alexandramk

Danmark i bilder

 • Publisert: 01.08.2013, 00:33
 • Kategori: Reise
 • Nå har jeg endelig fått fingen ut og fått redigert alle bildene og satt dem sammen litt. Det har jammen tatt tid, og med alt jeg har måttet gjøre etter at vi kom hjem var det jammen ikke lett å få tid til å gjøre alt, men over til reisen.

  Vi startet fredags morgen kl. 02:00 på natten. Vi kjørte til Statoilen på Ålgård og møtte tante, onkel, mormor og ungene der før vi satte kursen videre mot Kristiansand. Båten vår gikk kl. 08:15, men vi måtte være der en time før, i tillegg tar det en stund å kjøre til Kristiansand, så derfor måtte vi starte så tidlig. Vi ankom Kristiandsand i 7 tiden, og tok båten over til Danmark. 

  Det første vi gjorde var å dra på Nordsjø Akvariet i Hirtshals. 

  Det er så stas for Liam å få være med å kikke på ting nå. Han er såå interessert i alt og er kjempe nysgjerrig. Det MÅ han ha arvet etter meg, haha. 

  Vi så haier, månefisk, masse andre slags fisker og sjødyr der. Veldig fascinerende, og ungene storkoste seg. 

  Da vi var ferdige på akvariet kjørte vi en stund til vi kom frem til Bilka. De fleste har vel hørt om det? Hvis ikke så er det et stort kjøpesenter i Danmark som er ekstremt billig! Det kan vi like. Så vi stoppet der for å handle litt før vi satte kursen videre mot Lalandia, der vi skulle bo. 

  Det var utrolig fin beliggenhet. Kjempe nært Legoland. Det var utrolig fint inne også!


  Det jeg likte utrolig godt var at de hadde boblebad. Liam ELSKET å bade der! Skulle virkelig ønske vi hadde badekar hjemme. 


  Vi skulle jo egentlig innom Lalandia badeland også, men det rakk vi ikke. Det var så utrolig mye å gjøre, og vi hadde det så utrolig kjekt! Både store og små.


  Liam storkoste seg i vogna si også. Det var så varmt at han hadde bare på seg en Lakers body med korte armer og ben. Det var nesten sydentemperatur i Danmark!

  Det var så sykt å se på alle tingene som var bygget av lego! Ble helt målløs så fint utført det var.

  Vi kjørte også over grensa til Tyskland for å handle der også. Der var det jo enda billigere enn Bilka! Herregud, det var helt ekstremt! 3 BRETT med øl for 150,- Her i Norge koster ett brett nsten 400,- 


   Etter Tyskland var oppholdet vårt i Billund over, og vi snudde nesene våre mot Djursland, men før vi kjørte dro vi til Løveparken. 

  Det var så sinnsykt kult der, for det gikk an å kjøre i bilen vår med dyrene! 

  Det var helt fantastisk å få se dyrene på så nært hold. Må innrømme at jeg ble litt smånervøs når vi kjørte med løvene, da den ene løven kom helt bort til bilen vår. Det var sikkert ikke en halv meter mellom oss en gang! 

  Det var så mange dyr der. 

  Fascinerte hele gjengen. 

  Giraffene var såå mye nydeligere enn det jeg hadde forestilt meg! Mønsteret dems var så fint i virkeligheten. 

  De eneste dyrene vi ikke fikk kjøre inn til var vel elefantene tror jeg. Det hadde nok vært for risikabelt da de lett hadde trødd i stykker en bil om de følte for det. 

  Til slutt fikk de små gå sammen med aper og klappe geiter noe som også var veldig stas. 

  Løveparken var veldig populært altså. Kjempe gøy det også for både stor og liten. 

   Da vi var ferdige i Løveparken kjørte vi til Djursland som sagt. Der sjekket vi inn på et Golf & Spa Resort som var helt nydelig! 


  Stor og flott veranda, moderne HUS som var større enn leiligheten vår! 


  Her var det helt nydelig. 

  Vi hadde noen danske ungdommer rett ved siden av oss da, som drakk hver kveld. Men de var ikke så voldsomme på musikken heldigvis, men den ene kvelden kranglet de så fillene føyk. For meg hørtes det ut som en gjeng apekatter som hadde forfølgt oss fra Løveparken, for jeg skjønner jo ikke et ord av dansk, men det var visst bra igjen dagen etter, så det gikk visst bra selvom det hørtes ut som om det var starten på 3 verdenskrig. 


  Nei helt nydelig var det! Her bodde vi til vi skulle hjem igjen. 

   Mens vi bodde her var vi TO dager på Djurs Sommerland. Sykt flaks, for første dagen vi var der hadde jeg tatt med kamera med tomt batteri... Så jeg fikk heldigvis tatt bilder dagen etterpå.


  Det var en egen "avdeling" med badeland der også, men vi var ikke så mye der. Hadde gledet meg så sinnsykt til det, men de hadde ikke babybasseng, så det var sykt nedtur. Men badelandet så super gøy ut for litt større barn. Herregud jeg hadde lyst til å hive av meg klærne og slenge meg inn på badelandet for ungene, men bikinikroppen takket nei til det for i år altså. Kanskje neste år, haha.   Liam koste seg i vogna hele dagene. Han var såå tålmodig og hadde et helt fantastisk humør! Man kunne se på hele han at han storkoste seg nedi vogna med vannflaska og lekene. 

  De hadde "kartoffel-twister" (potet) der som jeg måtte prøve. De var supergode, men langt i fra sunne. Er man på ferie så er man på ferie, haha. 


  Oldemoren til Liam må være en av de sprekeste damene jeg kjenner. Hun var med på nesten alle berg-og-dal-banene vi prøvde, og jeg må si at jeg ble mektig imponert over hvor tøff hun er! ♥ Det er jaggu ikke mange oldemødre som blir med på slikt altså. Jeg overgikk meg selv til de grader jeg også. Har jo høydeskrekk til langt over enmilliontrillionhundredeogtusener, og jeg tok den største berg-og-dal-banen som var der! Følte meg skikkelig hardcore etterpå altså, FOR et kick jeg fikk! 


  Vi gravde etter gull også. Det var sikker jeg som koste meg mest av alle, da jeg elsker sånne ting haha. Følte jeg skulle bli styrtrik etter alt gullet jeg fant, men beklageligvis ble drømmen fort knust da jeg leverte gullet mitt til cowboyen som stod bak disken og fikk en lusen plastikk medalje etterpå. Skikkelig skuffet, og på toppen av det hele kostet den 35,- men det sa han etterpå for å ikke skuffe barna som trodde han lagde medaljer av gullet de leverte inn. Gøy for barna sin del, men nedtur for foreldrene og oss voksne som liker å leke barn enda. 


  Utenom det var Djurs Sommerland kjempe gøy, og jeg kan ikke huske sist jeg følte meg så ung og sprek og barnslig! Man koser seg uansett alder der! Til og med babyer og oldemødre, haha.

  Etter at vi var i Djurs Sommerland dro vi på Kattegatcenteret den siste dagen før vi skulle reise hjem. 

  Der var det litt av hvert å se. Ungene koste seg der. Selv synes jeg det var 3 bortkastede timer, men så er ikke jeg sånn over gjennomsnittet interessert i slike ting heller da. Synes det blir litt langtrukkent. Hadde kost meg hadde vi vært der inne i 10 minutter og så gått videre til en annen kjekk park eller noe, men så lenge unene koste seg, så koste jeg meg, og Liam har definitivt arvet nysgjerrigheten fra sin mor, så han storkoste seg han også når han fikk komme opp av vognen og kikke på alle fiskene som svømte rundt.   Dagen etter startet vi hjemturen igjen og da vi ventet på båten fikk Liam sitte på fanget til pappa som satt bak rattet. Liam blir helt vill når han får sitte bak rattet og leke med styret. Virker som om han har bensin i blodet, haha. 

  Søte gullgutten min.♥

  Har du vært i Danmark? Har du vært på noen av tingene vi var på, eller noen vi ikke var på? Del gjerne dine erfaringer og si hva dere gjorde og hva du likte best!

   

 • Publisert: 01.08.2013, 00:33
 • Kategori: Reise
 • 10 kommentarer
 • Hjemme igjen!

 • Publisert: 26.07.2013, 21:51
 • Kategori: Reise
 • Nå har vi akkurat kommet hjem igjen og Liam er i seng. Jeg har ikke gått inn på Facebook en gang enda så dårlig samvittighet jeg har for at jeg ikke har blogget mens jeg har vært borte, men det er en god forklaring på det. Internetten nektet plutselig å samarbeide med meg, og jeg fikk ikke koblet meg til av en eller annen idiotisk grunn. Passordet var rett, men den driten bare nektet meg å koble til. Dritt greier. Aner ikke hva som var galt. Til slutt ga jeg opp og gikk i seng hver kveld like forbanna hver gang over den jævla internetten som ikke fungerte. Beklager ordspråket, men det var omtrent like hett i hodet mitt da som temperaturen har vært her hjemme mens vi har vært borte. Så nå sitter jeg her og rabler ned alt som faller meg inn sammen med den dårlige samvittigheten som har hjemsøkt meg de siste 5 (!) dagene. 

  Bilder kommer, jeg må bare få lagt dem inn på pc og redigert dem litt. I tillegg må jeg pakke ut omtrent hele Bilka her hjemme først. Med andre ord; det kan ta litt tid, så her får dere et bilde fra tidligere i dag i mellomtiden.

   

  Liam blir helt vill hver gang han får sitte på fanget til pappa og får "kjøre". Haha han er så skjønn! Lurer på om han kommer til å bli mekaniker eller rallyfører eller noe når han blir stor. Virker som om han har bensin i blodet i alle fall. Kjører mamma er det sutring, fordi det er "kånekjøring". Når pappa kjører storkoser han seg fordi pappa kjører som et svin! Haha lille raringen vår ♥ 

  Hva har dere funnet på mens jeg har vært borte?

 • Publisert: 26.07.2013, 21:51
 • Kategori: Reise
 • 3 kommentarer
 • Oppdatering fra Danmark

 • Publisert: 21.07.2013, 23:56
 • Kategori: Reise
 • Dagene går i ett og vi er ute i forskjellige parker hele dagene, så når vi kommer hjem og har gått i 7 timer i strekk er vi alle så slitne at vi ikke orker annet enn å trykke i oss to børdskiver og hoppe til køys! Utrolig hvor slitne det går an å bli, haha. Men ungene er helt eksemplariske å ha med på tur, både i bil og i parker. De er såå tålmodige, og maser ikke i det hele tatt. Ingen sutring, ingenting. Helt herlig. De er så flinke! ♥

  Jeg har ikke fått lagt over bildene fra kameraet, så det blir mobilbilder foreløpig. Har egentlig ikke tatt så mange bilder med kameraet heller, men har tatt et par. 
  Den første dagen rakk vi ikke å gjøre så mye til tross for at vi begynte hjemmefra kl. 2 på natten og kjørte til Kristiandsand for å ta båten over til Danmark. Båten gikk i 8 tiden, og vi var i Danmark kvart over 11 om morgenen. Deretter kjørte vi gjennom så og si hele Danmark og stoppet på Bilka for å handle litt. Vi var ikke fremme før i 7 tiden på kvelden, og da var det å få i seg litt mat, og deretter sengen. Dagen etterpå dro vi til Legoland der vi var hele dagen! Gjett om vi var slitne etterpå. Jeg hadde vannblemmer OPPÅ bena. I dag var vi i Tyskland og handlet, så nå har jeg vært i 10 land, jippi! Haha! 

  I morgen reiser vi fra Billund til Djursland og skal være der til vi drar hjem. Vi skal bo på et Golf & Spa Resort, og det skal visst være veldig fint der. Synes det er kjempe fint her vi bor nå også! Nå bor vi i Lalandia. Pilestien 306, for å være nøyaktig. Det er boblebad her også, og Liam elsket å bade i et stort badekar. Det var såå mye mer stas enn å bade i den lille balja si som vi har hjemme. Neste gang vi kjøper leilighet SKAL det være et stort badekar der. Kjempe koselig å se han plaske og storkose seg der. ♥

  Aner ikke hva vi skal i morgen, men skal prøve å få oppdatert hvis det er internett tilgang der også.

  Måtte bare komme med en kjapp oppdatering til dere. 

  Hva gjør dere på i ferien?

   

 • Publisert: 21.07.2013, 23:56
 • Kategori: Reise
 • 2 kommentarer
 • Klar for avreise til fint vær!

 • Publisert: 18.07.2013, 20:54
 • Kategori: Reise
 • I natt reiser vi, og gleder meg til å komme frem! Det er meldt kjempe fint vær hele uka, så det blir deilig!   Satser på å få litt farge mens vi er i Danmark da. Klarte jo ikke å sole meg i fjor når vi var i Los Angeles, for jeg ble så sinnsykt kvalm av å ligge i sola. Var jo 7 uker på vei når vi reiste. Var kvalm hele tiden, men ble litt mindre kvalm om jeg holdt meg godt avkjølt til alle døgnets tider. Så nå skal denne bleikfisen få litt sol på kroppen forhåpentligvis! Kan ikke si jeg gleder meg til å gå i bikini da, i og med at huden ikke har trukket seg tilbake og henger ganske greit enda, i tillegg til alle strekkmerkene, men herregud jeg fødte jo en hel baby for under 5 mnd siden, så hva kan jeg forvente?? Fikk noe helt fantastisk utav det da, så jeg må jo si det var verdt hvert ett strekkmerke, men håper jo selvfølgelig at magen trekker seg litt mer tilbake enn den har gjort til nå da. Men jeg skal kose meg uansett hvordan magen min ser ut. 

  Vil dere forresten ha et innlegg om hva jeg pakker med på tur når vi har med en baby?

  Hva er dine planer for sommeren?

 • Publisert: 18.07.2013, 20:54
 • Kategori: Reise
 • 4 kommentarer
 • Miss LA!

 • Publisert: 15.05.2013, 11:48
 • Kategori: Reise
 • Herregud som jeg savner Los Angeles! Tenk at det er snart ett år siden vi var der. Kribler i hele magen når jeg ser bilder av Los Angeles på nettet. Vil tilbaaake! ♥

  Kristian og Carina i bilen foran oss. Vi følgte alltid etter dem slik at vi ikke skulle kjøre oss vill, for tro meg, Los Angeles var en STOR by med veier OVERALT.  

  Ekte American Barbeqgue. DIGG! 

  Soverommet vårt. 

  Christoffer står og ser på ørnene som bodde i "nabohuset". De var ville altså, men de hadde rede på toppen av "hillen", ved det huset som er der oppe. 

  Utsikten fra soverommet. Helt ok liksom.


  Bilen vi leide. Skikkelig limmo.. 

  NAM! ♥

  Steve Madden skoene mine ♥

  Måtte selvfølgelig legge negler der også. 

  Haha, turiiiiiisteer!   Inngangen og trappen opp. 

  Haha de lekte rockstars :-p 

  Savner så sykt å cruise nedover gatene i Los Angeles, til Maroon 5 - One More Night. Aaah ♥  Dee Dee ♥

  Måtte jo ta oss en tur på Universal Studios, men synes helt ærlig at det var litt oppskrytt. Kjekt å se altså, men var ikke så mye jeg kunne gjøre når jeg var gravid.   Santa Monica Beach ♥  Tok oss en tur til Las Vegas også. Utroolig utsikt! 

  Santa Monice Pier. 

  Jeg frøs faktisk !!   På stranden. 

  Her er vi på Venice Beach, en plass jeg ikke likte meg i det heeele tatt! Tror vi var der en halv time før jeg ville dra igjen. Skummel plass synes jeg, haha. Pinglee

  Mmm ♥

  På besøk hos Torben, i huset hans. Utrolig fint! 

  En fin gjeng!

  En tur i Los Angeles Zoo var også en selvfølge.   Den syykeste utsikten jeg noen sinne har sett! Når jeg tenker tilbake på Los Angeles føles det ut som en fantastisk drøm, og det å faktisk vite at jeg har vært der og at det ikke var en drøm er helt sykt. Det er definitivt den beste og kjekkeste ferien jeg noen sinne har vært på! Anbefaler alle å reise til Los Angeles. 

  Åååh savner det så sinnsykt at jeg har lyst til å grine! 

  Har du vært i Los Angeles?

  Er det en plass du savner?

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 15.05.2013, 11:48
 • Kategori: Reise
 • 10 kommentarer
 • Savn...

 • Publisert: 24.01.2013, 09:22
 • Kategori: Reise
 • Savner Los Angeles noe helt ekstremt akkurat nå.. 

     Vil tilbake ♥

  Har du vært i Los Angeles noen gang?

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 24.01.2013, 09:22
 • Kategori: Reise
 • 2 kommentarer
 • hits