alexandramk

Utstyrslisten til Liam

 • Publisert: 16.12.2013, 11:14
 • Kategori: Utstyr til Liam
 • Hei dere! ♥

  Når jeg gikk gravid drev jeg å søkte rundt på forskjellige utstyrslister for å finne alt jeg trengte til lille skatten skulle komme. Jeg tenkte at det kanskje hadde vært litt praktisk å legge ut vår utstyrsliste her på bloggen til andre som er i samme situasjon som jeg var i. 

  Alle barn er forskjellige og har forskjellige behov, men dette er en utstyrsliste som hadde passet perfekt til Liam. Så for å gi førstegangsfødende som leser bloggen min en liten pekepinn på hva de gjerne kommer til å få bruk for, legger jeg ut en utstyrsliste med alt jeg har vært glad for at vi har hatt, ting vi har måttet kjøpe inn underveis eller ting vi har ønsket oss. 

   

   

  Spise

  ★ Stokke Tripp Trapp Stol

  ★ Newborn set

  ★ Smekker 

  ★ Flasker 

  ★ Smokker (dette har ikke Liam brukt da)

  ★ Skjeer

  ★ Tallerker og skåler

   

   

  Stelling

  ★ Febertermometer

  ★ Stellekommode

  ★ Stellematte 

  ★ Badebalje

  ★ Håndklær med hette 

  ★ Vaskekluter

  ★ Gulpekluter

  ★ Negle saks

  ★ Bleiebøtte

  ★ Bleiebøtte refill

  ★ Snue suger

  ★ Badetermometer

  ★ Stelleprodukter

   

   

  Ut på tur

  ★ Vogn

  ★ Vognpose

  ★ Stelleveske

  ★ Bilstol 

  ★ Myggnett

  ★ Regntrekk 

  ★ Bæresele

  ★ Saueskinn og tepper

  ★ Bilstolpose

  ★ Bilstol base

  ★ Adaptere (slik at bilstolen kan brukes på vogn)

  ★ Speil til bilen (slik at man kan se babyen fra fører setet)

   

  Sove

  ★ Vugge

  ★ Seng 

  ★ Babycall 

  ★ Dyne 

  ★ Madrass

  ★ Tisselaken

  ★ Sengetøy (flere skift)

  ★ Laken (flere)

  ★ Uro

  ★ Sengekant

  ★ Sengehimmel

   

   

  Til mamma

  ★ Brystpumpe

  ★ Amme BH

  ★ Melkeoppsamler

  ★ Poser for frysning av mm

  ★ Ammeinnlegg i ull

  ★ Engangs ammeinnlegg

  ★ Brystskjold 

  ★ Ammetopp

  ★ Salve til såre nipler

  ★ Ammepute

   

   

  Andre ting

  ★ Lekegrind

  ★ Leketeppe til grinda

  ★ Babygym

  ★ Vippestol 

  ★ Lekematte til gulvet

  ★ Reiseseng 

  ★ Sterilisator

  ★ Sikkerhetsutstyr (til stikkontakter osv.)

   


   

  Her er det vi har av utstyr:


  ★ Vogn 

  Bugaboo Cameleon


  Vi har den med brunt trekk, men jeg skulle ønske jeg hadde andre farger på den da brunfargen har blitt veldig falmet etter at vi har gått turer med den og den har fått sollys på seg. Så om noen andre skal kjøpe denne vognen, så anbefaler jeg ikke å ta brun. 


  Hadde jeg kunnet velge vogn om igjen, så hadde jeg nok gått for en Emmaljunga vogn. Jeg har ikke erfaring med disse vognene da, men venner av meg som har vogna skryter den opp i skyene, så når vi skal ha nummer 2  blir jeg nok å kjøpe ny vogn. 

   

  ★ Vognpose 

  Voksi Urban

  Vi har en brun Voksi Urban vognpose som står i stil til vogna. Den er varm og god, og er veldig fin. 

   Denne er jeg veldig fornøyd med, men vil allikevel kjøpe ny når vi skal ha nummer to, hvis vi kjøper ny vogn da selvfølgelig. Den jeg har sett meg ut er en grå Voksi City. De er så fine! ♥

   

  ★ 1 Bilstol 

  Maxi Cosi

  Dette er den første bilstolen vi hadde til Liam. Denne er jeg kjempe fornøyd med, og den kommer jeg til å bruke til nummer to også. 

  Vi har også basen som skal være i bilen, så vi synes det var veldig lettvint og bare sette selve bilstolen nedi basen, og ta den opp når vi skulle ut på tur. Vi kjøpte også adaptere som vi kunne ha på vogna, så det super enkelt å ha med seg baby til byen/butikken osv. 

   

  ★ Bilstolpose 

  Voksi Move

  I begynnelsen visste jeg ikke at man ikke skulle kle på babyer for mye klær i bilen, så jeg hadde svære dresser på Liam når vi var ute og kjørte. Da jeg fant ut at det ikke var bra, var det rett ut for å kjøpe en bilstolpose. Den brukte vi hver gang vi var ute og kjørte når det var kaldt ute, og det vil jeg anbefale ALLE å gjøre. Aldri kle barna med for mye klær i bilstolene. Det svekker sikkerheten bilstolen gir! Dette var jeg ikke klar over, men er utrolig glad for at jeg fant utav det og kunne sikre Liam bedre i bilen. 

   

  ★ 2 Bilstol 

  BeSafe Izi Plus


  (Overse Christoffer baki der...)

  Vi kjøpte ny bilstol når Liam var 7 mnd. Vi kunne ha ventet litt lenger, men det var så godt tilbud da at vi bare slo til på tilbudet. Vi måtte ha ny bilstol om ikke lenge uansett, så da var det like så greit å kjøpe den mens den var på tilbud. 

  Jeg er veldig fornøyd med den. Den tok veldig lang tid å montere fordi jeg forstod ikke hvordan man skulle gjøre det, men så søkte jeg det opp på youtube, og da var det gjort på et øyeblikk. Det er jo litt mer tungvint med en bilstol som står i bilen hele tiden, men Liam sitter utrolig godt i den og trives mye bedre på bilturer nå enn det han gjorde med den første bilstolen. I tillegg henger ikke hodet hans hvis han sovner i bilen heller, og det er et stoort pluss! 

   

  ★ Lekegrind ★ 

  Husker ikke hva lekegrinda heter, men vi kjøpte den på Bare Barn, og den er 1x1 meter. 


  Vi kjøpte lekegrinda før Liam ble født. Christoffer trodde ikke vi kom til å få bruk for den, og han ville egentlig ikke kjøpe den, men jeg stod på mitt og skulle ha lekegrind. Vi fikk riktignok ikke såå mye bruk for den i begynnelsen, men nå (Liam er nå 9 mnd) er den GULL VERDT! Med en gang han begynte å krype var den god å ha hvis man skulle sette på en maskin med klær o.l. 

   

  ★ Vippestol 

  Fisher-Price Vippestol Fold Bouncer


  Denne har vi brukt veldig mye i begynnelsen. Vi brukte den når vi skulle mate Liam før han kunne sitte selv, eller når han var selskapssyk og vi skulle spise middag f.eks. Brukte den utenom også hvis vi måtte gjøre ting, men vi pakket den bort når Liam var 6 mnd, fordi han var så tung. Men absolutt et av de beste kjøpene vi har gjort. Han elsket å sitte i den. Det var både vibrasjon og musikk i den. 

   

  ★ Babygym

  Tiny Love Babygym Sunny Day

  Denne er også mye brukt i begynnelsen. Liam har alltid elsket å ligge på gulvet. Det skyldes mye babygymmen tror jeg. Han er så nysgjerrig på alt og skal utforske alt, og alle fargene og lydene var veldig spennende. Vi pakket den bort når han begynte å komme seg rundt på egenhånd. Da minsket interessen for den. Da var det de nye tingene han fant rundt omkring som måtte utforskes. 

   

  ★ Vugge 

  Monica Vugge 

  Vugga er fra Barnas Hus. Planen var å ha den inne på vårt rom slik at Liam skulle ligge oppi den når han var nyfødt. Jeg kjøpte den fordi jeg var redd for at hvis han lå i vår seng at enten jeg eller Christoffer kom til å rulle over han, men morsinstinktet er så sterkt at det ligger i underbevisstheten til og med når vi sover. Derfor brukte jeg nesten ikke vugga. Tror han lå oppi et par ganger bare. Så den solgte jeg igjen da vi ikke fikk bruk for den. 


  ★ Sprinkelseng 

  Troll Sprinkelseng Royal Hvit


  Sprinkelsenga kjøpte vi på Barnas Hus når Liam var ca. 6 mnd gammel. Da begynte vi å legge han på eget rom på nettene. 

  Til senga har vi også madrass, laken, sengekant, dyne, pute, sengehimmel og sengehimmelstang og uro. 

   

  ★ Bleiebøtte 

  Sangenic bleiebøtte og refill


  (Har lånt bilde fra google fordi jeg faktisk ikke hadde bilde av bleiebøtta, haha. Og jeg som har bilde av så og si ALT jeg eier og har...)

  Egentlig hadde jeg ikke tenkt til å kjøpe bleiebøtte, for jeg hørte at det var mange som var misfornøyde og synes det luktet, men vi bruker og har brukt bleiebøtte hele tiden frem til nå, og jeg har vært superfornøyd. Har ikke luktet noe før nå. Nå tror jeg vi kommer til å kutte ut bleiebøtta og gå ut med hver bleie rett i dunken i stedet. Men har brukt den flittig de 9 første månedene. 

   

  ★ Bæresele 

  BabyBjörn Miracle bæresele 


  Det er jo anbefalt å ikke bruke bæresele for mye i begynnelsen pga faren for hofteproblemer senere i livet. Vi brukte den ikke mye, men vi tok den med når vi reiste på ferie til Danmark, og der var den gull verdt altså! Var veldig glad for at vi hadde den. Så var den veldig grei å ha hvis vi bare skulle en kjapp tur i butikken, så vi slapp å dra ut hele vogna, eller hvis vi gikk tur eller var ute på shopping og Liam ble utålmodig. Da var han storfornøyd hvis han fikk sitte i bærselen en liten stund og kikke.

   

  ★ Babycall 

  Avent Babycall SCD 505

  I starten tenkte jeg at vi trengte sikkert ikke babycall, og hadde egentlig ikke planer om å kjøpe en, men som den hønemora jeg er måtte jeg være på den sikre siden og ha en babycall uansett. Vi kjøpte først den på bildet over, som jeg var fornøyd med helt til Liam var 9 mnd. Da sluttet den plutselig å fungere. Da kjøpte vi ny med kamera som jeg hadde ønsket meg lenge, og den er vi super fornøyd med! Aner ikke hvordan jeg har klart meg uten kamera før. Kommer i alle fall aldri til å gå tilbake til en babycall uten kamera. Den nye vi kjøpte er den under.

  Avent Babycall Video SCD 603


  (Har ikke fått tatt bilde av den nye enda, så har lånt bilde av babyshop.no)

   

  ★ Lekematte 

  X-erfit treningsmatte fra XXL.


  (Har ikke tatt bilde av lekematta heller, så bildet er lånt fra xxl.no)

  Lekematten har vært veldig god å ha når Liam lå på magen i starten for å bli sterkere i nakke og rygg. Den var myk og god å ligge på og det var veldig nødvendig føler jeg. 

   

  ★ Redningsvest 

  Helly Hansen redningsvest


  Kjøpt på XXL. 

  Siden vi (les; farfaren til Liam) har hytte på en liten øy utenfor Stavanger måtte vi nesten ha en redningsvest til Liam som han kan ha på seg når vi kjører i båten inn til hytta. Veldig fornøyd med den. 

   

  ★ Brystpumpe 

  Medela Brystpumpe. 


  Denne har vært gull verdt for oss altså! Det er jo ikke alle som trenger en, men i begynnelsen slet jeg veldig med ammingen, og hadde ikke nok melk til Liam. Jeg måtte øke melkeproduksjonen ved å pumpe og pumpe og pumpe. Så denne var virkelig god å ha. Tror ikke jeg hadde fått til å fullamme i det hele tatt om jeg ikke hadde begynt å pumpe meg. Nå er Liam 9 mnd og jeg ammer fortsatt en god del. Veldig glad for at jeg fikk til ammingen til slutt. Så all ære til Medela Brystpumpe! ♥

  Forresten så er jeg veeldig fornøyd med Medela, og anbefaler alle å kjøpe det merket! Flaskene dems er laget slik at babyen må jobbe med å få ut melka på samme måte som når man ammer, slik at babyen kan ta bryst igjen etter at den har blitt vandt til flaske. Noen babyer får puppenekt etter at de har fått flaske, og det er veldig kjipt. Det var i grunnen derfor jeg kjøpte Medela, og Liam tok bryst like bra etter at han fikk disse flaskene.  

   

  ★ Ammepute 


  Ammeputa har jeg ikke brukt til Liam i det hele tatt, men denne brukte jeg hveeer natt når jeg gikk gravid. Hjalp veldig på bekkenløsningen som gjorde at jeg ikke sov godt. Så denne var en god lindring om nettene slik at jeg fikk litt søvn i alle fall. 


  ★ Febermåler 

  BrAun ThermoScan 


  Har både denne og en til stumpen. Denne bruker vi bare når vi skal sjekke at han ikke har feber. Ser vi at temperaturen er litt høy så tar vi alltid en i stumpen for å få det nøyaktig. Men denne er veldig enkel og grei og det går fort å måle. Det er en fordel om man har småtasser som ikke har tålmodigheten til å ligge stille i mer enn to sekunder. 


  ★ Badebalje 


  Badebalje sier seg selv at man trenger. Om man ikke har badekar da. Men badestolen har vi omtrent ikke brukt, så den var egentlig ikke nødvendig hos oss. 

   

  ★ Stellebenk/matte 


  Vi hadde ikke plass til stellebord på badet, så jeg har en kommode på gangen utenfor badet der jeg bare har en enkel stellematte oppå. Fungerer kjempe greit. Så har jeg stor og god plass til alle stelleproduktene, bleiene og klærne til Liam.

  Fikk tidligere noen kommentarer om at kommoden fra IKEA kunne velte, men jeg har aldri merket en eneste tendens til at den har kunnet velte, så her har det gått helt fint. Liam har aldri ligget på stellebordet uten at jeg har vært der og passet på uansett, så det har gått helt fint. 

   

  ★ Spisestol  

  Spisestol fra IKEA


  (Har lånt bilde av ikea.no. Har faktisk ikke tatt bilde av denne heller)
   

  Jeg har hatt lyst til å kjøpe en Stokke Tripptrapp stol til Liam, men jeg har ikke gjort det enda, for vi har jo planer om å flytte, og da vil jeg vite hvilken farge jeg skal kjøpe den i før jeg kjøper en. Må jo passe inn i den nye plassen når vi kjøper noe nytt. I mellomtiden har jeg stolen fra IKEA, og den er jeg kjempe fornøyd med!  


  Er det noe jeg har glemt å ta med?

 • Publisert: 16.12.2013, 11:14
 • Kategori: Utstyr til Liam
 • 3 kommentarer
 • Babycall med kamera

 • Publisert: 03.12.2013, 20:43
 • Kategori: Utstyr til Liam
 • Hei dere! ♥

  I går kveld når jeg og Christoffer skulle legge oss merket vi at det var noe merkelig med babycallen. Den var helt stille. Vi satt og klødde oss litt i hodet og skjønte ingenting. Vi tok den av og på, men den virket fortsatt ikke. Vi tok av og på vår del og delen som står på Liam sitt rom, men den hadde virkelig tatt kvelden. Så da måtte vi ut å kjøpe ny i dag. 

  Jeg har lenge hatt lyst til å kjøpe ny babycall, en av Avent sine med kamera, men jeg har ikke gjort det fordi den vi hadde fungerte greit og jeg så ikke vitsen i å bruke 2000,- på en ny babycall når vi hadde en som fungerte. Så da slo jeg egentlig bare fra meg den tanken. Men nå som vi trengte ny var faktisk Avent sine babycaller med kamera på tilbud til 1 399,- og da måtte mamsen bare slå til! 

  Så i dag er mamsen storfornøyd med ny babycall og storkoser seg med pepperkakebaking mens jeg kan se gullet mitt sove i et annet rom. ♥ Angrer virkelig ikke på at vi kjøpte babycall med kamera altså.   


  Noen som har erfaring med denne babycallen? 

  I såfall; hva er deres erfaringer med den?

 • Publisert: 03.12.2013, 20:43
 • Kategori: Utstyr til Liam
 • 3 kommentarer
 • Fått Marius genser/sett!

 • Publisert: 26.11.2013, 09:44
 • Kategori: Utstyr til Liam
 • Se dette nydelige settet vi har fått strikket til Liam. Er det ikke nydelig? 

  Jeg elsker hjemmelagede/strikkede ting. Får aldri nok av det. ♥ 

  Så dette her falt virkelig i smak altså! Det er litt stort enda, noe som bare er bra synes jeg. Da kan han bruke det lenge.

  Skulle ønske jeg kunne strikke eller hekle sånne fine ting selv. Tror jeg må lære meg det. 

  Liker du hjemmestrikkede/lagede ting?  

  Lager du slike ting selv? 

 • Publisert: 26.11.2013, 09:44
 • Kategori: Utstyr til Liam
 • 10 kommentarer
 • Nytt innkjøp til Liam; bilstolpose!

 • Publisert: 24.03.2013, 14:00
 • Kategori: Utstyr til Liam
 • Fikk tilsendt denne linken: http://www.f-b.no/nyheter/babyen-kan-brekke-nakken-og-bli-drept-1.7806777  og da var det rett ut å kjøpe denne posen! Ante ikke at det var farlig å ha for mye klær på barna i bilen, så jeg følte meg skikkelig fæl når jeg leste dette i går. Følte meg som en dårlig mor. Babyen min skal ha det beste, så da var det ikke så mye annet å gjøre enn å dra ut å kjøpe en pose slik at han er trygg i bilstolen sin. ♥

   

  Kjøpte den på Babyshop, og koster 699,- 

  Anbefaler alle dere med barn å kikke på linken jeg la ut, for jeg ante ikke at jeg gjorde feil med Liam! 

  Bruker du bilstolpose til barnet ditt?

  // Alexandra ♥ 

 • Publisert: 24.03.2013, 14:00
 • Kategori: Utstyr til Liam
 • 6 kommentarer
 • Utstyr til Liam - oversikt.

 • Publisert: 13.02.2013, 07:10
 • Kategori: Utstyr til Liam
 • Tenkte å lage et innlegg om utstyret vi har kjøpt inn til Liam!

  Vogn:

  Vognen vi har heter Bugaboo Cameleon. Vi kjøpte den av et vennepar som skulle ha sin nr. 2, og trengte derfor en tvillingvogn. Vi fikk med stelleveska, sportsdelen, regntrekk, mygnett, paraply og vognpose til vogna. 

  Vognpose

  Vognposen fikk vi med vogna. Det er en Voksi Urban.   Fåes kjøpt på omtrent alle babybutikker. Usikker på pris. 

   

  Bilstol, base og adaptere

  Bilstolen og basen er en maxi cosi bilstol. Vet ikke om det heter noe mer, eller er forskjellige typer innenfor det? Fikk den av tanta mi, så satte meg liksom aldri inn i bilstol-verdenen når jeg fikk den av henne. 

   Kjøpte også til adaptere til vogna, slik at vi kan bruke bilstolen til vogna også hvis vi feks bare skal i butikken og han sover i bilstolen. Vil ikke vekke han da. 

   

  Speil til bilstolen

  Mange synes det er greit å ha speil over bilstolen slik at man kan følge med på den lille mens man er ute og kjører. Jeg er nok en av dem kan jeg tenke meg. Kontrollfreaken som jeg er må jo følge med på at lille gullet mitt har det bra. 

   

  Kjøpt på Barnas Hus for 299,-

   

  Lekegrind  Lekegrinden er jeg usikker på hva heter, men den er kjøpt på Bare Barn, for rundt 1000,- så måtte vi kjøpe teppe til å ha oppi da, det kostet rundt 400-500,-

   

  Seng

  Seng kommer. Det skal vi få av mamma. Skal få den jeg brukte da jeg var liten hos mormor, men under flyttingen dems til Stavanger, mistet de skruene, så de må se om det går an å få tak i nye som passer til senga. Håper så inderlig at de finner noe som passer, for jeg har kjempe lyst til å bruke senga jeg hadde når jeg var liten!

   

  Babygym


   

  Babygymen kjøpte jeg på Babymiljø, på tilbud til 399,-

   

  Vippestol

  Vippestolvalget var veldig vanskelig synes jeg. Det stod mellom denne og en fra Babybjörn, men jeg valgte denne siden den har musikk og vibrasjon. I tillegg synes jeg det var veldig greit at den hadde et slags tak over seg slik at jeg kan ha den ute i sommer når det er fint vær, så får ikke mini for mye sol på seg.   Kjøpt på Jollyroom, og kostet 979,- (frakten kommer i tillegg)

   

  Febermåler  Kjøpte den på Elkjøp tror jeg, for 499,-


  Badebalje, stol og termometer

  Mener jeg kjøpte dette på Barnas Hus, men husker ikke hvor mye det kostet. 


  Stellematte  Stellematta kjøpte jeg på GoBaby.no til 279,-  (pluss frakt utenom)

  Vugge


   

  (Uroen skal ikke henge der altså, men har den bare der til jeg får sprinkelsenga)

  Kjøpt på Barnas Hus til 1 399,- om jeg ikke tar helt feil. 

  Ting vi måtte ha til den var madrass (399,-) dyne (?.-), laken (har ikke fått kjøpt det enda, for det har ikke kommet inn), sengekant (249,-) og sengetøy (?).

   

  Sengehimmel og stang

  Kjøpt på Barnas Hus. Jeg kjøpte en som går an å bruke til både vugga og senga. Ser den på bildet over, sammen med vugga.  

  Stanga kostet 249,- 

  Foten kostet 149,- 

  Selve sengehimmelen kostet 149,- om jeg ikke tar helt feil.

   

  Uro

  Uroen er kjøpt på Babymiljø til 499,- Den var på tilbud, tror den egentlig koster 599,-

   

  Bleiebøtte


  Kjøpes på omtrent alle babybutikker. Bøtta koster rundt 200,- og refillen koster rundt 329,- om jeg ikke tar helt feil. Sykt at refillen er dyrere enn selve bøtta!

   

  Saueskinn og tepper

  Med en baby i hus trenger man en del tepper/pledd/saueskinn. Jeg har et oppi vogna som jeg kjøpte på Barnas Hus på tilbud til 299,- (399,-)  Fikk enda et saueskinn i babyshoweren som var kjøpt på Kid. Usikker på pris. Dette bruker jeg der jeg trenger det, enten om det er oppi lekegrinden, eller på gulvet når han skal trene nakken osv.  Fikk også et helseteppe i babyshoweren som jeg også mener er kjøpt på Kid. Usikker på pris. Det andre teppet er kjøpt på Barnas Hus og koster 379,- Det ønsket jeg meg, for det var så utrooolig deilig! 

  Fikk enda et teppe i babyshoweren som er 100% merinoull, og kjeempe godt!   Eneste bildet jeg har av det (ligger i bakgrunnen). Er LilleLam sitt, og jeg tror du får kjøpt det på både Babyshop og Barnas Hus. Usikker på pris. 


  Ammepute

  Ammeputa har virkelig vært min redning i dette svangerskapet! Har brukt den hver eneste dag/natt! 

  Kjøpte den på Barnas Hus for enten 299,- eller 399,-, husker ikke helt. 


  Brystpumpe

  Brystpumpa er fra Medela.


   

   Koster 1 399,- på Babyshop.

  Har kjøpt en del ekstra utstyr til den da, som ekstra flasker, poser til nedfrysning, nye filter osv. 

  Bæresele

  Bæreselen vi har er fra Babybjörn. Det synes jeg vi måtte ha i tilfelle vi får en grineunge som skal være med på alt. Da er det lett å få gjort ting med babyen oppi selen.   Kjøpte vår på Babyshop for 1 099,-

   

  Babycall

  Egentlig trenger vi ikke babycall, men jeg ville ha en i tilfelle vi skulle trenge. Grunnen er fordi han først og fremst skal sove inne hos oss en god stund, og når han begynner å sove på sitt eget rom så er det ikke litt lydisolert her en gang, så man hører med en gang om det kommer en lyd fra rommet hans, Men jeg ville ha en til feks sene sommerkvelder hvis vi sitter ute på verandaen og han ligge inne og sover, eller om vi er på besøk og det er litt langt bort til der han sover. Men gadd ikke å investere i en babycall med kamera osv når vi egentlig ikke trenger babycall i det hele tatt. Så vi kjøpte denne her;

   

  Sikkert ikke den beste, men ikke den dårligste heller.

  Kjøpt på Babyshop for 899,-

   

  Lekematte til gulvet

  Lekematta på gulvet er faktisk bare en treningsmatte jeg kjøpte før jeg ble gravid som jeg skulle bruke hjemme når jeg trente. De er jo helt like de som selges til babyer til når de skal ligge på gulvet og trene, så jeg gadd faktisk ikke å kjøpe ny  når de er akkurat helt like, bare de som er for babyer koster mer. Matta jeg har er faktisk litt tjukkere enn de de selger på babybutikker. Eneste forskjellen er vel fargen på dem.

  Tror jeg kjøpte min på XXL for 399,- eller noe. Gadd ikke å ta bilde av den, fordi den var stuet helt inn i skapet med masse ting foran. 

   

  Redningsvest 

  Redningsvesten kjøpte vi på XXL for under 300,-  

    Det må vi ha når vi reiser inn på hytta, for vi må ta båten over. Kjempe grei vest.

   

  Ser du noe jeg har glemt å ta med?

  // Alexandra ♥

   

 • Publisert: 13.02.2013, 07:10
 • Kategori: Utstyr til Liam
 • 12 kommentarer
 • Oppsetting av vugga!

 • Publisert: 20.01.2013, 13:35
 • Kategori: Utstyr til Liam
 • Vi satte opp vugga her om dagen. Jeg begynte på den alene, men fant fort ut at jeg trengte hjelp med denne magen i veien, så snille Christoffer hjalp meg med å sette opp vugga. 
  Slapp av, uroen skal ikke henge sånn over vugga. Skal ha den i sprinkelsengen når jeg får den. Den er mye dypere. Måtte bare teste ut hvordan den så ut hengende. Ganske søt, synes ikke du?

  Skal ta et bilde av den nå når vi har sprinkelbeskytter, dyne og sengehimmel over, altså når den ser ferdig ut. Må bare få opp sengehimmelen først. 

  Er så koselig med sånne babyforberedelser synes jeg. Å gjøre klart "redet" før babyen kommer. Får en skikkelig god følelse når ting begynner å falle på plass. Da kan jeg sette meg ned å puste lettet ut for hver ting som blir gjort. 

  Hva synes du om vugga? 

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 20.01.2013, 13:35
 • Kategori: Utstyr til Liam
 • 1 kommentarer
 • Vippestol, hjelp?!

 • Publisert: 19.01.2013, 23:52
 • Kategori: Utstyr til Liam
 • Nå er det ikke mye vi mangler igjen av utstyr til lillegutt, men vippestol mangler vi! Mormoren min, altså oldemoren til Liam har sagt at hun har lyst til å kjøpe vippestol til oss. Snille mormor ? Men så var spørsmålet, hvilken vippestol skal vi ønske oss??

  Har sett litt på disse to vippestolene:


  Koster 979,- fra jollyroom.no.

  Synes den ser veldig kjekk ut for babyer. Underholdende, søte farger. Samtidig har den vibrasjon og lyder står det, og det er jo det jeg har lyst på i vippestolen jeg ender opp med. Noen som har hørt noe om denne, eller har den selv?

  Direktelink: http://www.jollyroom.no/produkter/leker/baby-nyfodte/vippestoler/fisher-price-babysitter-fold-bouncer.html 

   

  1 149,- fra jollyroom.no

  Så har jeg også sett på denne. Babybjörn er jo et kjempe bra merke, men denne har ikke vibrasjon eller noe. Leke kan man kjøpe og montere på selv, men synes ikke leken ser noe særlig spennende ut heller. Men har hørt at Babybjörn har god støtte, og er behagelig for babyen. Har du erfaring med vippestolen fra Babybjörn?

  Direktelink: http://www.jollyroom.no/babybjorn-babysitter-organic-valnot.html

   

  Har du noen andre vippestoler du kan anbefale meg? 

  Hvilken ville du valgt av disse to vippestolene?

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 19.01.2013, 23:52
 • Kategori: Utstyr til Liam
 • 5 kommentarer
 • Stelleplassen!

 • Publisert: 18.01.2013, 10:49
 • Kategori: Utstyr til Liam
 • Her ser dere stelleplassen vi kommer til å bruke til Liam. Så ikke vitsen i å kjøpe et stellebord når jeg allerede hadde en kommode jeg kunne bruke, og bare manglet stellematta. Like så reit å slenge den oppå og spare seg for de pengene. 

  Lurer på om jeg kanskje må skyve kommoden helt inn mot veggen, og få min fantastiske venn Thomas til å bygge et høyt lite "bord" som jeg kan stille ved siden av og ha tingene på mens jeg holder på. Klærne, nye bleier og det jeg trenger av stelleprodukter. Litt liten "arbeidsplass" her ser jeg. 

  Har gjort klar nedi kommoden også. Lagt inn bleier og utstyr. 

  Alle kremene og produktene.

  Gulpekluter og vaskekluter eg også på plass nedi her.   Dette var forresten alt jeg hadde av klær i strl. 50 og 56, så jeg måtte ut å handle litt mer. Hadde 1 pysjamas, 1 genser og 1 bukse liksom. Pluss to "one piecer" hvis jeg kan kalle det det. Men trengte nok litt mer, så har fått handlet inn strømpebukser, litt bukser, pysjamaser og en genser. De bruker jo ikke så mye klær den første tiden. Går helst bare i bodyer og strømpebukser har jeg hørt, for man kler dem ikke så mye opp. De første ukene gjelder det jo om å sove når han sover, og det kommer ikke til å være noe natt og dag for meg. Så da kommer jeg nok ikke til å kle han spesielt opp heller. Men etterhvert som han vokser gjør jeg nok det, så litt senere må jeg nok ha litt mer klær til han. Men har ganske mye i de andre størrelsene. 

  Hva synes du om stellekroken?

  Noe jeg mangler, eller burde legge til?


  // Alexandra ♥

 • Publisert: 18.01.2013, 10:49
 • Kategori: Utstyr til Liam
 • 11 kommentarer
 • Innkjøp; babyutstyr og babyklær.

 • Publisert: 17.01.2013, 12:15
 • Kategori: Utstyr til Liam
 • Minner om at dette innlegget er fra den gamle bloggen og er publisert 30.11.2012.


   

  Nå som det begynner å nærme seg til lillegutt kommer, må jeg jo begynne å handle inn litt og forberede meg litt. Så denne gangen gikk jeg til innkjøp av dette:


   

   Ullbody fra Cubus til 149 ,-     //     Ullbody fra Name It til 150,-      //       Lue fra H&M 60,-

   

  Body fra Name It  100,-    //    Genser fra Name it  180,-    //    Strømpebukser fra Name it 60 ,- /stk
  Gensere fra Name It  160,- / stk   

  Medela elektrisk brystpumpe fra Babyshop 1399,- (men den var på tilbud til 980,- eller noe)
  Vaskekluter fra Babyshop  50 ,- / stk
  Smikke fra Babyshop  80,-


   

  Badehåndkle fra Babyshop  200,-   Bilbelte for gravide 399 ,- (tilbud til 299)

   
  Bilderamme fra Kremmerhuset  149,-

   


  Badetermometer fra Babyshop  90,-   //   Nesesuger fra Barnas hus  49,-

   

  Hva synes du om innkjøpene?

  // Alexandra ♥
    

 • Publisert: 17.01.2013, 12:15
 • Kategori: Utstyr til Liam
 • 3 kommentarer
 • Utstyr; Bilstol!

 • Publisert: 17.01.2013, 11:49
 • Kategori: Utstyr til Liam
 • Minner om at dette innlegget er fra den gamle bloggen og er publisert 30.09.2012.


  Da har vi fått bilstolen også i hus. Den fikk vi av tanta mi. Hun har ei datter på 1 og et halvt år nå, og har akkurat vokst utav bilstolen de brukte til henne. Så da fikk vi overta den siden de ikke trengte den lenger. Er sykt greit å få arve slike ting. Er jo ikke akkurat billig.

  Det er denne bilstolen, pluss basen.    

  Fikk også litt klær som vi skal se gjennom. 

  Føler meg så mye roligere når ting begynner å falle på plass og vi begynner å få ting og utstyr i hus. 

  Men nå skal jeg se Vampire Diaries til jeg legger meg, som ikke blir så veldig lenge til kjenner jeg. 

  Hva har du brukt dagen din på? 

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 17.01.2013, 11:49
 • Kategori: Utstyr til Liam
 • 0 kommentarer
 • Lekegrinden i hus + innkjøp.

 • Publisert: 17.01.2013, 11:45
 • Kategori: Utstyr til Liam
 • Minner om at dette innlegget er fra den gamle bloggen og er publisert 29.09.2012.


   

  I går hentet vi lekegrinden vi bestilte fra Bare Barn. Men i butikken oppdaget vi noe som kunne bli et problem... esken med grinden i var nemlig gidigen! Og jeg kunne ikke fatte og forstå hvordan vi skulle få den med oss i bilen. Jeg som alltid pleier å ha rett, hadde desverre rett  igjen. Den passet ikke inn i bilen. Men vi ringte en venn av oss som har en litt stor firmabil, som var der på ca. 20 minutter. Var så snilt av han å stille opp på så kort varsel og kjøre den hjem for oss. Så det satt vi veldig pris på. Men nå er den i hvertfall ferdig montert i stua vår. Måtte jo sette den opp og se om vi likte den og synes den var bra. 

  Synes det ble kjempe koselig jeg.

  Slik ble det:   Kjøpte også litt klær når vi var ute og handlet. Klarer aldri å la være. Er såååå mye fint! 
  Synes du det så koselig ut?

  Likte du klærne til skatten vår?

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 17.01.2013, 11:45
 • Kategori: Utstyr til Liam
 • 0 kommentarer
 • Kjøpt vogn.

 • Publisert: 17.01.2013, 11:27
 • Kategori: Utstyr til Liam
 • Minner om at dette innlegget er fra den gamle bloggen og er publisert 31.08.2012.


   

  Kjøpte den tidligere i uken, men har ikke tatt bilder av den før nå. Kjøpte den av ei venninne som også er gravid og venter nr. 2. Hun måtte kjøpe ny, fordi hun trengte søskenvogn, så vi fikk vogna ganske billig av dem. Ville egentlig kjøpe helt ny, men når det er ei venninne så vet jeg at den er fint brukt, og at det ikke er noe tull med den. Og det som er greit er jo at jeg kjenner de den er brukt av. Hadde nok ikke kjøpt av noen jeg ikke visste hvem var. 

  Vognen er kjempe fin, og kjempe god å trille! Det som er så bra med vogna er at den er kjempe lett å legge isammen, og den tar veldig liten plass, så det var ingen problem å få den nedi bagasjerommet vårt. Fikk også med ekstra utstyr til vogna. Fikk med bagdelen, sportsdelen, regntrekk, myggnett, paraply, stellebag, vognpose og sånn til å ha mobil, kort og litt andre ting i, slik at det skal være lett å finne det. Husker ikke om jeg har glemt noe nå, men vi fikk med det vi trengte til vogna for å si det på den måten da. 

   Vogna heter foressten Bugaboo Cameleon, og er brun. Passer fint til begge kjønn. :-) 


  Hvilken vogn har du? 

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 17.01.2013, 11:27
 • Kategori: Utstyr til Liam
 • 0 kommentarer
 • hits