nå normalt skille mellom fargene. I guess so.

  - Kan kjenne igjen lyder og styre blikket etter lydkilden. Ja det gjør han.

  -Stemmebåndene, stemmemusklene og åndedrettet har nå utviklet seg slik at utvalget av lyder har økt, lærer å uttale konsonanter som d, m og b. Ja.

  - Bruker tre eller fire distinkte pludrelyder, og kan kombinere vokaler og konsonanter, for eksempel nanana. Ja sier feks. maaamaaa ofte! Liker å tro at han sier mamma, haha. 

  -Prøver å etterligne lyder han hører. Det gjør han.

  - Begynner å forstå samenheng mellom syn og hørsel, det å kombinere sansene har mye å si for at barn skal huske gjenstander og hendelser og er avgjørende for den senere tale- og språkutviklingen. Ja han vet hvordan han leker med en spesiell leke feks. Altså hvordan han lager lyd med den leken. 

  - Kan nå knytte seg til et kosedyr eller en annen gjenstand. Ja, i det siste har han blitt veeldig glad i kosekluten sin. 

  - Barnet begynner allerede å utvikle sin humoristiske sans, og borte titt-tei-leker begynner å fenge. Ja! ♥

   
    MÅL: 9440 gram og 69 cm

  KLÆR: 74 (!!) 

  TENNER: 0  

  Kan ikke fatte og begripe at Liam har blitt så stor at han må bruke 74 i klær! Det er helt ekstremt føler jeg. Stor og god gutt har vi i hvertfall, og godt er det. "Lille" pluggen min. ♥

  Hvilken størrelse i klær brukte dine barn når de var 4 mnd?

   

 • Publisert: 03.07.2013, 18:41
 • Kategori: Måned for måned
 • 23 kommentarer
 • Nytt til Liam

 • Publisert: 03.07.2013, 11:49
 • Kategori: Babyshopping
 • Nå er det jo sommer, men når det er 40% er det vanskelig å la være å kjøpe klær til Liam. Kjøpte lua litt stor så han kan bruke den til høsten og vinteren. Har hatt lyst på en sånn lue lenge, men har aldri kjøpt det, men nå som det var 40% slo jeg til og gjorde et kupp der! 

  Jeg har funnet ut at mitt svakeste punkt er barneklær! Herregud, jeg forstår ikke at det går an å være så svak. Jeg blir som en liten unge på julaften når jeg går i butikker. Springer hysterisk rundt og samler alt det søte jeg kan finne på armene. Til slutt må Christoffer stoppe meg for så å gå gjennom ett og ett plagg for å spørre om det virkelig er noe han kommer til å bruke eller i det hele tatt trenger. Til og med i matbutikken springer jeg omtrent bort til baby tingene, og glor og kikker på all salgs mat, bleier, salver, tutter, ja alt! Jeg tror virkelig jeg har et shopping problem...

  Andre som er like ekstreme??

   

   

 • Publisert: 03.07.2013, 11:49
 • Kategori: Babyshopping
 • 11 kommentarer
 • Nytt til barnerommet!

 • Publisert: 02.07.2013, 09:22
 • Kategori: Prinserommet
 • Jeg har som mål at når sommeren er ferdig skal rommet til Liam også være klart, så da er det bare til å handle inn siste rest. Mangler vel egentlig bare senga og ei hylle og pynte litt, men de som kjenner meg vet at jeg aldri får nok til barnerommet, så jeg handler og handler. Herregud. Se disse skattene jeg fant i går da! Klarte jo ikke å la det være, men kan dere klandre meg?? 

  See ♥ :

  Har du noen av disse tingene til barnerommet? Eller kunne du tenkt deg noe av det?

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 02.07.2013, 09:22
 • Kategori: Prinserommet
 • 16 kommentarer
 • hits