alexandramk

Liam 13 måneder!

 • Publisert: 07.04.2014, 10:04
 • Kategori: Måned for måned
 • Hallo! 

  Dette innlegget kom litt sent, for det var jo den 3 Liam var 13 mnd, men jeg tror vi alle overlever det - haha! Er litt usikker på om jeg skal fortsette med disse månedsoppdateringene nå når han har blitt så stor, men samtidig er det jo gøy for min egen del å ha det til senere. Det er liksom blitt som en dagbok dette og da har jeg jo alt samlet på en plass. Så jeg tror nok jeg kommer til å fortsette, men jeg kommer nok ikke til å skrive så mye utenom den lista om det han kan og ikke. Blir litt voldsomt å skrive hvor fort tiden går i hvert innlegg, og hvor fantastisk alt er. Kan bli litt over the top, så jeg holder det kun til "Dette bør han kunne" listene tror jeg, og gjerne målene. Hvor stor han er, hvilken størrelse han bruker i klær og hvor mange tenner han har. Det er også greit å ha synes jeg. Eller hva tenker dere?

  Dette bør han kunne:
   
   Etter å ha lært å gå, kan han stanse opp og skifte retning.
  Det kan han.

   Vet at fargestifter er til å tegne med og ikke til å putte i munnen.
  Det vet jeg ikke. Har ikke prøvd på lenge, og sist ville han bare spise dem. 

   Kan bygge et tårn med to eller flere klosser.
  Han har aldri interessert seg for verken klosser eller bygging, så nei. 

   Kan klare å kaste en lett, middels stor ball.
  Det har vi ikke prøvd, men han kan sparke dem da om det teller - haha? 
   
   Prøve å synge sammen med deg.
  Han sitter å synger for seg selv av og til, men ikke sammen med meg somjeg har merket enda. 

   Liker å frembringe lyder med musikkinstrumenter.
  Ja det gjør han, og han eelsker å danse! 

   Kan med litt oppmuntring gjennomføre en enkel oppgave av en viss varighet.
  Litt usikker på den. Han henter ikke ting om jeg spør om det, men han putter ting oppi en boks, f.eks hvis jeg spør han om han kan gjøre det. Så ja, han kan vel det.

   Kan si flere ord selv og forstår meningen med hundrevis av andre.
  Den er jeg også litt usikker på. Han sier ikke så mange ord selv. Han sier "hadet", "mamma" og har begynt å si "hei", "se" og "pappa" men de klarer han ikke helt å uttale enda, men tror han forstår veldig mye. Mer enn vi vet, men om det er hundrevis vet jeg ikke. 


  MÅL: Har ikke fått målt han enda. Men på 1 årskontrollen var han 81 cm og 12 030 gram.
  TENNER: 8
  KLÆR: 92 og litt i 98. 
 • Publisert: 07.04.2014, 10:04
 • Kategori: Måned for måned
 • 6 kommentarer
 • Liam 12 mnd (oppdatering) !

 • Publisert: 03.03.2014, 23:49
 • Kategori: Måned for måned
 • For ett år siden på denne tiden var Liam et par timer gammel bare. Jeg var så lettet over at alt hadde gått bra, og at vi fikk en frisk og rask gutt i armene våre. Han var helt perfekt! Det er helt merkelig å tenke på hvor mye han har utviklet seg på et år. Fra å bare ligge der og kun lage grynte lyder til å springe rundt bordet, og rote inni alle skap og skuffer han rekker. Det er helt utrolig hvor mye han har lært på ett år. Han har en helt herlig personlighet som jeg virkelig elsker over alt på jord. Smilet hans, latteren, de morsomme tingene, rampestrekene, nei det er virkelig fantastisk å få være mamma. 

   Jeg vet at jeg skriver at tiden går alt for fort i hver oppdatering, men wow, denne dagen kom mye fortere enn forventet. Jeg har gått inn på kalenderen så mange ganger for å dobbel og trippel sjekket at det faktisk er 3 mars 2014 i dag. For jeg føler virkelig ikke at lille prinsen er ETT år!!! Se på rampesmilet hans da. Er det rart jeg er stolt? ♥

   

  Dette bør han kunne:

  - Noen kan nå etter hvert gå selv uten støtte, andre trenger noe å støtte seg til en stund til. Liam trenger støtte enda. 

  - Kan klare å klarte oppover trapper, men evnen til å klartre nedover kommer litt senere. Det har han kunnet siden han var 9-10 mnd.

  - Kan bruke fem eller seks ord i riktig sammenheng. Nei det kan han ikke. 

  - Bruker hånden for å uttrykke at han ønsker en spesiell ting. Ja.

  - Gjenkjenner navnet sitt, men kan antageligvis ikke si det. Det har han gjort lenge, men han kan ikke si det nei. 

  - Leker ved siden av, men ikke sammen med jevnaldrende barn. Ja det gjør han, han lekte til og med sammen med Nathaniel i bursdagen sin også.

  - Kan konsentrere seg i lengre tid om gangen. Ja.

  - Kan holde en kopp og drikke av den selv, med litt hjelp. Han prøver og har fått det til, men det er jo klart det blir søl, haha. 

  - Vil prøve å bruke skje for å spise selv. Ja, vi bruker to skjeer ved mating nå. Den ene holder han og den andre holder vi.

   

   MÅL: 80 cm og 12260 gram.

  KLÆR: 92 

  TENNER: 8, men tror det er flere på vei.

  #mammablogg #månedsoppdatering #bursdag #1år #mamma #mammatilværelsen #familie #barn 

 • Publisert: 03.03.2014, 23:49
 • Kategori: Måned for måned
 • 6 kommentarer
 • Liam 11 måneder!

 • Publisert: 03.02.2014, 14:29
 • Kategori: Måned for måned
 • Nå er Liam 11 måneder, og det er kun 1 måned igjen  til han er 1 år! Jeg får snart panikk av hvor fort tiden går. Lille babyen min som ikke er så mye baby lenger. Det er nesten litt trist, men GUD så kjekt det er nå. Han utvikler seg så masse, er morsom og ler hele dagene, det er såå gøy. Utviklingen går fortere enn jeg rekker å følge med på omtrent. Skulle ha skrevet mye ned i bøkene som jeg ikke har gjort enda, og nå begynner det å haste for det skjer jo nye ting hele tiden, så etterhvert glemmer jeg jo ut alle datoene! Nei, nå må noen stoppe tiden! 

  Lille luringen er blitt en skikkelig rampegutt også. Han er så morsom. Elsker å gjøre ting han vet han ikke har lov til, som å gå i alle kjøkkenskap og skuffer, dra frem alle ledninger han finner, rote i alle klærne jeg har brettet sammen før jeg rekker å rydde dem bort, åpner dører, slår på TV'en, dekoderen, dataene og det som er, spise på alle kontrollene og telefonene/babycallen, og hver gang jeg skal gjøre noe (f.eks rydde ut tallerkenen og glass fra frokosten på kjøkkenet) og dataen står litt lett tilgjengelig, klatrer han opp i sofaen og trykker som en villmann på den, haha! Han har nemlig lært seg å klatre opp i sofaen også nå, lille klatremusa mi. Han har blitt en skikkelig liten ramp, men det går jo ikke an å bli sur på han. Han har både mammaen og pappaen sin godt tvinnet rundt lillefingeren allerede og vet hvordan han skal sjarmere om han gjør noe galt. 

  Her er han ute på tokt i kjøkkenskapet...

   

  Dette bør han kunne:

  - Kan gå hvis jeg holder han i hendene eller når han skyver på en gå-stol eller vogn. Det kan han.

  - Trenger mindre søvn og sover som oftest bare en gang om dagen. Han har av og til to, men det holder med en også om han har sovet godt og lenge natta før. 

  - Har voldsomt tro på egne evnet og blir furstrert når han ikke når sine mål. Han blir ikke så veldig frustrert, men han har god tro på seg selv ja.

  - Kan klare å få enkle brikker til å passe i et brettpusslespill. Vi har ikke brettpusslespill, så det vet jeg ikke. 

  - Kan bygge med små treklosser. Er ikke interessert i treklosser en gang, så nei. 

  - Kan klare å lage kruseduller med blyant på et papir. Prøvde når han var 10 mnd, men han ville bare spise blyanten, så nei. 

  - Interessen for språk vokser. Ja, virkelig. Han elsker å prate og prater masse med seg selv og oss. Prøver i alle fall.

  - Kan være i stand til å benytte tre eller fire ord  for å sette navn på kjente ting. Han sier mamma, og jeg tror han prøver å si pappa også, men ikke noe mer enn det. 

  - Kjenner navnet på andre familiemedlemmer. Det vet jeg ikke, men regner med at han vet det, for vi har vært veldig bevisst på å bruke navn når vi snakker til han og gjentar ofte. 

  - Forstår enkle beskjeder som går på en kjent handling, f. eks. vinke når noen sier ha det. Ja. 

  - Er svært kjærlig med deg og andre familiemedlemmer. Ja, spesielt tanta mi. Han kan kose med henne kjempe lenge. ♥ Men han koser masse med meg hver dag. Beste som finnes!

   

   MÅL: 12 320 gram og 80 cm 

  KLÆR: 92

  TENNER: 6 

  #mammablogg #mamma #hverdag #familie #mammatilværelsen #månedformåned #utvikling 

 • Publisert: 03.02.2014, 14:29
 • Kategori: Måned for måned
 • 13 kommentarer
 • Liam 10 måneder!

 • Publisert: 04.01.2014, 20:11
 • Kategori: Måned for måned
 • I går var det den 3, noe som betyr at Liam har blitt enda en måned eldre. Nå er han 10 mnd, 2 måneder fra 1 år! Herligheet, jeg må begynne å planlegge bursdagen hans!

  Personligheten hans begynner virkelig å komme frem også nå. Man forstår godt når det er ting han liker eller ikke liker, og han er så flink til å kommunisere og gjøre seg forstått. Det er helt herlig med de små tingene han har begynt å gjøre også nå. Lager morsomme grimaser, smiler og viser at han vil bli holdt av folk, ler når vi ler, blir flau når han prøver å sjarmere, danser hver gang han hører musikk osv. Listen er lang, og det kommer flere og flere ting hele tiden, og det er bare helt herlig å se hvilken person han begynner å bli. 

  Dette bør han kunne:

   - Kan bevege seg rundt i rommet ved å støtte seg til møblene. Ja, det har han gjort lenge. 

  - Viser god koordinering mellom peke og tommelfinger. Ja.

  - Håndkontrollen er bedre utviklet, kan nå bla om sider i en tykkbladet bok og så smått lære å putte klosser i hull med samme form. Han kan bla, men har ikke prøvd med klosser som passer i hull. 

  - Kan klare å bygge et lite tårn av stablebokser eller byggeklosser. Nei, det har han ikke prøvd på en gang.

  - Begynner å se sammenheng mellomg ting og hva de kan brukes til, f. eks. legger en leke-telefon til øret. Ja.

  - Sier innimellom enkeltord, men mye av språket virker meningsløst. Nja, om det er ord vet jeg ikke, men han sier ting som minner om ord. 

  - Kan forstå ideen om motsetninger, vil forstå forskjellen på våt og tørr, varm og kald, stor og liten. Ja.

  MÅL: 12 040 gram og 77,5 cm

  KLÆR: Enda 86 og 92 heldigvis.

  TENNER: 5 

   

  #mammablogg #mamma #hverdag #utvikling #familieliv #familie #barn #baby 

 • Publisert: 04.01.2014, 20:11
 • Kategori: Måned for måned
 • 14 kommentarer
 • Liam 9 måneder!

 • Publisert: 05.12.2013, 00:23
 • Kategori: Måned for måned
 • Dette skulle vært publisert 3 desember, men så treig som jeg er blir det nå publisert 5 desember klokken 00:23...


   

  I dag er det den 3 igjen, som betyr at Liam har rundet enda en måned. Denne gangen den 9ende. Nå er det bare 3 måneder til han blir 1 år. Herlighet ♥ Han vokser og vokser. Dagene blir bare kjekkere og kjekkere, dog travlere! Han er høyt og lavt nå. Overalt! Nysgjerrigheten har han arvet fra sin mor, det er sikkert og visst. Alt skal utforskes, alt skal smakes på. Det er så herlig å se at han utvikler seg og er så nysgjerrig på ting og vil lære ting. Så har han blitt sååå kosete, og DET liker mammaen! ♥   Dette bør han kunne: 

   - Kan klare å dra seg opp og stå oppreist når han holder seg fast. Han både står og går når han støtter seg til møblene nå. 

  - Noen er blitt flinke til å krabbe rundt. Han freser rundt på gulvet! 

  - Liker å se verden fra en oppreist stilling. Ja det gjør han, definitivt!

  - Kan gripe leker i begge hender og slå mot hverandre, kan stable to klosser og klappe i hendene. Han slår to leker mot hverandre, men stabler ikke klosser eller klapper i hendene enda.

  - Beveger kroppen til rytmen av musikk. Ja og det er noe av det søteste han gjør, haha! ♥ 

  - Bruker en fast pinsettbevegelse når han mater seg selv med f. eks. rosiner. Ja, han elsker å spise selv.

  - Kan forstå opp til 20 ord, og kan assosiere hendelser med visse ord, som å si ha-det og vinke med hånden. Han forstår noen ord, men kan ikke vinke enda.

  - Lytter til og kan følge enkle beskjeder som "gi meg koppen". Ja.

  - Pludrer i vei, men fremdeles ganske uforståelig. Ja, det gjør han, men nå har han begynt å prate skikkelig også, som i å svare oss og sier ord som høres ut som "bø" og "hei" osv. 

  - Kombinerer ulike stavelser i et utsagt, f. eks. a-le, mo-ga. Ja.

  - Forstår konseptet med å imitere, følger med på handlinger du gjør som han forsøker å herme etter. Ja. 

  - Klemmer og kjærtegn blir tosidig. Det har han gjort lenge. Koser og stryker på meg.♥

   

  MÅL: 11 900 gram og 77 cm. 

  KLÆR: 86 og 92 enda heldigvis.

  TENNER: 4

 • Publisert: 05.12.2013, 00:23
 • Kategori: Måned for måned
 • 5 kommentarer
 • Liam 8 måneder!

 • Publisert: 04.11.2013, 23:21
 • Kategori: Måned for måned
 • I går var Liam hele 8 mnd. Dagene ender like fort som de begynner, og tiden blir knapp til å gjøre ting jeg vil. Så derfor ble det ikke noe oppdatering i går. 

  Men i tillegg til at Liam ble 8 mnd i går, satte han seg selv opp i går! Mamsen er så stolt! Lille gutten vokser til, og det går virkelig i rakettfart fremover! 

  Fikk tatt bilde av første gang han satte seg opp også! 

  Dette bør han kunne: 

  - Kan nå forsøke å trekke seg opp i stående stilling ved å støtte seg til en stol eller lignende. Ja.

  - Har bedre kontroll over håndbevegelser og kan nå øve på å peke med pekefingeren. Å kunne kontrollere pekefingeren er en viktig milepæl på vei mot pinsettgrepet. Det har han gjort siden han var 6 mnd. Begynte allerede da å utforske pinsettgrepet.

  - Klarer å sette to klosser oppå hverandre. Det har vi faktisk ikke prøvd på en gang. 

  - Fører med overlegg hendene sammen - klappe. Nei det gjør han ikke enda.

  - Oppfatter spørsmål og kan svare med ansiktsuttrykk, kroppsbevegelser eller lyder. Ja det gjør han. 

  - Forstår enkle beskjeder som kom hit. Begynner smått å forstå det nå ja.

  - Bruker tostavelsesord som mama og dada. Han har gjort det kjempe lenge, vet ikke om han gjør det bevisst nå da.

  - Gjentar lydkombinasjoner gang på gang og prøver å etterligne lyder du lager og handlinger som å vinke. Ja.

  - Reagerer på tilskuere og gjentar en handling som vekker begeistring. Ja, det er så herlig!

  - Er i stand til å forstå at en gjenstand eksisterer selv om den er skjult, forsøker å se etter ting. Ja det gjør han.

  Fineste skatten min! Elsker når han smiler! ♥

   

  MÅL: 11 500 gram og 75 cm. Tror jeg må ha målt feil sist gang, ellers har han krympet, haha! 

  KLÆR: 86 og 92

  TENNER: 2 nede.  

 • Publisert: 04.11.2013, 23:21
 • Kategori: Måned for måned
 • 5 kommentarer
 • Liam 7 måneder!

 • Publisert: 03.10.2013, 20:19
 • Kategori: Måned for måned
 • Da var det den 3 igjen, noe som betyr at Liam rundet 7 måneder i dag. Om bare 11 korte dager er mammapermisjonen min over, noe jeg synes er kjempe trist. Desverre, men den dagen måtte komme. Så nå må mamsen få seg en jobb ASAP! 

  Liam vokser og lærer nye ting for hver dag som går, og det er nesten skummelt å se han på gulvet nå. Jeg føler han nettopp ble født! Det er ikke lenge siden han lå ved siden av meg på sofaen og bare sov hele dagene, og nå ligger han ikke i ro i et sekund! Farter rundt på gulvet og prøver så godt han kan å knekke krabbekoden. Skjer nok veldig snart tenker jeg. 

  Dette bør han kunne:

  - Kan komme seg opp i sittende stilling og sitte selv en kort stund. Han setter seg ikke opp selv, men sitter alene om jeg setter han opp. 

  - Benmuskulaturen er blitt sterkere, liker nå å stå på egne ben når han blir holdt. Ja.

  - Kan rulle fra rygg til mage. Ja.

  - Bruker peke- og tommelfinger sammen i et pinsettgrep. Ja.

  - Begynner å etterligne handlinger som å vinke. Ja.

  - Synet er fremdeles under modning, og vi antar at babyen kan se ting ned til en erts størrelse. Ja, han ser i hvertfall små brødsmuler på bordet.

  - Blir nå mer opptatt av ting rundt seg og mindre av mennesker enn før, er nysgjerrig på nye gjenstander. Ja.

  - Kan forstå at en gjenstand eksisterer selv om den er skjult og vil forsøke å se etter den. Ja. 

  - Leker med to eller flere ting samtidig. Ja.

  - Begynner å forstå ord. Det vet jeg ikke. 

  - Kan besvare enkle spørsmål med ansiktsuttrykk, kroppsbevegelser og lyder. Har ikke merket noe til det foreløpig.

  -Gjentar lydkombinasjoner gang på gang. Ja.

   

  MÅL: 76 cm lang og 11 020 g

  KLÆR: 80-86

  TENNER: 1! Den fikk han 12 september.

   Hvor stor var ditt barn ved 7 mnd alderen?

  Hadde din fått tenner da? 

 • Publisert: 03.10.2013, 20:19
 • Kategori: Måned for måned
 • 12 kommentarer
 • Liam fra 0-6 mnd

 • Publisert: 19.09.2013, 08:50
 • Kategori: Måned for måned
 • Jeg tror ikke jeg har kommet ut av den lille bobla jeg gikk inn i da Liam ble født. Jeg har vært så oppslukt i Liam at tiden har bare rast forbi uten at jeg har merket det. Nå er han hele 6 og en halv mnd, og det er helt vanvittig å tenke på alt som har skjedd på disse 6 månedene. Bare å se bilder fra da han var nyfødt til nå er helt uvirkelig. Det føles som i går at jeg fikk den fineste skatten i verden på brystet mitt. Men nå er "lille" gutten min allerede over 6 mnd gammel. Jeg sitter på kanten til å gråte bare av å tenke på det. Så jeg tenkte å sammenligne alle bildene og målene for hver måned for å se forskjellen og hvor mye han har vokst. Skriver også kort om tingene han har lært seg underveis. 

  Dette er et av de første bildene av Liam. Tatt på sykehuset da han bare var et par timer gammel. 

  Ved fødsel:

  Lengde: 50 cm

  Vekt: 4 140 g

  Klær: 50 (de første dagene bare) og 56 

  1 mnd:

  Fokuserer på gjenstander som er 20-25 cm fra ansiktet. Ser på meg når jeg snakker til han. Retter oppmerksomheten sin til meg. Oppretter øyekontakt. Elsker oppmerksomhet. Lukker fingrene når en gjenstand legges i håndflaten. Lager noen lyder. Snur seg etter brystet/flasken. Er mye våken. Har fått mer kontroll på nakken og hodet. Smilte bevisst. Fester blikket.

  2 mnd:

  Holder hodet hevet når han ligger på magen over lengre tid. Smiler tilbake når noen smiler til han. Lager gurgle lyder og har begynt å prate og utforske stemmebåndet. Oppdaget seg selv i speilet og prøver å ta på seg selv. Følger en gjenstand og fester blikket bedre. 

  3 mnd:

  Tar etter ting og skal utforske dem og putte dem i munnen. Oppdaget hendene og disse utforskes også nøye. Lager vokallyder for å fange oppmerksomheten min. Har begynt å le høyt. 

  4 mnd:

  Begynner å bevege seg mer på gulvet ved å vri kroppen sin. Holder en leke fast i hånden og vil ikke gi slipp på den. Lært å bruke noen konsonanter. Kan kombinere vokaler og konsonanter. Sier hele tiden "maaamaaaa" eller "mamamama" når han prater eller kjefter. Prøver å etterligne lyder. Leker som borte titt-tei begynner å fenge. 

  5 mnd:

  Strekker seg etter leker foran seg, og plukker opp ting selv. Han snur seg når noen sier navnet hans, og prøver å herme etter lyder vi lager. Han leker mer målbevisst med lekene sine og kan holde en leke i hver hånd uten å miste dem. Han øver seg på å rulle fra rygg til mage og har oppdaget beina.  

  6 mnd:

  Begynt å vise tegn til å krabbe. Trekker bena litt under magen og prøver å stille seg opp på alle 4. Han er flink til å strekke seg etter ting, og leker med lekene sine hele tiden. Han bytter hånd på dem og har smått begynt å utforske pinsettgrepet. Han ruller godt fra rygg til mage, og har smått begynt å rulle tilbake fra mage til rygg. Han er utrolig pratsom og babler og lager mer og mer nye lyder og forstår mye mer. Har fått god balanse.   

   Når synes du han har forandret seg mest?

   

 • Publisert: 19.09.2013, 08:50
 • Kategori: Måned for måned
 • 4 kommentarer
 • Liam 6 måneder!

 • Publisert: 03.09.2013, 23:26
 • Kategori: Måned for måned
 • Advarsel! Klisjé innlegg av en stolt og emosjonell mamma! 

  For et halvt år siden lå vi på sykehuset med vår kjæreste skatt som var så fersk og ny som det bare går an. Tiden siden da har flydd forbi, og det har vært de  6 beste månedene i hele mitt liv, uten tvil! Vi har lagt 6 fantastiske måneder bak oss, og har like mange igjen før han er et HELT år! Det er så sinnsykt. På disse 6 månedene har vi fått så mange fantastiske minner, og vi har så mange fler i vente. Livet mitt har fått en helt ny mening etter at jeg ble mamma, og det å få være mamma er virkelig det beste som har skjedd meg og jeg gleder meg til hver dag jeg skal stå opp og våkne til verdens beste gutt som gliser fra øre til øre og prater og ler. Jeg føler meg som den heldigste jenta i verden som har fått de to beste guttene som finnes. En får jeg være kjæreste med, og den andre får jeg være mamma til! Gud så heldig jeg er. Jeg prøver å nyte hvert eneste sekund av hver eneste dag. Aldri før har jeg satt så stor pris på ting som nå. Prøver å sette pris på absolutt alt. Bare det å få holde Liam i hånden, høre hjerte hans banke, se på når han sover, høre han puste, kjenne varmen fra den lille kroppen hans, få en klem, få et blikk som forteller meg hvor viktig jeg er, et smil, latter, milepæler. Alt setter jeg pris på. 

  Alt ved å være mamma er fantastisk, og det blir bare mer og mer fantastisk for hver dag som går! Men nå er det rett før tårene spruter, så jeg tror jeg må roe ned klisjé snakket mitt nå.   Dette bør han kunne:  

  -Kan nå begyne å vise de første tegn til å krabbe ved å trekke ett av knærne opp under magen. Det gjør han.

  - Kan ligge på magen og se på og strekke seg etter noe foran på gulvet. Det gjør han. 

  - Kan klare å bevege seg rundt på gulvet ved ulike rullebevegelser. Han kan rulle, men bruker det ikke for å komme seg rundt enda.

  - Babyen kan snart sitte selv og en ny verden åpner seg, starten på en mer sosial, oppreist fase. Han sitter selv på fanget vårt, men setter seg ikke opp selv. Han klarer nok å sitte alene, men jeg vil ikke la han gjøre det med tanke på belastning osv. Det er IKKE bra for babyer å bli satt opp før de kan sette seg opp selv. 

  - Utforsker leker på nye måter ved å skrangle, riste, dra i og slå med dem. Det har han gjort siden før han ble 5 mnd. 

  - Begynner å bruke pekefingeren og tommelfingeren til et begynnende pinsettgrep. Det har han akkurat begynt med. 

  -  Oppdager mer av sine egne følelser og at de kommer innenifra. Merker på han at han begynner å forstå mye mer i alle fall. 

  - Det går opp for babyen at han er en person, adskilt fra mamma. Som sagt så merker jeg at han forstår mye mer. 

  - Reagerer når du snakker til ham og responderer på oppfordringer som "se på det!" Det gjør han. 

  - Bablelydene utforskes iherdig, f. eks. bababa, dadada. Det har han gjort lenge. 

  - Forstår hva ordene mamma og pappa betyr. Vi sier jo mamma og pappa hele tiden, men vet ikke om han forstår dem enda. 

  - Hukommelsen har utviklet seg slik at han kan huske ansiktet til en voksen som han ikke møter så ofte. Det tror jeg han har gjort lenge. Husker i hvertfall filletanten, farmoren og farfaren sin veldig godt når han møter de med litt mellomrom. 

  - Felles oppmerksomhet mot gjenstander er en viktik milepæl i den intellektuelle utviklingen vår, dvs. voksen og barn ser sammen på en ting eller hendelse. Det har vi gjort lenge. Tok han med på Jungelsafari i båt i Djurs Sommerland og han stooorkoste seg og var så nysgjerrig og kikket på ALT mens vi pekte og sa "seee!". Ble heelt gira han! ♥

   MÅL: 10 650 g 73 cm lang og 47,5 cm i hodeomkrets.

  KLÆR: 74-86, kommer helt an på størrelsen på merket klærne er fra.

  TENNER: 0 enda, heldigvis!

  På torsdag skal vi på 6 mnd kontroll. Så det kommer nok en oppdatering da også om hvordan ting går. Heldigvis er det ingen sprøyter denne gang. Mammahjertet mitt er veldig lettet over det, og gleder seg bare til kontrollen nå. 

  Hvor store var dine barn da de var 6 mnd?

  #mammablogg #mamma #hverdag #baby #oppdatering #6mnd #bilder #foto 

 • Publisert: 03.09.2013, 23:26
 • Kategori: Måned for måned
 • 10 kommentarer
 • Liam 5 måneder!

 • Publisert: 03.08.2013, 21:56
 • Kategori: Måned for måned
 • I dag ble Liam hele 5 måneder gammel! Tenk at han snart er et halvt år! Store gutten til mamma! ♥   Dette bør han kunne:

  - Skyver hodet, brystet og skuldrene opp fra gulvet når han ligger på magen og kan strekke seg etter leker foran seg. Det har han gjort siden før han var 4 mnd.

  - Viser de første tegn til å krabbe ved å trekke ett av knærne opp under magen. Det gjør han også.

  - Øver på å rulle seg fra ryggen til mage og omvendt. Ja det gjør han hele tiden.

  - Holder en leke i hver hånd uten å miste dem. Ja det kan han.  

  - Kan plukke opp ting, flytte fra en hånd til den andre. Han plukker opp ting, men har ikke flyttet ting fra en hånd til den andre enda som jeg har fått med meg. 

  - Leker mer målbevisst med leker og putter dem ikke bare i munnen. Det gjør han. 

  - Oppdager fornøyelsen ved å slippe en leke og ta den opp igjen - om og om igjen. Han tar opp leker selv og kaster dem på gulvet, men plukker dem ikke opp igjen enda.

  - Synkroniserer språket sitt med ditt som i en samtale. Han hermer noe voldsomt når vi ler eller snakker, så gjør han de samme tingene med munnen. Haha det er galsøtt!

  - De første bable-lydene tas i bruk, som da og ba, etterhvert bababa og dadada. Det har han gjort lenge. 

  -Utvalget av lyder har økt, med konsonant og vokallyder som da, ma, b, f, v. Ja.

  - Snur seg når noen sier navnet hans. Ja.   I natt klorte han seg på kinnet sitt! Føler meg skikkelig fæl når han får til å klore seg i ansiktet, og denne gangen var det ikke lite heller! Pleier å være flink å klippe neglene hans slik at han ikke klorer seg selv, men denne gangen har jeg nok ikke vært flink nok. Huff, håper det gror fort. Er så vondt å se at gutten min har sår. Jeg høres jo helt teit ut, men jeg føler meg skikkelig dårlig når han får sår. Føler meg som en dårlig mor, at jeg ikke passer på han "bedre", men jeg kan jo ikke sitte og følge med på han 24 timer i døgnet. Så litt skraper får man tåle. Det er jo slik han lærer at ting gjør vondt også, men synes det er fælt uansett jeg. 

    MÅL: 10 300 gram og sist jeg målte han var han 70 cm

  KLÆR: 74 og 80

  TENNER: 0  

   

 • Publisert: 03.08.2013, 21:56
 • Kategori: Måned for måned
 • 7 kommentarer
 • Liam 4 måneder!

 • Publisert: 03.07.2013, 18:41
 • Kategori: Måned for måned
 • Tenk at i dag er Liam 4 måneder! Tiden flyr forbi meg. Jeg skjønner ikke hvor den blir av. Snart er jo mammapermisjonen min slutt! Får jo nesten anfall av å tenke på det.

  Han har blitt så stor og flink nå! Gullgutten min ♥  Dette bør han kunne:

  - Begynner å bevege seg på gulvet ved å vri kroppen. Det gjør han.

  - Kan holde øyekontakt og kan konsentrere seg over lengre tid enn før. Det har han gjort lenge.

  - Kan holde en liten leke i hånden, har et fast grep og vil helst ikke gi slipp på noe. Han holder leker i hånden sin, tar etter leker selv men slipper dem når han ikke gidder å holde dem mer.

  - Kan nå fokusere bra med øynene, men foretrekker å betrakte ting som er under 1 meter fra han. Han ser overalt føler jeg,og fester blikket og følger oss hvis vi er på andre siden av rommet også.

  - Kan nå normalt skille mellom fargene. I guess so.

  - Kan kjenne igjen lyder og styre blikket etter lydkilden. Ja det gjør han.

  -Stemmebåndene, stemmemusklene og åndedrettet har nå utviklet seg slik at utvalget av lyder har økt, lærer å uttale konsonanter som d, m og b. Ja.

  - Bruker tre eller fire distinkte pludrelyder, og kan kombinere vokaler og konsonanter, for eksempel nanana. Ja sier feks. maaamaaa ofte! Liker å tro at han sier mamma, haha. 

  -Prøver å etterligne lyder han hører. Det gjør han.

  - Begynner å forstå samenheng mellom syn og hørsel, det å kombinere sansene har mye å si for at barn skal huske gjenstander og hendelser og er avgjørende for den senere tale- og språkutviklingen. Ja han vet hvordan han leker med en spesiell leke feks. Altså hvordan han lager lyd med den leken. 

  - Kan nå knytte seg til et kosedyr eller en annen gjenstand. Ja, i det siste har han blitt veeldig glad i kosekluten sin. 

  - Barnet begynner allerede å utvikle sin humoristiske sans, og borte titt-tei-leker begynner å fenge. Ja! ♥

   
    MÅL: 9440 gram og 69 cm

  KLÆR: 74 (!!) 

  TENNER: 0  

  Kan ikke fatte og begripe at Liam har blitt så stor at han må bruke 74 i klær! Det er helt ekstremt føler jeg. Stor og god gutt har vi i hvertfall, og godt er det. "Lille" pluggen min. ♥

  Hvilken størrelse i klær brukte dine barn når de var 4 mnd?

   

 • Publisert: 03.07.2013, 18:41
 • Kategori: Måned for måned
 • 23 kommentarer
 • Liam 3 måneder!

 • Publisert: 03.06.2013, 21:30
 • Kategori: Måned for måned
 • I dag er det den 3, og det betyr at Liam er en måned eldre, så i dag er han 3 måneder! Tiden går så alt for fort! Jeg føler han forandrer seg for hver dag som går. Gjør hele tiden noe nytt og lager nye lyder, grimaser, gjør nye ting. Åh livet som mamma er fantastisk. Jeg får så mye glede og kjærlighet fra Liam og har så mye å gi tilbake. ♥

  Dette er det han bør kunne:


  - Han kan nå holde hodet og til dels brystet oppe når han ligger på magen. Ja det har han kunnet siden han var rundt 1,5 mnd.

  - Strekker seg etter ting som fanger interessen, griper ting med hendene og putter i munnen for grundig undersøkelse. Han har begynt så vidt med det nå.

  - Oppdager hendene og føttene og er nysgjerrig på å sjekke ut hva de kan brukes til (foreløpig i liggende tilstand) Han stirrer noe voldsomt på hendene sine, og de må undersøkes veeeldig nøye. Men ikke føttene enda. 

  -Fra tre måneder er øyestrukturen videre utviklet og han kan nå nær- og fjern-fokusere omtrent like bra som en voksen. Dette gjør verden betraktelig mye større og babyen bruker mye tid på  å betrakte den. Evnen til å oppfatte og skille farger fra hverandre er nå også forbedret. Ja han ser veldig langt nå. Og følger oss med blikket når vi er på andre siden av rommet.  

  - Kan nå lage vokallyder for å fange oppmerksomheten din. Det kan han. Han prater som bare det 

  - Viser glede ved hjelp av bevegelser og fornøyd ansiktsuttrykk. Jaa ♥ 

  - Ler høyt når han blir kilt og slapper av når du synger for han. Han har slappet av når jeg synger for lenge siden, men har akkurat begynt å le. ♥ 

  - Hukommelsen er også blitt så god at han kan huske hvordan han skal leke med en spesiell leke. Ja det kan han.   Se det rampete ansiktet! Han kommer til å bli mammas lille rampegutt! ♥ 

   MÅL: Nå har han rundet 8,5 kg. Blir spennende å se på 3 mnd kontrollen hvor lang han er! 

  KLÆR: 68

  TENNER: 0 enda heldigvis. Håper de venter leeenge før de kommer. 

  Hvor stor var ditt barn når h*n var 3 mnd?

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 03.06.2013, 21:30
 • Kategori: Måned for måned
 • 12 kommentarer
 • Liam 2 måneder!

 • Publisert: 04.05.2013, 14:34
 • Kategori: Måned for måned
 • I går var Liam 2 måneder gammel! Tiden flyyr avgårde og jeg skjønner ikke hvor den blir av. Han vokser alt for fort!! 

   

  Dette bør han kunne:

  - Nyter din og andres oppmerksomhet. Om han gjør ja! ♥

  - Kan holde hodet hevet fra madrassen lengre tid om gangen, både på magen og ryggen. På magen ja, ryggen vet jeg ikke om jeg har prøvd.

  - Åpner hånden og vil lukke den om en gjenstand i refleks. Det gjør han. 

  - Følger en gjenstand med øynene når den beveger seg rundt i rommet. Jepp.

  - Vil stirre på bilder i bøker og prøve å ta på dem. Han prøver å ta på seg selv i speilet, har ikke prøvd med bøker.

  - Gurgler og grynter som svar på lyder, kan gurgle for seg selv i flere minutter. Ja masse ♥

  - Lager minst to klare lyder som åååh og ahhh. Han lager så mye rare lyder at jeg har ikke telling. 

  - Blir oppmuntret til å gjenta lyder når folk smiler og snakker tilbake. Ja, er så herlig. 

  - Kan herme etter deg når du rekker tunge til han. Nei det kan han ikke enda. 

  - Hukommelsen er bedre og kan oppfatte sammenheng mellom en håndbevegelse og en lyd. Feks hvis jeg rister/slår på denne leken vil det komme en lyd. Han har smått begynt å slå på lekene i babygymen, men vet ikke om det er bevisst at han gjør det for å få lyden til å spille eller om det er tilfeldighet. 

   

  MÅL: Nå er lille tassen rundet 7 kg! I dag veide han 7440 gram! 

  KLÆR: 62 og noe i 68.

   TENNER: 0

  Hvor store var ditt/dine barn når de var 2 måneder?

  // Alexandra ♥

 • Publisert: 04.05.2013, 14:34
 • Kategori: Måned for måned
 • 6 kommentarer
 • Liam 1 måned!

 • Publisert: 03.04.2013, 14:19
 • Kategori: Måned for måned
 • Herregud, Liam er 1 måned gammel! Han har vokst mye allerede, og jeg merker stor forskjell fra han ble født og nå, både på størrelsen og på måten han er. Han har begynt å kommunisere mye mer og forstår mer noe jeg synes er kjempe kjekt! 

   

  Dette bør han kunne:

  - Fokuserer på en gjenstand 20-25 cm fra ansiktet. Det gjør han. Har gjort det fra vi var på sykehuset.

  - Prøver å se på deg når du snakker til han. Han nistirrer på meg når jeg snakker til han, og han har nettopp begynt å snakke tilbake også!

  - Gjengkjenner foreldrenes stemme og kan skjelne dype toner fra lyse. Han kjenner nok igjen min stemme. Han blir i hvertfall rolig hvis jeg synger eller snakker til han. Da ligger han bare og stirrer på meg. 

  -Kan rette oppmerksomheten sin mot deg. Dette gjør han også.

  - Kan skjelne foreldrenes ansikter fra fremmede. Hvis han gråter mens andre holder ham og jeg tar ham så blir han rolig, men det kan jo ha noe me lukta også og gjøre.

  - Setter pris på ditt selskap og reagerer positivt på stemmen din. Han eeelsker selskap! Vil ha oppmerksomhet og kontakt hele tiden. 

  - Oppretter øyekontakt hvis han holdes i passe avstand fra ansiktet ditt. Det gjør han. 

  - Har flere våkne perioder i løpet av dagen. Han er masse våken. 

  - Kontrollen på nakken øker og han har lært seg å holde hodet oppe en liten stund. Ja. 

  -Kan skille klart mellom forskjellige personer, stemmer og smaker. Tror nok det. 

  - Lukker fingrene om gjenstander som legges i håndflaten og forsøker å løfte de opp mot ansiktet. Det gjør han.

  -Snur seg etter brystet eller flasken. Han blir helt VILL når jeg skal amme han eller gi han flaske.

  - Flytter blikket for å oppdage lydkilder. Det har jeg ikke merket noe til enda tror jeg. 

  - Kan lage et par enkle lyder. Ja, han lager masse lyder. ♥ 

  - Følger med øynene ting som beveger seg noen få cm fra side til side i synsfeltet. Ja det har han gjort en god stund. 

  - Viser fremdeles en preferanse for å se på mønster og kontraster i svart og hvitt. Ja, ved stellekommoden stirrer han alltid på speilet som er svart mot den hvite veggen, og slår på det slik at det beveger seg. 

   

   MÅL: Sist vi veide han var han 5510 gram, og det er kanskje 1 uke siden. 

  KLÆR: Vokst utav 50, og noen av 56 klærne begynner å bli veldig knappe. Må nok finne frem strl 62 snart. 

  TENNER: 0

  Hvor stor var ditt barn ved 1 måneds alderen?

   // Alexandra ♥

   

 • Publisert: 03.04.2013, 14:19
 • Kategori: Måned for måned
 • 4 kommentarer
 • hits